Alla inlägg den 8 januari 2022

Av maria tafvelin - 8 januari 2022 09:23

Lördag morgon. 24 minusgrader och klart. Solen går upp 9.30 (om 4 minuter) och ner 13.56  Jag sitter i morgonrock och tofflor... så jädra trött så jag vet inte hur jag ska få mig ur morgonutstyrseln. 


Igår åkte jag ju tidigare på jobbet, så att jag och Zehra, min kökstvåa, skulle hinna allt. Åkte förbi på svensk cater och hämtade några varor jag ringt in på morgonen och beställt. När jag jobbat nån timme fick jag ett sms av Zehra - hon hade ont i halsen. Det var bara att lägga in överväxeln, nu var jag ju ensam i köket. Anna fick tag på Elias, en kille som hjälpte mig en kväll under första veckan vi hade öppet. Han kunde ställa upp 18-20. Bättre än inget, då de flesta bokat bord till kl 18. 


Kl 17 hade det första sällskapet bokat. Jag hade inte hunnit ta någon rast, men det fanns ju inga möjligheter. En i sällskapet hade rullator, och hissarna stod stilla. Anna hade ringt flera gånger till hyresvärden, men de hade inte haft tid att komma dit. Nu blev det jobbigt. Ja... ärligt talat så blev det jobbigt ända tills jag åkte hem 21.25. 


Kl 20 åkte Elias, och då var all mat ute, förutom det sällskap på 5 personer som bokat då. De kom några minuter senare och det kändes lugnt. Köket stänger 20.30, men till 5 pers fixar man det ju lätt, bara de bestämmer snabbt vad de ska äta. 20.25 kom den nya servitrisen in och sa att hon glömt lägga in beställningen på 8 pers som kommit kl 19, de hade då frågat var deras mat var. I samma veva kom 5-bordets beställning. Jahapp. Där stod man med 13 beställningar, både för-och varmrätter, 5 minuter före köket stänger. INTE KUL !


Jag hade fasen tårar i ögonen när jag kl 21 kunde börja stöka bort. Ingen hade jobbat i disken på kvällen, så det svämmade över. Anna kom in 

- Du får lämna så tar jag städningen

- Tack. 


Städade av bänkarna och ställde all disk i diskrummet, sopade golvet och plockade med mig sopsäckarna kl 21.25  Då hade jag jobbat som en idiot från kl 11 utan rast. Hemma strax innan 22. Ut med hundarna, sedan sjunka ner i soffan framför tvn och försöka varva ner. Kom isäng kring 01.30 , somnade kring 03. Vaknade 5.35 ... somnade om. Vaknade när alarmet drog igång kl 8. Ställde fram det till 9. Nu måste jag glida ur tofflorna, hänga upp morgonrocken och väcka hundarna och tala om att det är svinkallt ute. Foten gör ont, måste nog ta på fotledsskyddet idag. 


Jag jobbar ensam ikväll. Det är inte så många som bokat och jag hoppas vid gudarna att det inte kommer så många drop in. Jag vet, låter förjävligt, men jag är helt slut. Klart ... när jag väl är på jobbet så piggnar jag ju till. Och, kommer det många drop in så kan jag inte göra mer än att försöka vara så effektiv så möjligt. Jobbar dock INTE med att tillaga och varmhålla flera timmar. Maten ska vara nylagad. Tycker jag. Och jag bestämmer i köket :)


Nä, nu måste jag agera här. Ha en fin lördag - gör nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards