Alla inlägg den 26 januari 2022

Av maria tafvelin - 26 januari 2022 08:22

Onsdag morgon. 6 minusgrader och molnigt. Solen går upp 8.43 och ner 14.56


Igår, en lugn dag på jobbet, så det fanns gott om tid för mina tisdagsrutiner- diska upp fläktfilterna och fettrännan under fläkten. Anna kom på en kul grej i lördags - att vi kunde köra lunch de dagar vi har mat att erbjuda, som inte klarar sig ända till nästa öppetkväll. Vi har ju matlådor, men det blir ändå kvar en del. Så, igår kl 11 textade jag på gå-prataren:

LUNCH 11-14.30 

Lasagne 129 kr

Caesarsallad 109 kr


Jo, skylten kom ju upp sådär i sista sekund om man säger så, men det dröjde inte länge förrän det dök upp ett par och ville äta. Efter en timme dök det upp två stycken till. Superkul :)  Nu är det ju inte så att vi kommer att ha lunch varje dag, utan de dagar det står på gåprataren utanför entren där nere att vi har lunch, då har vi lunch :)  Som Anna säger:

- Man MÅSTE inte göra som alla andra 


När jag slutade jobbet, kl 14.30, gick jag över på Kjell & Co och köpte en laddklump till min nya lur. Köpte även ett fodral och ett skärmskydd. Hem, ut med hundarna en kort sväng, sedan in för att föra över allt från gamla luren till  nya, via appen "flytta till IOS"  Nä, funkade inte nu heller. Så förbannat irriterande. OK. får försöka på annat sätt. Blev ombedd att logga in på Apple id. Försökte men använde tydligen fel pinkod. Blev blockerad en timme. Försökte senare, samma sak. Blev förbannad och for ut och sparkade med hundarna istället ... fniss. La sedan bort nya luren och satte mig och såg tv istället. 


Nu när jag klev upp, tänkte jag ge det ett försök till, men inte via appen, utan manuellt. Kunde ju inte logga in på Apple id eftersom jag inte kommer ihåg inloggningsuppgifterna, och pinkoden jag använder för att öppna min nya lur, inte funkar som id. Klickade i att jag glömt mitt Apple id lösenord. Så ... nu är jag blockerad i 24 timmar. Jahapp. Vi får väl se när/om jag överhuvudtaget får igång den nya...


   

Förra året den här tiden, var det rent bisarra snömängder. 

Nu lär det ju inte snöat klart för i år, så man vet aldrig hur det kommer att bli ... men just NU har vi ju inte mycket snö i alla fall. 


Nåt annat jag inte har mycket av är sopor. Sopbilen var förbi för en liten stund sedan. I min soptunna låg 2 hundbajspåsar och en halv soppåse. Jag la i soppåsen igår trots att den bara var halvfull. Hade jag inte haft hundbajspåsar i soptunnan (den ena med bajs i, den andra med en död sork i) hade jag lagt omkull soptunnan för att visa att jag inte har några sopor den här gången... men ville inte ha bajs och död sork i soptunnan i två veckor till... och kändes tokigt att ha endast 2 små hundbajspåsar.....  Men, när man sorterar ordentligt, då blir det banne mig inte mycket att lägga i soptunnan.  Nu har jag skrivit ordet soptunnan tillräckligt många gånger ... fniss

Nä nu är det nog dags att glida ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och komma iväg ut på morgonrundan. 


Ha en fin onsdag, gör nåt värt av den!


Gomorron
 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards