Direktlänk till inlägg 11 juli 2023

Rubrik saknas

Av maria tafvelin - 11 juli 2023 09:34

Tisdag förmiddag.21grader och klarblå himmel. Sol upp 02.26 och ner 22.56  


Lördagkväll blev lugn och stillsam här i Boviken. Söndagen bjöd även den på sol och jag tog itu med att klippa gräs frampå eftermiddagen. 

 


Klippte ungefär halva gräsmattan, sen tog bränslet slut. Kollade i förrådet där gräsklipparen stod, men hittade inget bränsle. Skrev till Robban och frågade var det fanns ... gick in och tog en rast medans jag väntade på svar. Så småningom fick jag svar, gick ut, tankade gräsklipparen och fortsatte klippa. När jag nästan var färdig, hade bara dikesslänten kvar, så trampade jag snett och stöp i backen. Aj som Fan,som det heter. Kände direkt jag kom mig upp att jag inte kunde gå på foten. Kom mig så småningom in, tog mig fram till frysen och fick ut en kylklamp. Fick mig till soffan,la upp foten och kylde där svullnaden var som värst. Det var inte fotleden, utan en liten bit upp på benet. 


Kring kl 20 gick jag och la mig och tänkte att det känns nog bättrei morgon. Men helvete så ont jag hade. Det var rent omänskligt. Använde en köksstol som gåhjälpmedel, som jag puttade framför mig och stödde mig på när jag gick isäng, men det gjorde så nedra ont att jag omöjligt kunde somna. Kl 00.30 hasade jag mig till toa, och då bestämde jag mig för att ringa 112. Smärtan gjorde att svetten rann i ansiktet och på ryggen. Ambulansen kom. Theo stängdes in på toa medans snubbarna gjorde sedvanliga kontroller, hämtade in båren, blåste upp ett sånt där uppblåsbart "gips", tryckte i mig morfin och fick ut mig till bilen. Theo släpptes ut från toan när de burit ut  mig. 


Röntgen håller ju stängt på nätterna men läkaren misstänkte fraktur, så de lade en gipsskena och tanken var att jag skulle få åka hem och komma tillbaka för röntgen när de öppnat. Nu bar det sig inte bättre att när morfinet avtagit i verkan så hade jag så sjukt ont. Det hjälpte inte med gips, så de beslutade sig för att ha kvar mig på akuten.

   

Jag fick mer morfin där kring kl 04 för att kunna somna, röntgen skulle bli kring 7.30


Jag skrev till Pernilla och berättade vad som hänt, så de fixade med hundarna.


Jag lyckades sova några stunder faktiskt och skjutsades till röntgen ca kl 8. De tog bort gipset inför röntgen, och det ska jag säga, det var smärtsamt att röntga!


Tillbaka till rummet på akuten fick jag låna en mobilladdare för att ladda mobilen, sedan ligga och vänta på röntgenresultatet. Det tog faktiskt inte så lång stund innan läkaren kom tillbaka och sa att båda benen, tibia och fibula i underbenet var av. Hon sa inget om operation, så jag hade nog tur ändå. Dock så pratade hon om att ligamenten kunde vara trasiga, och att de ska göra en dt-röntgen för att kolla. Kanhända det måste göras en stabilitetsundersökning, och den måste göras under narkos. Fick tid för dt på torsdag. 


Det kom in en kvinna som lade en ny gipsskena, och tanken var att jag kring kl 12 skulle vara redo att åka hem. Pernilla och Pehr skulle med Sture på röntgen kl 12.30 så vi bestämde att jag skulle vänta på dem tills de var färdiga, så skulle jag åka med dem hem. 


Nu var det bara såhär att jag hade så fruktansvärt ont att jag inte kom mig ur sängen kring kl 12. Inte kring kl 13 heller. Fick alvedon till att börja med... sedan blev det morfinpreparat, så precis lagom till att Pernilla och Pehr var färdiga där kl 14, var jag såpass smärtfri att jag kunde bli skjutsad i rullstol ut till väntrummet och hämtad. 


De skjutsade hem mig, hjälpte mig iordning, Pehr gick över till Hannah och Robban och hämtade en tv-apparat, och de såg till att jag hade allt jag behövde för tillfället, sedan kom de tillbaka med tillagad middag kring 18. Då hade jag sovit i soffan ett par timmar. Dragonkyckling med ris fick jag :)   Otto hade med sig en glasspinne till mig och en glasspinne till mig själv, så efter jag hade ätit, åt vi våra glasspinnar

- mommo, nu måste vi jöja Allt föj däj, sa han

- Ja, sa jag, nu måste jag ha hjälp med allt. 


Pehr hade hämtat ett långt flexikoppel så att jag kunde ställa mig på bron och släppa ut Theo för kvällspink. Varför jag inte släpper honom  helt lös är pga omständigheter efter att han blev biten i fredags, och det orkar jag inte skriva om nu. Kvällspinkade Theo och mig själv, sedan hoppade jag isäng. Klockan var då 20 och jag somnade ganska snabbt tror jag. Vaknade och kollade vad klockan var ... den var då 21.45, svarade på ett meddelande från Pernilla där hon undrade om det gick bra... sedan somnade jag om igen. Har bara vaknat ett par gånger under natten då jag velat vända mig, och det har gjort ont, men har somnat om ganska omgående. Vaknade 7.30 :)


Upp, gick på toa, fick på mig kläder, tvättade mig , gav Theo mat och släppte ut honom i flexikopplet medans jag stod på bron ... jädrar vilken diarré han hade!  Gick in, fixade en macka till frukost. Det här tog sitt lilla tag ska jag säga. 


Fick mig till soffan där jag har smärtstillande samt de sprutor jag ska ta en gång om dagen för att förhindra blodpropp. Tog två tabletter och svalde ner med ett glas vatten, sedan blev det att lägga sig och få upp benet i högläge. Det gör faktiskt ont att röra benet, att lyfta osv. men det borde bli bättre inom ett par dagar tänker jag. Om inte, så skulle jag ringa ortopeden och få ut bättre smärtstillande. 


Pehr och Otto har varit hit och fixat med hundarna, samt utfört några uppdrag åt mig. Pehr skulle sen till stugan för att jobba med sovstugan, Pernilla, Otto och Sture ska till Vitbergsbadet idag och njuta av ytterligare en härlig sommardag. Jag ska njuta jag åxå. Jag ska fixa så att jag kan sitta upp med benet i högläge, så att jag kan titta ut genom fönstret. Det blir för segt att bara ligga ner. Klart, det blir att kolla på lite tv åxå, jag har ju så att jag kan titta på svt- och tv4 play så det finns en hel del att välja mellan.


Till lunch blir det grillkorv och potatissallad, och till middag har Pernilla lämnat tacos. Mums :)


Nä, nu ska jag fixa lite här...   Ha en bra dag! Gör den så värd du kan!


Tjing så länge

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 28 april 11:56

Söndag mitt på dagen. 5 plusgrader och molnigt. Halvklart väder väntas kl 18. Sol upp 4.09 och ner 20.55   Då har en vecka gått sedan jag bloggade. Jag har ett så innehållsrikt liv att jag inte hinner blogga varje dag, även om jag har en supersna...

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards