Alla inlägg den 31 juli 2023

Av maria tafvelin - 31 juli 2023 12:24

Måndag mitt på dagen. 20 grader och molnigt. Sol upp 03.35 och ner 21.50


Hittils idag har jag faktiskt hunnit med mycket. Duschade när jag klev upp, sedan blev det en morgonrull med Theo i 40 minuter


 

kaffe

 

sedan rullade jag ner till tvättstugan och bokade tid till i morgon, efter det åkte jag iväg på IcaMaxi och handlade. Det är jättefint efter gångvägen till solbacken, lagom temperatur, sol, helt underbart faktiskt. När jag kom hem diskade jag och nu blir det soffan och högläge med benet, samt någon serie på tv. 


Tänk, det blir inte alltid (ganska sällan faktiskt... fniss) som man tänkt sig, men det blir på nåt sätt bra ändå. Min plan inför sommaren var ju att promenera milen. Orken är ju praktiskt taget tillbaka fullt ut (tror jag) och jag hade skissat på att fixa milen åtminstone 3 ggr/v och däremellan typ 5 km 2 ggr/dag. Det var min plan. Nu får jag ju inte ihop ett enda steg nån dag överhuvudtaget, men jag kan inget göra åt det, så det löns inte hänga läpp. Jag fick hitta på en Ny, genomförbar plan. Till en början var det ju att inköpa elrullstolen så att jag kommer ut med Theo, men även kunna åka och handla själv. Check på den. Blir nu nästan lite full i skratt.... men även gråt... när jag tänker på vad sjukgymnasten ... eller var det en fysioterapeut.... på lassa sa innan jag åkte hem. Hon fixade en vanlig rullstol åt mig, och det var verkligen jättebra! men när jag sa att jag behöver en elrullstol för att kunna gå ut med hunden, och klara mig själv, sa hon (då hon tagit reda på var jag bor) att jag kunde ju rulla ut med den vanliga rullstolen ut mot skogen så att Theo fick kissa och bajsa, sedan rulla fram och tillbaka på gården så att han fick motion. (Det är så backigt där jag bor, så uteslutet att rulla med vanlig rullstol efter gångbanan) Skratta eller gråta, känner jag såhär i efterhand. 


Vad planen ska innehålla härnäst beror ju lite på, eller ganska mycket på, hur benet läker osv. Det kan jag inte påverka mer än att i möjligaste mån göra som doktorn rekommenderar. När jag ska ta stygnen och gipsa om benet, har jag även tid hos sjukgymnast... och efter att ha googlat både en och två gånger, har jag ganska bra koll på vad sjukgymnastiken kommer att gå ut på, åtminstone medans jag är gipsad ... så de övningarna gör jag redan. Det är inte raketforskning.... det är lixom att röra tårna, lyfta på benet liggandes på rygg, böja i knät, lyfta underbenet. Jag kör ibland bara med det gipsade benet, och ibland med båda benen samtidigt. 


Igår gjorde jag en pizza till middag

 

Det blir den sista på ett bra tag.... måste tänka mig för nu när jag inte rör mig överhuvudtaget. Dagens inköp på IcaMaxi var vitkål, paprika och salladslök. Morötter har jag. Det blir en stor laddning veckosallad. :)


Nä, som sagt, nu blir det serier och högläge några timmar framöver. Ha en superbra fortsättning på denna dag... och om du inte kan göra det du tänkt och planerat .... vispa ihop en plan B, som går att genomföra :)  DET är VÄRT!


Hej, från Theo och Mig

 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards