Alla inlägg den 21 januari 2022

Av maria tafvelin - 21 januari 2022 09:15

Fredag morgon. 5 minusgrader och mestadels soligt ... på solsidan alltså ... inte här på skuggsidan ... fniss. Solen gick upp 8.58 och ner 14.38


Igår, en bra dag på jobbet. Hann med alla grejer jag planerat, bland annat att färdigställa "provsmörgåstårtan". Utseendemässigt ska jag förändra lite, därav ingen bild, men innehållet blev suveränt. Vi var 7 st som provsmakade och alla gav tummarna upp. Jan och Gunnar (delägare förutom Anna) var åxå med och tyckte det var supergott. Även Anna, som åt smörgåstårta för första gången i sitt liv :)   Det blev kvar en liten bit, och den tog jag med mig och åkte förbi på Cater och gav till Ulrika Forsell, vår ordermottagare. Hon är suverän :)


Det var ljust ute när jag kom hem, åkte hem redan kl 14. Underbart! Tänk så underbart det är när dagsljuset kommer tillbaka :)


Efter middagen igår, tog jag en sparktur med hundarna. Åkte vägen där det sällan kör några bilar, där är det inte sandat. Ingen belysning, men jag har ju pannlampa :)

 

I kväll är det inte någon enda som bokat bord. Nu kommer det säkert att dyka upp några ändå, men ... att gå från fullbokat på helgerna, till noll bokat ... det känns inte kul. I morgon är det nästan fullt dock, tack och lov. Kvällen blir så otroligt lång och seg när man har för lite att göra. Måste lägga upp nån form av plan B känner jag ... 


Läser om hur en mexikans programledare får frispel och skäller ut anti-vaxxare och kallar dem potentiella mördare. Läser om att Breivik vill släppas fri. Han mördade 77 människor, det har nu gått 10 år, och därmed ska en omprövning göras. Domslut kommer nästa vecka. Ambulansbussen mellan Skellefteå och Umeå var nästan helt full i måndags. Sjuka, sköra människor som måste ta den bussen, skulle alltså sitta och trängas. "När det bara var enstaka platser kvar ville personal ta in en taxi, men de fick inte det"  . I morse tippade en buss mellan Bureå och Lövånger. Några till sjukhus med ambulans. ... Undrar om de hade säkerhetsbälte på sig i bussen? Har märkt att många inte har det. 


Låg länge idag. Det är lixom räddningen om jag ska orka jobba fredag och lördagkväll - att jag sover mycket. Det är ju långa arbetsdagar när restaurangen är öppen, och svårt att somna när jag kommer hem. Lösningen är ju att försöka sova länge på morgonen, även om jag vaknar tidigt, så ligger jag kvar och försöker somna om. Det lyckades bra idag :)


Fick ett sms igår om att den är skickad och snart kommer. Min nya lur alltså. Har beställt en iPhone igen, överger Huawei. Den största anledningen är att när jag skickar foton till iPhone så blir fotona så otroligt suddiga, och både Pernilla och Hannah har iPhone, så självklart vill jag kunna skicka fina foton till dem :)


Nu ska jag dock glida ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och komma iväg ut. Ha en superfin fredag, gör nåt värt!


Gomorron 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards