Alla inlägg under januari 2015

Av maria tafvelin - 1 januari 2015 18:07

Idag är första dagen på 2015. Det känns lite coolt tycker jag :)  Eller ... coolt var kanske inte rätt ord ... men det är alltid nåt speciellt när ett nytt år börjar tycker jag. Dessutom tycker jag att det känns skönt att alla juldagar med tillhörande både dag och annandag är avklarade. Framåt ska vi, det är framåt vi ska titta, och hips vips, innan vi vet ordet av är det vår :)


Men, innan jag pratar mer om den här första dagen, tänkte jag delge er hur det var den sista dagen. Den sista dagen på 2014.


Morgonen såg ut precis som vanligt, med kaffe, morgonrunda och frukost. När allt detta var överstökat, lastade jag hundarna i bilen och åkte in till stan för att hämta ett överkast jag köpt på facebook :)  När jag gjort detta så tänkte jag att jag skulle passa på att åka på hundrastgården och låta hundarna rejsa runt lite. Såhär på sista dagen, släpper jag dem inte lösa annat än i inhägnat område. Sagt och gjort, åkte till hundrastgården. Rejsade de? - Nä. Det är som att till och med Paddy tänker att: nää ... det här är för litet ställe för att rejsa på. Hä lönsch int dra upp fartn. 


Nåja, de skrotade runt där en bra stund, sedan åkte jag upp till Hannah och Robban för att hämta Milo. Hannah och Robban skulle bort på fest, och Milo kunde ju lika gärna hänga med mig och hundarna hem då :)


Stannade till på Konsum för att handla det sista till min fantastiska nyårsmeny. Till förrätt hade jag tänkt nåt med räkor .... till varmrätt entrecote, som jag tagit fram ur frysen. Nu var det så att räkorna var slut på Konsom. Jahapp .... plan B alltså :)  


Hem, duscha, ta på fina klänningen som jag fått av Pernilla och Hannah ... lite fint smink ... dyra parfymen som jag fått av Pernilla och Hannah ....   redo för nyårsfirande! :)   Hällde upp ett glas rött, sen hann jag inte så mycket mer så ringde Hannah. 

- Hej mamma, får vi komma till dig ikväll? 

- hahaha, jomen självklart , men stackars Er, vad hände?

- ja ... festplanerandet var lite dåligt underbyggt, så det blev lixom ingenting alls. 


Det var superkul att de valde att komma till mig, och de kom med både flaskor och påsar, stektermometer och stekpanna ... allt man kan tänkas behöva en nyårsafton :)


Vi fixade lite .... typ förrättstugg, supergoda crustader fyllda med hot jalopenoost och vb-ost. In i ugnen ... och vips, förbanne mig det godaste du kan tänka dig :)   Sen blev det så att vi skrattade och pratade så länge att det rent blev lite bråttom att laga mat, om vi ens skulle hinna äta :)


Efter en superb  middag gick vi mest in på att skåla, prata och skratta, och det höll vi på med fram till 12-slaget, då det var dags att ställa sig på balkongen och skåla. 


Jag tror att klockan var kring halv 2, möjligtvis 2, när vi borstat tänderna och krupit isäng. Tack snälla härliga Hannah och Robban, för en fantastiskt rolig nyårsafton!!!! 


I morse vaknade jag, pigg och nyter kring 9.30  Ungdomarna vaknade strax efter, sen blev det frukost och morgonpromenad med hundarna. 6 plusgrader och svinhalkigt. I övrigt idag har jag jobbat några timmar, tillsammans med Pernilla, Mattias och Hannah,  och nu väntar jag mest på att årets bästa tv-program ska börja - Angetas Nyårskarameller.


Jag hoppas att Du åxå fick en rolig Nyårsafton, och att det nya året börjat bra :)  Det har det för mig i alla fall :)


Nu ska jag laga nån form av middag. 

Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards