Alla inlägg den 12 juli 2022

Av maria tafvelin - 12 juli 2022 08:42

Tisdag morgon. 22 grader och klarblå himmel. Sol ska det vara hela dagen. Sol upp 2.29 och ner 22.54


Igår efter morgonrundan, ringde jag Hannah .... och väckte upp henne. Oj, det var inte meningen. Tänkte åka dit på morgonkaffe. Berättade det och avslutade samtalet snabbt så att hon skulle få sova vidare en stund, sedan skulle jag åka dit. Gick ner och startade en tvätt, sedan kom jag på att eftersom Hannah och Robban kom hem på söndagkväll, hade de säkert inte så mycket till frukost... så jag åkte på icaMaxi för att handla lite färskt bröd, pålägg, lite mjölk och jouice. Precis när jag kom in på ica så ringde Hannah

- Nu är vi på benen

- Jamen perfekt, jag är precis på icaMaxi, tänkte att ni inte har så mycket hemma

- Super, för ALLT är slut

-Skicka en lista på vad du vill att jag köper med mig

Efter nån minut kom listan


Bröd

gurka

skinka

mjölk 

jouice

smör

Jag var alltså rätt ute i min tanke om vad som skulle köpas :)


När jag kom till Boviken var kaffet klart, så vi dukade upp och åt. Mycket gott och trevligt. Efter frukost, kaffe och mycket surr och skratt åkte jag hemåt igen. Pernilla, Pehr och Otto var kvar ute i stugan, så dem kunde jag inte träffa :)


Körde igång en köttgryta på älgrulle. Skar i bitar, brynde, kokade upp vatten, viltfond, lagerblad, timjan, salt och peppar... hällde ner köttbitarna och la på lock. 


Regnet lixom hängde i luften och till slut kom ett skyfall, som var över rätt så snabbt, sedan klarna det upp.Perfekt, hängde tvätten och körde en maskin till. Hängde den åxå, nu är tvättkorgen tom igen :)


När köttet kokat i 3 timmar, fräste jag purjolök, vitkål, gul och röd paprika,morot, pressad vitlök och riven färsk ingefära och vände ner i köttgrytan. På med en slurk matlagningsgrädde och lät koka ihop en stund. Kokade ris till.

 

så himla gott! Det blev en matlåda åxå :)


Jag har fått kallelse till Öron, näsa, hals i Umeå. Jag har ju haft mailkontakt med min läkare om hur jag mått så nu kallade han mig till hörselprov samt att träffa honom. Naturligtvis den 8/8, alltså min första arbetsdag på Utflex. Men, eftersom cheferna på Utflex är av bästa sort, så är det inga problem. Jag ska ju ändå dit i förväg, handla dit så att det finns något att äta åtminstone måndag och tisdag, sedan beställer jag ju så att det kommer varor


Så ... idag då?   Ja, det är ju soligt och vackert. 22 grader är helt lagom, det går att genomföra promenader utan att storkna, och utan att hundarna blir överhettade, så det får nog handla om promenader idag. 


Nu kom grannens katt upp på bron och satte sig utanför inglasningen. Den blir mer och mer hemmastadd. De har två katter, grannarna, och de katterna ser nästan likadana ut. De har nog delat upp gårdarna mellan sig, så att den ena har deras egen gård, medan den andra har "min" gård. Det är helt ok, men tror inte att den ska sitta på bron när jag kommer ut med hundarna... eller, den lär ju bli varse :)


Nä, nu är det dags att ställa bort tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och gå ut. Ha en fin dag - se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards