Alla inlägg den 11 juli 2022

Av maria tafvelin - 11 juli 2022 08:25

Måndag morgon. Halvklart väder. Regnskurar förväntas kl 14. De regnskurar som förväntades igår, kom aldrig ... eller, typ 5 droppar blev det. Sol upp 02.26 och ner 22.57


Igår efter morgonrunda och frukost fick jag för mig att jag ville baka fröknäcke. Hade allt hemma utom majsmjöl, så jag tänte bara tvärt dra iväg på Ica i Kåge och köpa det. Klockan var ca 11.00  När jag kom på uppfarten till E4 i Frostkåge så gick det två tjommar där-  en i 60-ish och en ung kille ... typ 14 nånting. De satte ut tummarna för att lifta. Den ene hade ryggsäck och den andra en sportväska. De hade nog missat bussen tänkte jag och stannade. När de kom fram till bilen pratade de engelska. De skulle till STockholm .... 


Jag har nog ett förstorat hjärta, för jag tänkte att jag skjutsar in dem till stan. Att stå på en 110-väg och lifta är inte det smartaste. De la in sitt bagage i skuffen, pojken satte sig fram och den äldre där bak. Den äldre pratade inte många ord engelska, så det var killen som fick prata lite. Han berättade att de startat i Tjeckien, rest via polen, finland, norge och nu skulle de till Stockholm. Jag frågade hur länge de varit ute på resan. 9 dagar. Här nånstans började det kännas lite konstigt. 9 dagar? Liftande? med det lilla bagaget?  Fann för gott att inte ställa fler frågor.


Jag körde dem genom stan och släppte av dem vid mackarna på söder, sedan körde jag hem.Direkt jag parkerat på gården, kollade jag så att inget låg i skuffen... lite lagom skeptisk alltså. Nåja, fick ju annat att tänka på, eftersom  jag skulle göra fröknäcke :)

 

Otroligt gott blev det! :)


Klippte gräs, småstädade, tog en promenad med hundarna, sedan satte jag mig i tvsoffan. Tänkte återigen på de här två liftarna. Ju mer jag tänkte på det, desto konstigare kändes det. Det slutade med att jag ringde polisen och berättade. NÅT lurt kändes det som. 


Till middag blev det chorizopanna med randig pasta. Hämtade timjan, basilika och tomater från trädgården. Supergott!

 

När jag skulle gå och lägga mig stängde jag fönstren och altandörren, låste både ytterdörren  och dörren till inglasningen. Gick ut och tog in plånboken från bilen, och låste den.Vaknade dock kl 03 av att det var för varmt, så jag öppnade fönstret och altandörren i sovrummet. Klockan 7 skällde Alice, och jag satt upp innan jag ens vaknat riktigt.På med glasögonen, spanade ut på gården .... gick en vända i köket så jag fick överblick över hela gården .... nä ... ingen där. Phu :)


Idag då? Ja, jag vet inte riktigt än. Hannah och Robban kom hem igårkväll, kanske åker dit och dricker kaffe och får en uppdatering kring hur de haft det. Jag pratade med dem lite kort i telefon igår när de var på väg hem, och på nåt sätt så lät det inte ens som om de varit på samma ställe. Hannah sa att det regnat mycket, Robban hävdade att det inte regnat alls, han hade haft kortbyxor och t-shirt hela tiden och aldrig blivit blöt... så ... jag vet inte riktigt ... fniss. 


Nä, nu ska jag backa ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och komma iväg ut. Ha en bra dag - fyll den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards