Alla inlägg den 10 juli 2022

Av maria tafvelin - 10 juli 2022 08:48

Söndag morgon.14 grader och rätt så mulet. Regnigt väderfrån kl 9, åska kring kl 12. Sol upp 02.22 och ner 22.59 

Känns som att bondepraktikan får rätt den här sommaren, åtminstoner juli månad. 


Igår var vädret kanon, inte för varmt. Jag klippte lite gräs, delar ju upp gräsmattan i olika partier, har inte orkat klippa hela på en gång hittills. Det blev en skogsrunda efter lunch

     

2 km på morgonrundan, 3 km på efterlunchenrundan och 1 km med gräsklipparen. Oj om jag orkade det varje dag!


Till middag blev det grillad karré, pommes i airfryern, melonsallad och kantarellsås. Hur gott som helst :)

 

Inför fotbollsmatchen på kvällen gjorde jag en rabarber/nektarinpaj. Åt detta med vanlijglass. SÅ gott!

 

Jag var vaken riktigt länge, kvällspink strax efter 23. Sovit lite kasst inatt, hostat en hel del. Känner mig lite överkörd idag, åtminstone hittills ... men det hinner väl ge sig tänker jag... annars är det bara att vila idag, inte svårare än så. 


Läser att covid har ökat kraftigt i Frankrike och Italien. Här har vi väl hittills inte fått tillbaka Covid, utan mer nåt som  heter "Yransjukan", efter brännbollsyran i Umeå. Vad jag själv har fått, vet jag inte... det är "bara" hosta, känner inget annat ... än så länge i alla fall. 


Vad händer idag?

Ja, här på Söderbodan blir det nog inte så många knop eftersom det ska regna och åska. Har inga direkta planer, får se vad som spontant kommer fram under dagen. Tror Hannah och Robban kommer hem från Stockholm idag, eller om det är ikväll. Pernilla, Pehr och Otto ska nog vara ute i stugan. 


Nä hörrni, det är som att det inte rörs så mycket mer innanför pannan just nu. Dags att parkera tofflorna, hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och komma iväg ut. Det har inte börjat regna ännu.. aha, ser nu att det är framskjutet till kl 10... och det där med åskan är visst bortplockat... ja, prognoserna har ju varit i allra högsta grad svävande och osäkra i slutet... kanske inte blir nåt regn alls. 


Ha en skön söndag - gör nåt värt av den!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards