Alla inlägg den 19 juli 2022

Av maria tafvelin - 19 juli 2022 08:41

Tisdag morgon. 16 grader och soligt. Förväntas nån regnskur där kring kl 12. Sol upp 02.52 och ner 22.31


Igår efter morgonrunda med hundarna, satte jag Lilly och Greta i bilen för avfärd mot Boviken. När jag kom fram satte jag dem i hundgården och åkte sedan på Svensk cater för att hämta lite grejer jag beställt. På hemvägen svängde jag in på IcaMaxi för att snabbt handla, sedan åkte jag hemåt. Packade upp varorna och tog en lite längre promenad med hundarna. 


Jag hade tänkt klippa gräs, men hamnade i tvsoffan för att se ytterligare några avsnitt av en serie jag halkade in på, och tiden bara flög iväg. Till middag blev det lax, potatis och citronsås

 

Theo och Alice var rätt så trötta

 

Alice sov i bädden nedanför soffan. 


Lade ett stycke älgkött för gravning, har ett annat stycke på lut för att köra sous vide. Ska laga lite mat till en fest som egentligen skulle gå av stapeln på fredag, men fick i morse ett sms om att det flyttas till torsdag alt. lördag, då vädret ser ut att ska vara lite sämre just på fredag. 24 pers är det :)


Mot kvällskvisten, när jag satt och kollade på "Lotta på Liseberg" ringde Robban och skulle hämta nån maskin ute i förrådet och bad mig gå ut och kolla ifall den stod på lastpall så att han smidigt kunde lyfta upp den med stortraktorn och gafflarna. Kilade ut - jodå, den står på lastpall .... men det är hyfsat med saker i vägen.... tar några minuter och städar upp så att du kommer åt. Kånkade undan grejer, blev helt slut. Vart fan är orken? När kommer den tillbaka?  


Idag ska jag väl få till att klippa gräset hoppas jag, ska nog åka och handla lite mer inför det här kalaset. Jag skissade ihop en meny som de genast tackade ja till:

Älgkött gravat

Älgkött sous vide

vegansk biff m färska örter

fransk potatissallad

melonsallad

hjortronsås

lingonsås

picklade kantareller


Bäst köpa hem så att jag kan göra ifall de nu vill ha det på torsdag :)


Nä, nu ska jag backa ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och gå ut. Ha en fin dag - gör nåt värt av den!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards