Alla inlägg den 21 juli 2022

Av maria tafvelin - 21 juli 2022 07:21

Torsdag morgon. 17 grader och halvklart. Det kommer att bli runt 26 grader idag och molnigt väder förväntas kring kl 11. Sol upp 02.59 och ner 22.25


Igår, efter morgonrunda, åkte jag och satt med Pernilla på barnmorskemottagningen. Hon skulle göra en sån där undersökning där man dricker typ sockerlag och väntar 2 timmar, för att sedan kolla sockret i blodet. Jag sa till henne när jag fick veta det, att jag kan komma och hålla dig sällskap medans du väntar. Perfekt tillfälle att bara sitta och surra. Jag parkerade, köpte mig en parkeringsbiljett, gick upp till rummet hon fått sig anvisat, och där satt vi tills allt var avklarat, gick ner till bilen

- Mamma, du har fått böter!

- men vafan, jag vet ju att jag betalat


jo ... men gissa vart jag stoppat biljetten .... i börsen ..... fniss.  Nåja, värre saker har väl hänt i mitt liv :)


Vi gjorde ett par ärenden, sedan skjutsade jag henne hem till Boviken där Pehr mötte upp för att hämta henne och åka tillbaka till stugan. Jag svängde förbi bageriet då jag bett att få köpa lite vetegluten som jag behövde för att tillaga den veganska "steken" till den där festen på fredag. Sedan bar det av in till Byske för att ÄNTLIGEN få träffa Kickan igen. Kickan, som jag lärde känna på "Fridas café" på den tiden det begav sig. Vi hade bestämt att träffas och fika på "Bankgatans kafferep". Men GUD så mysigt ställe!!! Har ni möjlighet, åk dit, men kolla öppettiderna, de är inte fasta utan styrs av väder och vind :)

   

Oj vad tiden gick fort. Vi surrade så kaffet hann bli kallt. Tur det dök upp en filur och bjöd på påtår :)

Efter en fantastiskt trevlig fikastund, återvände jag hemåt, då det var dags att påbörja en del jobb med matlagning. Jag picklade kantareller och drog igång den här veganska "steken"

   

Gravat älgkött ligger i kylen. Idag ska jag dra igång sousviden och medans den går ska jag åka iväg till Utflex och lägga en del i kylen där, eftersom det inte ryms mer här. Ska fixa potatissalladen därborta idag, samt koka hjortronsås och lingonsås. När jag kommer hem igen ska jag göra klart det veganska, samt färdigställa det sousviden jobbat med under tiden jag varit borta. Så ser planen ut :)


När jag var klar med div. matprojekt igår så gick jag ut och klippte gräs. Det var så varmt så jag orkade inte klippa hela framsidan, dessutom tog soppan slut i gräsklipparen och istället för att fylla på och fortsätta, tog jag det som ett tecken på att det var dags att gå in :)  Tog det lugnt, åt lite, vilade ... kring 19.30 tog jag cykeln och hundarna på en vända. Första cykelturen för i år. Jag har, ärligt talat, blivit helt slut bara av att SE cykeln... men nu tänkte jag att jag måste ju ändå prova. Jo, jag fick hoppa av och styra när jag kom till backen. Provade cykla men fick blodsmak, så jag valde att hoppa av. Fick stå och vila en stund och flåsa ut.... men sedan på´t igen. Jag visste ju att när jag vänder för att cykla hem, är det mest nerför :)


 

Det var ren och skär lycka när jag kom hem igen och sjönk ner i soffan med ett stort glas bubbelvatten smaksatt med fun light apelsinsaft. Det gick!  2.5 km blev det och det känns som en maratonseger. 


Nej, nu ska jag prydligt parkera tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och gå ut. Sen ska jag komma igång med dagens planer. Ha en fin dag, gör nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards