Alla inlägg den 7 juli 2023

Av maria tafvelin - 7 juli 2023 18:40

Fredag ... lite tidigt att säga kväll .... 19 grader och strålande sol. Sol upp 02.14 och ner 23.07


Idag jobbade jag sista dagen, nu blir det semester i 4 veckor. Det ska bli skönt. När jag kommer tillbaka i Augusti, har jag jobbat ett helt år. Det har varit ett tufft år, men nu känner jag att det har vänt. Orken har kommit tillbaka till väldigt stor del, och jag har fått vara hyfsat frisk.... det är väl hostan som varit en långdragen ovän, och är fortfarande lite jobbig, men klart bättre. Snart så :)


Efter jobbet idag åkte jag hem och packade ihop lite grejer för att sedan bege mig till Boviken. Jag ska bo här i "gulhuse" i 2 veckor medans Hannah och Robban är borta, och sköta "ranchen" och hundarna. Ska även promenera 300 meter bort och kolla till Pernilla och Pehrs trädgård mm nu när de flyttat ut till stugan. När jag kommit iordning, fått wi-fi att funka, samt fått liv i datorn, gick jag en runda med hundarna... visst ja, först åt jag ... jag var hungrig som en varg, och Hannah hade ställt in lite grejer i kylen som de inte hann äta upp innan de åkte.. det var ett par korvar.. tog en... tror den hette chili &cheese ... jädrar i min lilla låda, vilket drag det var i den ... fniss. 


 

De senaste två veckorna har det varit frysrensning på jobbet, samt kylrensning, och det var rent fenomenalt så bra tajming på varorna! Frysarna är nästan helt tomma, och avfrostade. Kylarna är i princip helt tomma. Har diskat alla hyllor och lådor ur kylarna, storstädat ugnar, fläkt, alla skåpar och lådor. Möblerat om lite i köket och börat sätta lappar på skåpdörrarna så att pedagogerna snabbare hittar när de är där och letar nåt. 


Har haft beställning på smörgåstårta samt en "Mimmitårta" till ett barnkalas, en middagsbeställning bestående av fläskfilé, potatisgratäng och grönpepparsås, samt då luncherna. Idag avslutades terminen med tacos

             

Härliga promenader och träningspass med min Theo har det åxå blivit

       

Lite blomster och nån god middag

     

Här i "Gulhuse" finns ingen tv, men nu har jag ju fått sprutt på både wifi och dator, så jag kan ju kika på nåt ändå om jag vill. 


Theo ligger vid mina fötter.... lite skärrad.

 

Jag har ju suttit hundvakt åt Greta och Lilly tidigare, då de var hos mig i Söderbodan, och det gick superbra. Nu i afton gick det superbra på promenad och en stund inne åxå... sedan vet jag inte vad som flög i Greta, jag såg inga tecken fastän jag stod alldeles bredvid. Plötsligt satte Greta tänderna i Theos öra, och bet för kung och fosterland. Hon vrålade som en galning, Theo skrek som en stucken gris och blodet började rinna. Greta vägrade släppa. Jag försökte hålla mig lugn, visste väl inte riktigt vad som var det bästa, men jag lyfte upp Gretas bakdel utan att slita i henne, för hon vägrade ju släppa och jag ville inte att hon skulle slita loss örat ... jag vände henne upp och ner, fast i golvhöjd så att säga... och det blev kanske obehagligt, för då släppte hon.... men det tog ju ett tag innan jag kom på den idén. Man FÅR säga hundjävel åt någon annans hund!!! Jävla HundjävelGreta!!! Tog henne i ett bastant grepp under armen, gick över till Hannah och Robbans och hämtade kompostgaller... så nu befinner sig Greta och Lilly i ett angränsande rum, med kompostgaller för öppningen. Phu. 

 

Det känns lite underligt att vara tillbaka i "Gulhuse". Mycket är omgjort sedan jag bodde här och det är så himla fint 

jag kom åt nån tangent så att det blev fet text och lite större... fniss

 

Nä, om jag skulle kolla in vad jag kan gllutta på i underhållningsväg. Jag gillar dokumentärer. Häromkvällen såg jag en dokumentär "psykopaten". Tänk att det finns sådana människor. Jovars, det finns ju mer underhållande program att se på :)

 

Nä, det får räcka för nu. Ha en fin fredagkväll, nu får jag ju semester, då då kanske det känns aktuellt att blogga varje dag igen, vem vet :)  Gör nåt värt av dagar och kvällar så länge!

 

Häpp!


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards