Direktlänk till inlägg 12 juli 2023

Jag hoppas INNERLIGT

Av maria tafvelin - 12 juli 2023 12:32

Onsdag mitt på dagen. 23 grader och strålande sol. Sol upp 02.30 och ner 22.53


Jag tänker på de människor jag tidigare sett som på ett sätt hoppar fram på kryckor utan att det synbart verkar jobbigt överhuvudtaget. Det gipsade benet käckt böjt bakåt, stark swchung i hoppen, lekande lätt. Själv har jag det lite jobbigt med kryckandet. Jag är för svag för min vikt, kan inte böja benet sådär bakåt, det gör för ont och jag känner för varje liten "promenad" bara från soffan in till köksbänken, är plågsam för axeln. Jag hoppas INNERLIGT att jag kan få ett plastgips så att jag får gå på benet, åtminstone lite. Jag ska ju på dt-röntgen i morgon 12.15 och 14.20 ska jag på ortopedmottagningen, så jag ska böna och be då :) Får jag bara det, ska det här gå som en dans :)


Theo hade fruktansvärd diarré igår morse. Jag tror att det blivit lite för mycket för honom, det som hände i fredags att han blev biten, samt hela karusellen med ambulansen mitt i natten. Han är ju en lite känslig själ den här killen <3

     

Men, idag är det inga problem :)



Igår skickade jag en liten handlingslista till Pernilla, så i morse var Pehr här med lite grejer, samt kollade om jag behövde hjälp med nåt innan de åkte till stugan. De kommer hem ikväll, men sa innan de åkte att det bara är att ringa om det är nåt.

- vi är ju bara en halvtimme bort

<3


Men gud ... plötsligt blev jag sugen på kaffe ... fniss. det var lite otippat... nåja, det går väl över snart, jag har lix inget kaffe. 


Jag åt nyss lunch, det blev korvsallad

 

jag längtar tills jag kan stå och laga mat igen. Eller åtminstone smidigt kunna plocka fram tex frukost. Nu är det- att hoppa fram till kylen, stå på lagom avstånd så att man får upp kylskåpsdörren ... står jag för nära, måste jag hoppa bak lite, ställa bort ena kryckan, öppna dörren, försöka nå det jag ska ha fram, kanske ta kryckan jag lutat mot köksbordet och hoppa fram lite så att jag når... tar ut smöret Når jag till köksbordet? Ok, ställer det där, tar fram ost, sträcker mig till köksbordet och lägger den där, tar fram marmeladburken, sträcker mig till bordet och ställer den där, tar kryckan, hoppar bak lite så att jag kan stänga kylen, hoppar till besticklådan, får med mig smörkniv, liten sked till marmeladen, osthyveln... hoppar tillbaka till bordet. Tar ut 2 skivor franska ur frysen, får med mig dem och hoppar till brödrosten. Står vid bänken och väntar på att de ska bli rostade, orkar inte hoppa fram och tillbaka igen. 


Brödskivorna hoppar upp, tar de i pincettgrepp och försöker få ett stadigt tag om kryckan, hoppar till bordet och lägger ner brödskivorna. Nu gäller det att hoppa i position så att jag kan sätta mig ner på stolen, utan att måsta vrida på benet, det gör för ont. Kommer i rätt position, sätter mig ner, ställer kryckorna mot bordet. Phu!


Just i morse mådde jag väldigt illa, kanske beror på alla tabletter jag styr i mig, men jag tänkte att jag måste få i mig nåt, så går det säkert över. 


Äter mina två mackor, dricker lite vatten, sen blir det en procedur att få in osten, smöret och marmeladen i kylen igen. Ni vet, rätt position, backa, hoppa fram, tänka sig för. HOppar fram till köksbänken och tar fram den spruta jag ska sticka i magen vid frukost, för att förhindra blodproppar. 


Jag har puttat en köksstol till hallen. Kopplar Theo, öppnar dörren och sätter mig på stolen och säger åt honom att gå och kissa. Han går fram till gräsmattan, kissar, kommer sedan tillbaka och ställer sig och väntar på mig. 

- Varsågod, gå och bajsa, 

Nä ... han bara står där och tittar på mig. Tuggar lite på ogräs som växer på grusgången, väntar. Kommer upp på bron och sätter sig vid mina fötter. 

- varsågod, säger jag och pekar mot gräsmattan igen. - gå och bajsa

Han tittar på mig, men går sedan en sväng... sakta... strosar runt, kommer sedan tillbaka och sätter sig vid mina fötter.   Lilla gubben


Efter 3-4 gånger så får jag iväg honom till gräset igen och han bajsar, sedan går han runt lite. Eftersom jag kan sitta ner så har jag ingen brådska, han kan nosa på där hur länge han vill. När han verkar färdig så kommer han in, jag tar av honom kopplet, får tag på kryckorna, tänker mig för innan jag ställer mig upp. Nu styr jag mot soffan, lägger till kuddarna som benet ska upp på, tänker mig för så att jag inte vrider benet när jag sätter mig. 


Kollar lite på tv4 play, fipplar med telefonen, tar nån tablett... ja .. sen har tiden gått så det är dags för lunch... samma procedur igen med hoppandet.


Jag har kollat på gårdagens avsnitt av "allsång på skansen " på svt play nu, så himla bra :)  Nu blir det att kolla om jag hittar nån intressant dokumentär eller serie jag kan fördjupa mig i . Just nu är det mest värda att se till att benet läker så att jag kommer mig på benen igen. 


Ha en fin fortsättning på dagen, kom ihåg att fylla den med nåt värt :)


Tjing så länge

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 28 april 11:56

Söndag mitt på dagen. 5 plusgrader och molnigt. Halvklart väder väntas kl 18. Sol upp 4.09 och ner 20.55   Då har en vecka gått sedan jag bloggade. Jag har ett så innehållsrikt liv att jag inte hinner blogga varje dag, även om jag har en supersna...

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards