Alla inlägg den 28 juli 2023

Av maria tafvelin - 28 juli 2023 12:37

Fredag mitt på dagen. 20 grader och molnigt. Sol upp 03.24 och ner 22.00


Igår, vilken underbar dag! Pernilla hämtade mig så att vi åkte på ICA maxi och handlade inför i morgon då det ska bli namngivningsceremoni för lille Sture. Jag skulle fixa smörgåstårtor så vi handlade till det. För första gången på 3 veckor var jag utanför tomtgränsen, och det kändes helt fantastiskt! Så himla kul! NÄr vi handlat, följde jag Pernilla hem och blev bjuden på lunch. Lite lek med Otto, och mys  med Sture blev det åxå

   

Hannah ringde när hon var på väg hem från jobbet, så jag bad henne komma förbi hos Pernilla och hämta upp mig. Hon hann bara komma dit så ringde chauffören för Schenker och sa att han skulle leverera elrullstolen. Hannah ställde upp och skjutsade hem mig, bar upp paketet och plockade fram rullstolen. Hon satte ihop den, sen tog vi batteriet och laddaren med oss till Boviken för uppladdning. 


Jag hann bara i princip dricka en kopp kaffe när jag landat i Boviken, så skrev Hannah och frågade om jag ville med ut på lådbilsrallyt som skulle gå av stapeln vid bönhuset (typ 100 m bort)  Javisst, sa jag, så hon och Robban kom och styrde mig i rullstolen. Pernilla; Pehr, Otto och Sture anslöt åxå. Vi klappade och hurrade åt de barn som deltog i rallyt, vädret var perfekt, sol och lagom varmt. När rallyt var över, var det hamburger- och fikaförsäljning, samt livemusik. Hamburgare till middag, mycket folk, hur mysigt som helst!  Otto sprang runt och lekte med kompisar, vi höll ju till vid bönhuset där åxå byns lekpark finns, så barnen hade fullt upp :)


Så småningom rullades jag tillbaka, vi lastade det jag hade haft med mig till Boviken (som jag packat ihop under dagen) sedan så kördes jag hem. Robban och Hannah fixade elrullstolen (pumpade däcken och färdigställde så att den gick köra) sedan var det dags att åka ut på provkörning med Theo :)  Det gick superbra!


Skönt att sova i sin egen säng igen... det kan man inte förneka. 


I morse klev jag upp 7.30  eftersom Pernilla skulle hämta mig mellan 8 och 9. Morgonrunda med Theo :) Underbart att kunna vara ute med honom en ordentlig stund :)

 

Vi åkte till Boviken och hjälptes åt att göra stommarna till smörgåstårtorna. I morgon blir det att dekorera dem innan det bär iväg till Burträsk. När Pernilla skjutsat hem mig, gjorde jag nåt jag faktiskt längtat efter - åkte iväg i elrullstolen på IcaMaxi och handlade :)  Gud vilken frihetskänsla!

 


Nu blir det högläge med benet under några timmar, sedan ska jag börja städa :)  Laddade dammsugaren medans jag var i Boviken idag, så jag ser fram emot att styra runt med den :)  Till middag planerar jag nåt med kyckling... har i alla fall tagit fram det ur frysen, så får vi se vad jag hittar på :)


Igår och idag - men herregud så värda dagar!!!!


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards