Alla inlägg den 28 januari 2022

Av maria tafvelin - 28 januari 2022 08:47

Fredag morgon. 3 minusgrader och molnigt. Solen går upp 8.37 och ner 15.03  Det har snöat nån cm och är is under, så det är rejält halt. 


Igår hade jag en tjomme, äldre man, med mig i köket. Han har tydligen någon gång i världshistorian jobbat som kock någonstans, och ställde upp och var i köket när jag var sjukskriven i december. Jag har aldrig träffat honom tidigare, men den tanke jag hade hela tiden var att han visst var trevlig .... men ville ofta väva in hur HAN gjorde på den tiden HAN jobbade som kock. Han sa flera gånger:

-  Ja, vi har olika syn på saker och ting

Ja hörrudu, det har du helt rätt i. Nu vet jag inte exakt vilket land han kommer ifrån, men från regioner där män ser sig som överhuvud och därmed har företrädesrätt i det mesta. I hans ögon gjorde jag nog det mesta fel, allt ifrån hur jag gjorde potatisgratäng,som han för övrigt inte tyckte skulle heta potatisgratäng eftersom jag inte hade purjolök i,  till val av älgkött, att jag kör oxfilé sous vide, att jag inte, som HAN gör - toppreder köttfärssåsen till lasagne. Skönt när han gick hem, jävla besserwisser... och det kan inte hjälpas.... jag har MER att göra idag än vad jag skulle haft om jag varit ensam i köket igår. Nu hade jag iofs lunchgäster igår åxå, typ 10-12 personer tror jag det var, och det är ju superkul, det är ju bara andra dagen vi kör lunch :)


Jag bakade ihop en calzone utav en av degklumparna som jäst i kylen sedan onsdag morgon

 

Den smakade mycket bra! Efter maten en runda med hundarna, sedan dusch tv och hopp isäng. 


Idag har jag som sagt rätt mycket att göra innan kvällen, dessutom göra stommen till den första beställda smörgåstårtan som jag komponerat ihop med ingredienser som renkött, hjortron, äpple, västerbottensost. Den ska dekoreras i morgon just innan hämtning. 


Nä, nu ska jag glida ur tofflorna och hänga upp morgonrocken. Tror det blir en sparktur med hundarna innan jag åker iväg på jobbet, då har jag nåt att hålla i så att jag inte halkar omkull. Det är ju snö på isen, så icebugsen ger ingen effekt. Ha en superhärlig fredag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards