Direktlänk till inlägg 2 november 2018

Black friday

Av maria tafvelin - 2 november 2018 17:30

Fredag afton. 3 plusgrader och kolsvart. Det här har varit en black friday.   Jag har inte orkat blogga nåt i veckan. Har både varit trött, inte mått särskilt hundra ... och dessutom vetat vad jag skulle göra idag kl 10.30. 


Inatt har jag inte sovit. Slumrade en stund just efter att jag gått isäng, men somnade aldrig på riktigt. Klev upp med tunga steg i morse. Kokade kaffe ... drack mitt kaffe .... sparkade av mig tofflorna och hängde upp morgonrocken. Väckte hundarna och gav dem mat. Paddy fick typ tredubbla portioner. Morgonpromenad. Hem. Satte mig i soffan med hundarna, Paddy närmast. 


Kastade ett öga på klockan och fick väldigt bråttom. Jag skulle möta upp Pernilla på Skeria-parkeringen 10.15, och klockan var redan 10.05, och jag måste tanka. Skyndade ut med Paddy till bilen och körde iväg på macken. Ringde pernilla när jag tankat, och hon var framme där vi skulle mötas. 

- jag är sen, sa jag. 

- möter upp dig hos veterinären sa hon. 


För drygt 5 veckor sedan, hade jag 4 hundar.  Kelly, Paddy, Molly och Theo. Nu hänger två koppel med tillhörande halsband tomma i hallen. Kelly och Paddy har förenats igen. Kelly kom till mig 3/2 2010, och några månader senare kom Paddy. Kelly lämnade mig den 25/9 och idag följde Paddy efter henne. De ville nog vara tillsammans. 


Jag kommer att maila veterinären efter helgen och berätta om mina tankar kring dagens besök.  Jag och Pernilla kom in exakt 10.30, dvs den tid jag fått bokad. Veterinären kom ut i väntrummet, tittade på oss och sa: 

- vad kan vi hjälpa er med idag?

Jag svarade inte först, var tvungen att svälja några gånger. Tittade på honom och tänkte att han skulle få nåt slags aha- ... men det kom aldrig. 

- han ska få somna in, sa jag med knappt någon röst alls. 

- ja just det ... då får ni komma in här. 


Vi gick in i undersökningsrummet och han satte sig vid datorn. Pernilla fick svara på några frågor, då jag inte ens hörde vad han sa. Han sa till en tjej i ett rum intill: Kan du gå in i ... mummel ... hörde inte .... 


Ja, då får ni följa med här, sa han. Jag, Pernilla och Paddy hängde med bort till ett annat rum och vet. informerade om vad som skulle hända. 

- Jag kommer om en stund, sa han


Ett kalt, vitt rum. En svart, kall brits. Ingen fäll, ingen filt. Tanken gick tillbaka till när min älskade Kelly skulle somna in, på en annan veterinärstation. Där hade de lagt en fäll på britsen, dämpat belysningen ... gjort så fint som de kunde. 


- Du kanske kan ställa honom på bordet, sa han.  Inget sånt där höj- och sänkbart, utan högt. 

Det kändes inte bra, eftersom Paddy hade så ont i ryggen. Jag ville INTE lyfta honom, göra illa honom, och att DET skulle vara det sista han mindes av mig. 

- Nja, han har så ont i ryggen, sa jag

- Har du ont i ryggen?

- Nej, HAN har. 

- ok, men då får han vara på golvet. 

- Har ni några näsdukar, frågade Pernilla, eftersom vi såg att det inte fann något papper där inne. 

- jag ska hämta, sa han


Veterinären gav den lugnande sprutan och gick ut. Jag och Pernilla blev ledsna att det inte ens fanns en mjuk filt på golvet, så Pernilla hjälpte mig kvickt att slita av mig jackan och fleece-tröjan, la ner tröjan på golvet och satte mig ner. 

- Han somnar stående, sa Pernilla som såg hans ögon. 

Jag pratade med Paddy, men han var redan så borta att han inte hörde mig, så jag la ner honom på min fleecetröja. 


Jag kommer i mitt mail till veterinären lugnt och fint meddela att jag önskat några saker: 

- Dämpad belysning

- någon fäll eller filt till hunden att lägga sig på

- näsdukar eller annat papper

- info när någon bokat tid för att ens älskade hund ska somna in, att alla är på det klara med varför man är där. 


Det är jättetyst, jättestilla här hemma. Molly och Theo har fått köra korvsök. Satte dem i köket, kastade ut typ ett halvt kilo korv i småbitar i hela lägenheten och sa åt dem att söka. Jo, jag hade tryckt in nån korvsnutt i en foppatoffel åxå. Nu ligger de och snusar gott. 


Jag ska samla kraft för att gå in i  köket och laga mat. 


Pernilla hade möjlighet att följa mig idag. Hannah ringde direkt hon slutade jobba, för att fråga hur det var. Många har skickat kramar till mig, både via sms och fb. Tack snälla ni. Ni finns Alltid där för mig. Det uppskattar jag så himla mycket. 


   

       

   

   

Hälsa Kelly. 

Kramar i massor. 

<3

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards