Direktlänk till inlägg 18 juli 2023

Men vafan!

Av maria tafvelin - 18 juli 2023 10:32

TIsdag förmiddag. 16 grader och mulet. Sol upp 02.49 och ner 22.35  Det har regnat på morgonen, vi får se om det regnat klart, eller om det fortsätter senare idag. 


I morse kom Pernilla strax efter kl 7, gav Theo mat och gick ut med honom, medans jag gjorde mig klar för att åka till sjukhuset. Som jag längtat efter att äntligen få operera och komma en bit på vägen mot att benet ska läka ihop. Vi kom dit i god tid, hämtade en rullstol nere i centralhallen, jag checkade in, sedan styrde Pernilla mig till ortopedmottagningen. 

- Du kan ju åka direkt, sa jag

- Jo, det förstår jag, men jag stannar väl tills du kommit dig in

-. Ja iofs, rullstolen måste väl tillbaka 


Vi hann inte sitta så länge så blev jag uppropad. Pernilla styrde in mig på undersökningsrummet och jag hann inte ens sätta mig på britsen så kom läkaren in. Sköterskan klippte upp bandagen så att läkaren kunde titta... han nöp i skinnet på foten

- jo, det här kan vi operera (dvs svullnaden hade gått ner såpass mycket)

- Jamen bra!


- MEN, ..... idag är det fullt, det finns ingen vårdplats, så det blir tidigast ikväll, eller då i morgon.

Ok ... här höll jag nästan på att börja gråta. Jag förstod ju... jag är inte dum... det måste ju finnas plats på avdelningen IFALL man måste stanna nåt dygn. Man vet ju aldrig efter en operation.... men... jag hade ju så gärna velat att det blev av NU !  På med gipset igen.... ner i rullstolen .... tur att Pernilla stannade kvar. Hon fick även hjälpa till med att hålla upp mitt ben så att gipset kunde lindas på igen. 


 


På väg tillbaka till Boviken skulle vi förbi bageriet och hämta smörgåstårtbottnar. Jag, som inte tycker om sött, äter inte fikabröd... äter aldrig fikat på jobbet när det är fredagsfika.... har de senaste dagarna känt - jomen ... en bulle!  

- Kolla om de har någon bulle i luckan, sa jag till Pernilla när hon gick in på bageriet. Överblivet bröd och bullar hamnar i luckan för försäljning. Hon kom ut med smörgåstårtbottnarna .... nä... ingen bulle i luckan. Nåja. 


Pernilla skjutsade hem mig och hjälpte mig fixa en rostad macka. Jag tog mig till soffan och la benet i högläge efter att ha ätit upp mackan, tagit sprutan och en alvedon. Kände viss smärta efter att de "bråkat" med benet.... (hur ont ska det inte göra efter operationen)  Pernilla åkte hem för att komma tillbaka med Pehr och Sture efter nån timme. Pehr gick ut och fixade med Lilly och GalnaGreta, Pernilla hade med sig tacopaj som jag ska äta till lunch, PLUS att hon hade med sig en bulle och en rabarberkaka (hembakat). Å gud så glad jag blev :)  


Jag låg i soffan... Sture låg på köksbordet i babyskyddet.... matlådan med tacopaj, samt lådan med bullen och rabarberkakan låg åxå på köksbordet. 

- THEO!!! NEJ!!! hörde jag Pernilla ropa. Theo hade tagit bullen.  Theo, som aldrig stulit från bordet, tog min bulle! Jag blev faktiskt förbannad. 

- Skicka ut honom ur köket, ropade jag till Pernilla, och hon visade honom till sovrummet. Vafan!!! Han kom dock förbi hos mig och hostade upp halva bullen ... den var stenfrusen och inte så lätt att tugga i sig tydligen. 


Alltså ... när första chocken släppt, började jag tokskratta... ja, även Pernilla. Vad är oddsen?? Han har aldrig tagit nåt från bordet, jag har kunnat lämna vad som helst och gå därifrån. Varken han eller Alice tog någonsin nånting. Nu var det kanske det att han hoppade upp på stolen för att komma närmare Sture... och då hamnade lådan med bullen precis i noshöjd och han kunde inte behärska sig.... han lämnade i alla fall både tacopajen och rabarberkakan, hahahahahahahahahahahahahaha


Pernilla fixade mig en kopp kaffe, sedan drog den lilla familjen iväg till stugan över dagen. Jag tog en tugga av rabarberkakan, och det var det godaste jag ätit! Hann tänka för mig själv: Har jag dött och kommit till himlen? Precis sådär perfekt syrlig, med bara en touch sött. Alltså.... waow!


Jag ska äta tidig lunch, läkaren bad mig göra det, så att jag har fastat tillräckligt många timmar ifall det blir operation ikväll. Så, strax lunch, sedan bara ligga och försöka hitta nåt på tv att se så att timmarna går. Nu är det i alla fall inte länge kvar. Senast i morgon :)  Jag är väldigt nyfiken på hur lång rehabilitering det blir av det här. När förväntas jag kunna jobba igen?


Ha en bra dag. Fyll den med nåt värt!


Tjing så länge

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 28 april 11:56

Söndag mitt på dagen. 5 plusgrader och molnigt. Halvklart väder väntas kl 18. Sol upp 4.09 och ner 20.55   Då har en vecka gått sedan jag bloggade. Jag har ett så innehållsrikt liv att jag inte hinner blogga varje dag, även om jag har en supersna...

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards