Alla inlägg den 24 juli 2023

Av maria tafvelin - 24 juli 2023 11:09

Måndag förmiddag. 14 grader och molnigt. Sol upp 03.10 och ner 22.15


Semestervädret har inte varit direkt sol och värme såhär i slutet, så jag förstår de som är besvikna, när de hade planerat att få ha semester med sol, bad, glass och riktig sommarvärme. Jag är ju inte så förtjust i värme som ni vet vid det här laget, men sol får det gärna vara. Nu ser det väl ut att bli bättre nästa vecka :)


Jag fattade ett beslut igår. Har googlat, kollat, läst, tänkt, funderat, grubblat, och allt detta ledde fram till ett beslut. 

Jag har köpt en elrullstol. Jag fixar inte att sitta i lägenheten utan att kunna komma ut med Theo när jag vill, kunna ta honom på längre promenader, kunna åka och handla, känna friheten att själv bestämma när det blir "promenad"


Jag orkar inte vara bunden till hemmet resten av sommaren. Det räckte med förra våren och sommaren, då sorkfebern hindrade mig... men då var jag ju sjuk och hade inte orken. Nu är jag inte sjuk. Jag ska ju flytta hem i slutet på veckan, och det känns underbart att veta att jag kommer att kunna ta ut Theo på långa rundor :)  Rullstolen kommer i slutet på veckan åxå, så det blir bra tajming :)


Igår till lunch gjorde jag en fläskpannkaka. I kylen här i Boviken har jag ingen lingonsylt, så det fick bli apelsinmarmelad till 

 


På aftonen var jag över till Hannah och Robban på middag. Hannah kom och eskorterade mig. Det blev rullator över gräsmattan, och sedan kryckor. Valle och Elisabeth var åxå där (Robbans mamma och hennes karl) Det blev grillat med hemslagen bea. Hur gott som helst! Till efterrätt hade Elisabeth gjort en jättegod päronkaka som åts med vaniljsås. Mums!!Konstigt.... jag brukar ju inte gilla fikabröd... nu, så påpassligt när jag inte överhuvudtaget ens tar minsta lilla promenad, DÅ vill jag plötsligt ha. Fniss


När jag skulle hem igen fick Robban mer eller mindre bära mig nerför trapporna hos dem, då det inte finns något trappräcke, och trappstegen är väldigt grunda. Tur han är stark... fniss.   Nu håller jag bara tummarna att hissen därhemma inte står stilla någon gång under tiden jag behöver den som mest 


Den 8/8 ska jag tillbaka på sjukhuset för att ta stygnen och gipsa om. Hoppas allt läker som det ska. Det känns i alla fall riktigt bra, och jag är sjukt duktig på att hålla benet i högläge. Eller, jag har inget val, om jag släpper ner foten så svullnar det väldigt snabbt, likaså om jag använder kryckorna eller rullatorn. 


I afton kommer ungdomarna, Otto och Sture hit, vi ska äta middag tillsammans. Det blir kul :)


Nä, nu tror jag att det blir en kopp kaffe här. Har ju Hannah och Robbans gamla kaffemaskin, så det är ju bara ett par knapptryck så har man en kopp. Ha en superfin dag, även om vädret är piss. Kanske passa på att städa garderober och skåp eller nåt annat som är bra att göra ibland, men som inte är kul att slösa en solig sommardag på. Hur som - gör nåt värt av dagen!

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards