Alla inlägg under mars 2015

Av maria tafvelin - 13 mars 2015 10:37

Inatt var det mycket att göra på jobbet. Tack och lov så hade Mattias och Pernilla plockat in en rutinerad tjomme som hjälpte mig, annars hade jag varit kvar där än, och kunderna hade definitivt inte fått sina ordrar i tid.  Jag kollade väderappen prercis när jag gick och stämplade ut. Kl 6.03 stod det att solen gick upp, och 6.03 stämplade jag ut :)


Hem, ut med hundarna på morgonrunda. Lite kallt, men oerhört vackert. Tyst ... stilla ... magiskt.  Jag kom isäng strax efter kl 7, men det tar ju ett tag att varva ner efter jobbet, så jag somnade strax före 8, vaknade kl 9, såg solen ... somnade om och vaknade kl 10. Det kändes mer lämpligt även om man inte kan påstå att det är tillräckligt med sömn. Men,  nu är det ju blå himmel och strålande sol, så det går ganska lätt att kvickna till. (Det känns bra ända tills man ser sig i spegeln vill säga ... fniss .... eller, nu känns Det åxå rätt bra, om man tittar mest på håret)

 


Jag ska iväg och fixa lite grejer nu direkt efter kaffet, sen ska jag frakta bort min gamla säng (samt lastpallen som står utanför entrén)  I eftermiddag ska jag klippa luggen på Lotta, en granne och vän, och jag ska naturligtvis hinna ta nån längre promenad med hundarna åxå. 


Nä, ska jag hinna allt jag har tänkt så är det nog bäst att jag hänger av mig morgonrocken och skrider till verket. Ha en riktigt bra Fredag, och kom ihåg att fylla den med nåt värt! :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 mars 2015 19:36

Kvinnofrid-en utopi?

Det var rubriken på C-uppsatsen som jag skrev tillsammans med en klasskompis på Socionomutbildningen. Det var precis i ropet att den nya lagen om kvinnofrid skulle komma, och vi blev beklämda när vi gjorde vår undersökning, som byggde på att vi intervjudade socialtjänsten i några kommuner, och ingen av dem visste att lagen var på ingång. 


Hur långt har vi kommit på temat kvinnofrid?


Kopierat från Wikipedia:

Kvinnofrid instiftades enligt svensk historisk tradition av Birger jarl tillsammans med övriga så kallade fridslagarkyrkofridhemfrid och tingsfrid. Dessa bekräftades sedan i Alsnö stadga från 1280.

Den person som bröt mot kvinnofridslagen fick antingen dödsstraff eller 40 marks böter. Lagen fanns kvar som speciellt kapitel i svensk lag fram till 1864 och begreppet återkom sedan 1998.[1]


Varför togs den bort 1864 kan man ju undra. 


Det var egentligen inte det jag hade tänkt berätta, men det lixom bara kom :)  Jag tänkte på Deborahuset, och de kvinnor som kommer att bo där.


I övrigt har jag haft en toppenbra dag. Morgonrunda i solsken, 1.5 timmar underbar promenad med världens finaste hundar :)

 

När jag var ute, ringde en kille från kansliet på damfotbollslaget här där jag bor. Jag kontaktade honom igår och frågade om jag kunde få tag på några gamla fotbollar som inte längre duger i tjänst. Tänkte som leksak till hundarna. Han ringde och sa att han hittat 7 bollar  i olika storlekar, som jag åkte och hämtade :)

 

Sen, när deras förråd tinar fram, så ska jag få ännu fler :)  


Jag jobbade över lite, har varit ute med hundarna, nu ska jag fixa nåt lätt att äta, och sen vila lite. Ska ju jobba inatt som ni vet :)


Hoppas du haft en lika bra dag som jag haft :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 11 mars 2015 22:09

Onsdagen håller på att ta slut. Jag ska ta ut hundarna på kvällspink, sedan är det gonatt här i paradiset.  Det har varit klarblå himmel och sol idag, och efter 45 minuters morgonpromenad och lätt frukost, la jag ett spår till Cornelis. När han gått det tog jag ut Kelly på gården och tränade lite olika saker. När hon tränat klart tog jag Molly på en dw-runda med kättingen, och när HON tränat klart tog jag Paddy på en solopromenad :)  


Efter jobbet blev det en promenad med hundarna, lite mat, sen INGENTING .... fniss ... och det där ingenting har jag hållit på med ända tills nu :)  


I morgon är det som ni förstår och vet, torsdag. Jobbar ju dubbla pass, som ni åxå vet vid det här laget. Ska försöka sova lite längre i morgon bitti om det går, och sen gå en långpromenad med hundarna. Det borde vara en bra uppladdning :)


Ser ut att ska vara sol och fint väder flera dagar nu och det tackar man ju inte nej till. Blir inga promenader på isen dock, det är absolut svinhalkigt. 


Nä, nu blir det hundrunda, sedan sängen. Hoppas Du åxå haft en bra dag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 10 mars 2015 22:27

Dags att krypa isäng. Det är dags att lägga ner min numer röda lugg på kudden och sova :)


Hörrni, Jossan, den unga tjejen som jobbar på Torsten mitt i stan, hon är helt suveränt duktig. Jag stegade ju in med mina tofsar, håret lätt platt och ostyrigt eftersom jag la mig med blött hår efter duschen igårkväll. Hjälp sa jag, jag kan inte se ut såhär längre :)


Ingen fara, jag hjälper dig sa hon. 


Nu ser jag ut såhär 

 

Jag är supersupernöjd, men ser att färgen inte riktigt syns på fotot ... äh, ni förstår principen :)


Efter jobbet blev det en runda med hundarna, och sen har jag inte gjort ett smack. Kvällen går så snabbt. Kom precis in från kvällspromenaden och som sagt, nu är det dags att koja. 


Hoppas du haft en lika bra dag som jag haft :)  


Gokväll

Av maria tafvelin - 10 mars 2015 06:58

Det är morgon, efter första natten i nya sängen. Åh va jag har sovit gott :)


Efter morgonpromenaden igår, skruvade jag isär gamla sängen, som nu står placerad lite här och där i min supersöta lägenhet. Det blev väldigt trångt, så jag hoppas att jag kan frakta bort den ikväll.   Det var så soligt och fint, att jag tog hundarna på dupromenader, först Cornelis och Molly, och sedan Kelly och Paddy. Kom tillbaka 11.30, och hann inte ens äta så hörde jag en lastbil utanför. Japp, då kom sängen :)

 

Eftersom chauffören lämnade den utanför porten, var jag ju tvungen bära in den, och när jag lix höll på att bära, var det ju lika bra att bära upp den åxå. Kvar därute står lastpallen och träställningen .... vet inte riktigt vad jag ska göra av dem .... får försöka frakta bort det när jag fraktar gamla sängen.


Upp och påbörja ihopskruvning av nya fina sängen :)

 

Jag hann inte klart innan det var dags att åka på jobbet. 


Efter jobbet - hem och ta en promenad med hundarna, sen fortsätta skruva ihop sängen. Det körde fast när jag skulle skruva dit benen. Tre gick bra, men inte det fjärde. Blecket, som man skulle skruva in benet i, var inte gängat på den sista .... så det gick ju inte. Efter ett kort sammanbrott löste jag det genom att palla upp den sidan med några grejer jag hade :)


 

Blev färdig kl 21, satte mig i soffan och kollade tv en stund, sen blev det kvällspromenad med hundarna, en dusch och sedan isäng. Åhhh så skönt !!!!! 


När väckaren drog igång 6.30 så dinglade jag med benen en stund utanför kanten, innan jag tog fart och klev ner. Nu står jag i mitt supersöta kontor och dricker kaffe. 


Det är 1 plusgrad, inte full sol, ser ut att kunna ska snöa idag (enligt min väderapp)  Kl 9 ska jag vara inne i stan, då ska luggen trimmas av professionell frisör :)  Det ni :)


Ha en bra tisdag, och glöm inte att fylla den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 mars 2015 08:57

Måndag morgon. Vaknade kl 6 av någon anledning, men somnade om och sov till kl 8. Kaffet är uppdrucket så jag ska strax gå ut med hundarna. Klarblå himmel och sol även idag :)


Vet ni, idag kommer nya sängen :)  Fick besked om att den levereras mellan kl 11 och 15. Hoppas den kommer mer kring 11 än kring 15, eftersom jag börjar jobba kl 14 :)   Den bärs bara in i porten, så man får ju hoppas att ingen knycker den medans jag är på jobbet. Hannah ska hjälpa mig att bära upp den, sen när hon slutar jobba :)


Så, efter morgonpromenaden ska jag skruva isär gamla sängen :)


Förresten, bäst jag börjar dra på lite .... klockan går .... 


Gomorron :)

Av maria tafvelin - 8 mars 2015 12:40

Åh vilken dag!!!!  Sol, plusgrader, fågelkvitter, bar asfalt. 

   

Efter morgonrunda och frukost, tog jag ut Paddy och Cornelis på en 45 minuters UNDERBAR duorunda. Jag tog inte ens jacka, utan bara huvtröjan (ja, byxor och skor hade jag förstås)  Så ljuvligt!

 

När jag kom hem, bytte jag och tog smårumporna på en halvtimmes runda

 

Nu ligger de i solen i soffan och vilar

 


Nu ska jag åxå slappa en stund. Kanske till och med kokar en kopp kaffe :)   Jo förresten, Vanja har börjat blomma igen. Jag har inte hunnit sätta om blommorna, men hon blommar ändå :)

 


Nu ska jag fortsätta den här fantastiska dagen :)

Tjing så länge :)

Av maria tafvelin - 7 mars 2015 22:34

Den rubriken lockar MER än - snälla söta Du. Hur kommer DET sig?


Varför lockas människor MER av att läsa om andras misslyckanden, ilska, bitterhet, hat ...  än av att läsa om positiva saker?  Hur jag kan veta att det är så? Det märks tydligt pga besöksstatistiken vid olika rubriker. Det är rätt så intressant faktiskt. Varför dras man till andras olycka?  Kolla bara en sån sak som när larmet går, dvs brandlarm etc. Det finns alltid en svans av nyfikna, som vill stilla sitt begär av "andrasolyckanyfikenhet"  . När människor mår Bra, som vanligt, En vanlig dag ... då är det lite - Gäsp ... kul men - 


JAG tror att om vi alla börjar värdesätta vår egen vardag mer, börjar se livet som det ÄR ... så skulle suget efter andras olycka minska. Om vi alla tar ansvar för VÅRT mående, om vi alla fattar att vi måste VÄLJA glädje ... då tror jag att det blir bättre. Det finns massor att skriva och tänka om det här, och det kommer jag att göra åxå ... men inte ikväll. Ikväll vill jag fokusera på något positivt :)


Jag har haft en fantastisk dag :)  Efter morgonrundan i pissväder, lastade jag Cornelis och åkte till Bureå och träningslokalen. Åh vilken härlig träningsdag !!!! 


 
 
 
  I morgon åker jag dit med Kelly :)  Det ska bli superkul :)  Jag har en idé om vad jag ska lära henne ....  :)


NU har jag varit ute på kvällspinket med mina älskade hundar, och ... nä, jag ska inte gå isäng riktigt än. Jag gör något som det var VÄÄÄÄLDIGT länge sedan jag gjorde. Jag dricker ett glas vin. DET var INTE igår ska jag säga :)  NU ska jag sätta mig i soffan bland mina förvånade hundar (typ - ska du verkligen vara vaken längre, klockan har passerat 22)  och zappa lite. Jag känner mig pigg och odödlig :) 


Att ha ett positivt synsätt. 

Att se andras styrkor

Att se sina egna styrkor

Att se sina svagheter

Att acceptera andras svagheter

Att älska livet

Att Ta vara på dagen

Att ställa upp för andra

Att förlåta andra

Att förlåta sig själv. 


DET tycker jag är viktiga punkter. Viktiga punkter för MIG i alla fall. Vad tycker Du?


Gokväll


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards