Direktlänk till inlägg 8 augusti 2022

Både värt och ovärt

Av maria tafvelin - 8 augusti 2022 17:27

Måndag afton.19 grader och soligt. I  morse kring kl 6.30 var det 9 grader :) Sol upp 04.01 och ner 21.22  Jag kan säga att jag vaknade i soluppgången i morse :)


Idag började jag min anställning på Utflex :)  Men ... tog ju ledigt min första dag pga att jag hade läkartid i Umeå pga Meniére. 9.50 för hörselkontroll och 10.40 till min läkare som jag haft de senaste 16 åren pga meniére. Då jag vet att E4 har lite vägarbeten, är avstängd så att man får ta en liten omväg bl.a, så åkte jag 6.45.  Visste att det skulle ta typ 2 timmar och 20 minuter, sen ska man ju hitta en parkering, och ffa hitta dit man ska ... fniss. Kl 9 var jag framme, hittade snabbt en parkering... hittade även snabbt dit jag skulle. Perfekt, då hann jag äta frukost på restaurangen. 50 kr för en stor, supergod macka och en kopp kaffe. Jo, jag har ju i princip slutat dricka kaffe ... men det kändes "rätt". 9. 40 checkade jag in på Öron-näsa-halsmottagningen, precis som det stod i kallelsen. Checkade in via mobilen och fick ett så fint svar att jag bara kunde sätta mig i väntrummet, de visste att jag var där och skulle ropa in mig när det var min tur. 10.10 började jag undra om jag satt i fel väntrum. GIck in på appen 1177 och kollade in mina bokade tider. Jo, jag satt i rätt väntrum. Ca 5 minuter senare ropade en kvinna mitt namn. Men äntligen!


- Du måste upp till våning  8, vi ska ta ett hörseltest på dig

- Jahapp

- Gå till väntrum A82

- A82?

- Ja, A82

Tog hissen upp till 8:de våningen, såg att det fanns en "avdelning" till vänster, där stod A81 på dörren, till höger en annan avdelning, där stod A82. Bingo, gick in i A82 ... stendött ... inte en människa ... tänkte att det var ju bra, då blir det min tur ganska omgående. Nu var det bara det att det inte fanns en enda människa där överhuvudtaget ... alltså .. ingen personal heller. Men ... har man blivit tillsagd att vänta i väntrum A82, då gör man det. 


Kl 10.40 hade jag tid hos läkaren, nere på bottenvåningen. När klockan var 10.45, när jag suttit i väntrum A82 en halvtimme utan tillstymmelse till någon människa, vare sig patient eller personal... då gick jag över till avdelning A81. Såg en personal ... och när jag kom närmare såg jag att det var Lena, som jobbade på Öron i Skellefteå 2012. 

- Hej, alltså ... jag måste bara fråga - vad är det som händer? Berättade hela historian om hur jag suttit därnere, som kallelsen sa att jag skulle... 

- Men herregud, vänta ska vi kolla, sa Lena och gick in i ett rum. Jag hakade på. Hon gick fram till datorn, bad om mitt personnummer .... efter mycket skrollande sa hon:

- Du finns inte med här.

- Eh ... hähäpp.. ja , alltså, jag var kallad kl 9.50 på öron-näsa-halsmottagningen, och det är ju på bottenplan

- Det har blivit nåt galet, det är rörigt.

- Jo, jag märker det


Lena skuttade iväg och pratade med någon, kom sedan tillbaka och sa:

- Om du väntar en stund ... själv har jag fullbokat och har inte tid att ta hand om dig, men "hon"  (minns inte namnet) ska ta hand om dig så fort hon kan. 


"hon" kom ut i korridoren efter nån minut och ropade på Lena. Lena stack ut skallen från ett rum

- Hans (min läkare) måste ju bli informerad om hon hade tid hos honom 10.40  Klockan var då 10.55 och jag hade fortfarande inte gjort hörseltest. 


11.15 var hörseltestet klart. Jag behöver en bättre hörapparat. Jo, det visste jag sedan tidigare. Uppsatt på väntelistan för att fixa det i skellefteå. Väntetid ca 5 månader. Jamen, det är helt ok. 


11.45 var jag klar och gick ut från NUS. Det är nästan lite komiskt när jag tänker på det. Jag och Hans pratade förvisso om min Meniére... men det var snabbt överstökat. Det finns fortfarande inget att göra. Det är inte så många forskare som vill forska om Meniére... de flesta vill forska om dödliga sjukdomar, och hitta botemedel kring dessa. Fullt förståeligt. De här korta, täta, yrelanfallen som är över på ca 30 sekunder, handlar nog om att det kommer från "gamla örat" och det är på väg att "brinna ut".  Vi pratade mest om hur sjuk jag varit i sorkfeber/njursvikt. Det "kluckande" ljudet jag fått i vänster öra trodde han med all sannolikhet var pga att min kropp "went bananas" iom livshotande tillstånd i mars ... och jo ... det är ju efter mars jag fått kluckandet. Han pratade om en liten (kroppens minsta) muskel som påverkas vid svåra tillstånd. Vi pratade även om mitt enorma håravfall och lite annat som påverkat mig sedan Mars. 


Åkte hem, svängde förbi Boviken för att träffa Hannah, Pernilla och Otto. Det är ju såhär att den här dagen så var jag inbjuden till lägenhetsvisning på en lägenhet jag sökt via SKEBO. Hannah och Pernilla gick på den i mitt ställe, och jag ville ju se filmer/foton och höra vad de tyckte. Det blev till och med en kopp kaffe på Boviken 231 :)


- Mommo, vill du följa mej på lekpajken?

- Otto, jag vet inte om jag orkar idag

- Då gåj vi upp och kastaj kuddaj, du kan vila i min säng, den ä mjuk å söön

Men älskade Otto <3

Efter kaffe (och chokladboll som Otto och Pernilla bakade när jag kom dit) :

- Kom mommo, vi gåj upp och kastaj kuddaj


Ja, självklart gick vi upp och kastade kuddar :) <3  Sedan blev det även en sväng ute på gården, han cyklade, hoppade studsmatta, vi gick bort och kollade posten, gick in i Hannah och Robbans garaget och satt på 4-hjulingen. kastade lite mer kuddar ... satt i min bil och lekte... sedan var jag tvungen åka hem. 

Nu håller det på att vara dags att fixa nåt i matväg, ser att klockan tickat på. Har varit ute med hundarna en sväng, känner mig rätt så slut, så jag ska fixa nåt lättlagat och sedan sjunka ner i soffan med hundarna. 


Ovärt att åka till Umeå, ovärt att vara ledig på min första arbetsdag. Värt att träffa Pernilla, Hannah och Otto. Så kan man sammanfatta denna dag. Även värt att prata 50 minuter med vännen Therese som ringde just innan jag skulle publicera inlägget :) <3


Tjing så länge 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards