Alla inlägg under oktober 2016

Av maria tafvelin - 21 oktober 2016 09:11

Fredag morgon. 4 grader och dimma. Idag är jag ledig, och det känns faktiskt skönt. Jag ska försöka göra en del idag, men vila mycket, då tinnitusen och ostadigheten känns lite väl överdriven. 


Igår, efter morgonrundan, lastade jag Kelly och Molly i bilen och åkte till skogen

 

Efter 40 minuter åkte jag hem för att sitta i bilen utanför entren och lyssna efter hundskall. Grannen under mig som jag träffade när jag åkte till skogen, berättade att Eddie skäller ca 1.5 timmar, från direkt jag åkt. Jag parkerade utanför entren och satt kvar i bilen med dörren öppen i 10 minuter, hörde inte ett knyst. Men, jag vill ju inte att grannarna ska bli irriterade, vilket en av de verkar vara, (läs: surtanten i dörren bredvid) för hon ska minsann prata med ordförande. Lasse, grannen som bor mitt under hade sagt till henne - men prata med Maria i första hand, men det vägrade hon. Nåja. Idag ska jag åka och köpa en sån där övervakningskamera med mikrofon så att jag kan hålla koll själv, och tvärsnacka lite med Eddie när han drar igång. 


Nåja, iväg för att lämna bilen på verkstan, plockade upp Pernilla och Mattias bil som precis var klar (jo, alltså den rullade just ut från verkstan :)  )  åkte förbi Hannah och Robban för att rasta deras hundar, sedan iväg på jobbet. De skulle ringa från verkstan när bilen var klar, det skulle ju bara bytas bromsbelägg, så det skulle vara klart kl 14. Strax efter 15 ringde jag och frågade hur det gick. - Får jag återkomma om en liten stund, sa hon som svarade. 


Kl 16.45 ringde hon upp och berättade att det var mer som behövde bytas, både skivor och bromsok. 

- aha, hur mycket kommer Det att kosta?

4900 kr. 

- STOPP !!!  Vem som än ska betala (läs: Mattias) så är det HELT orimligt att lägga ner så mycket pengar på den här kompisen. Nä, skruva ihop den igen så hämtar jag den. 


- Hmm .... oket gick så tungt så jag vet inte om vi får ihop den igen.


Kontentan blev att jag inte kunde hämta plåtkompis igår, utan blev hänvisad att ta bussen hem från jobbet. Plånboken hade jag glömt i bilen som stod på verkstan .... jamen, jag lånar 40 kr ur kassan på jobbet, så att jag kan åka hem, så får jag hämta bilen i morgon, tänkte jag. När jag väntade på bussen, ringde jag Hannah

 

Jag berättade hela historien. 

- Jamen, du kan ju glömma att du får åka buss, de har slutat ta kontanter.


Hannah kom och plockade upp mig där från busskuren. När hon bromsade in såg jag att hon hade nervevade rutor. Jag satte mig in och hon sa: Jag har trampat i kattskit med mina favoritskor (Foppa) Hon tog upp en sko och visade. Vafan, hela sidan var ju nerskitad, in i hålen åxå. Dessutom hade hon kattskit på handen. Hon hoppade ur, tog fram våtservetter som hon hade där bak i bilen, och försökte torka av skon. Det gick inte bra. Till slut kastade hon in skorna där bak i bilen och vi kom oss iväg. NÄr hon lämnade av mig slog mig tanken: Jag kan ju inte åka buss i morgon för att hämta bilen, jag har ju bara kontanter. Jag fick låna Hannahs kort :)


I morse kollade jag på SKK hunddata, och resultatet på Eddies röntgen har kommit:

 


Den ene kompisen i skrotskick, den andra i toppskick :) :) :) 


Mattias ringde nyss och hade pratat med verkstan. De lyckades få ihop bilen så att jag kan köra ... ett tag till ... fniss.  Det kommer inte att hålla länge meddelade de, men ... jag ska hitta en Ny plåtkompis innan det blir riktigt kallt, har jag tänkt :)


Nä, dags att hänga bort morgonrocken, ta morgonrundan och sen sätta sig på bussen. Ner på stan en ytterst kort sväng, och sedan hem igen. Idag är det Paddys tur att få egentid, tror det blir skogen. SEn lite lydnad för Eddie här nere på gården. Det är ju nu först det egentligen går att börja, när han har intresse av att söka och hålla kontakt med mig :)


Fredagen är i rullning, det är bara att haka på :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 oktober 2016 07:54

Torsdag morgon. 3 grader och dimma. Idag ska plåtkompis in på verkstan, utan att jag beställt tid :)   Fniss. Mattias kom fram till mig på jobbet häromdagen och frågade hur det var med bromsarna. Ja alltså, det lever ju om när jag trampar på bromsen, men jag har inte tänkt lägga ut mer pengar på den. Senare på dagen fick jag ett sms av honom - Din bil ska på verkstan kl 11 på torsdag. 


Så, kl 11 ska jag lämna in plåtkompis ... få se vad verkstan säger.  :)


Igår, efter morgonrundan, lastade jag Eddie och åkte på RackArena. Susanne var i avslutningsfasen av en privatlektion med ett lite äldre par med sin hund, och när jag hoppade ur bilen ropade Susanne : Vi är 10 minuter bort!  Ok tänkte jag, då provar jag Rambobanan med Eddie medans jag väntar.  Jo, jag var egentligen alldeles för ostadig, så jag hade vissa problem att ta mig runt, men till slut kom vi ju ut på andra sidan :)  Pratade med Susanne en stund, och sedan äntrade vi Arenan. Jädrar va han springer när han får sitt "varsågod"  Alltid nåt varv i tunneln åxå. Men vet ni, inkallningen fungerar riktigt bra nu! Han har överlag blivit jätteduktig på att ta kontakt, och HÅLLA kontakten. Han har överlag blivit duktigare på att LYSSNA, och inte bara köra på som ett ånglok ... DET känns skönt :)


Hem, lasta av Eddie och iväg på jobbet. Maxdos medicin och lite åksjuketabletter underlättar faktiskt. Frida märkte åxå att jag mådde bättre igår. Som hon sa: Igår märktes det att det inte var den Riktiga Maria, och det förstår jag, för det var jag inte. Det är inte över än, det känner jag tydligt, men ... jag är upprätt och det känns lite bättre. Tinnitusen är fruktansvärd dock. Höll inte på att kunna somna igår för att det lever om nåt så jävulskt. MEN jag är så oerhört glad över att kunna åka på jobbet, vara upprätt, vara ute med hundarna. Hoppas bara att ostadigheten inte blir så långvarig, för det är ändå jobbigt att gå och känna så hela tiden. 


Nåja, gräver man ner sig i det så mår man ännu sämre, så jag slutar handlöst :)


Jag ska dra på lite här, för efter morgonrundan ska jag ta smårumporna till skogen tänkte jag. Det blir nog ingen promenad efter den lilla smala stigen, men efter den bredare vägen :)  Nån måtta får det vara på utmaningarna :)


Nä, dra på var det. Ha en Bra Torsdag, som för övrigt är min sista arbetsdag före två dagars ledighet. Är ju ledig fredagar och lördagar nuförtiden :)  


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 oktober 2016 08:08

Onsdag morgon. Tog sovmorgon till kl 7 då jag kände att det behövdes. Igår var jag något ostadig så det fick bli åksjuketabletter och maxdos mediciner. Meniére är och bråkar, tack och lov i det "gamla" örat, så jag tror inte att jag blir liggande med karusellyrsel och kräkningar, utan det kan nog räcka med vinglighet, snedsteg och svimmelkänsla. Jag hoppas det i alla fall, för det känns inte aktuellt att måsta vara hemma från jobbet. Visst, måste jag så måste jag, men jag hoppas att jag slipper. 


Det har skett, och sker, stora förändringar på jobbet nu iom de nya ägarna, och andra omständigheter. Två personer blev uppsagda häromdagen, och jag samt min eminenta kollega Frida byter klackeskor (ja, eller, det är bara Jag som haft klackeskor) mot fotriktiga sandaler

 


 och går tillbaka på Wallins. Kickan och Micke, som jobbat under sommaren på Fridas, fortsätter där. 


Som sagt, stora förändringar. 


Igår, efter jobbet, blev det en promenad med hela hundgänget, sedan vilade jag innan det var dags för tvättstugan ... sen vilade jag innan det var dags att gå ner i tvättstugan igen. Till middag fixade jag tacos. Ville prova de här supersmå tacoskalen och  min supersöta lilla gryta som rymmer typ 3 dl :)


 

 Sedan vilade jag innan det var dags att åka på personalmöte. Eddie fick hänga med och ligga i bilen, då mötet var kl 20 och jag inte visste när det skulle ta slut. 


Hem, ut med hundarna en kort runda, sedan isäng. Oj så trött jag var, och jag somnade handlöst. 


Sveper den sista kaffeslurken nu, sen blir det maxdos mediciner och en morgonrunda. Idag börjar jag kl 11, så jag får se om jag gör nåt extra med någon/några av hundarna innan jag åker, eller om jag vilar. 


Jo just ja, jag var ju och röntgade Eddies höfter och armbågar i förrgår. Alltså, jag måste återigen rekommendera "Din veterinär" i Piteå. När man kliver in där med hunden och blir bemött som om man känt varandra länge, hon i receptionen kliver fram från bakom disken för att hälsa på Eddie som viftar på svansen och gärna kramas. Sen kommer superveterinär Petra och hälsar med ett stort och varmt leende. Hennes man Daniel kommer strax därefter och kör samma hälsningsprocedur med Eddie (och även mig). Det är Daniel som sköter röntgen efter att Petra gett en liten spruta i nacken på Eddie, som han inte märker av det minsta. Vi sitter i röntgenrummet tills Eddie somnat, då kommer Daniel in och vi baxar upp 48 kg Eddie på bordet. Under hela proceduren pratar Daniel, inte bara om röntgen, utan om Eddie, vi pratar åxå lite om Cornelis, som de alla minns. 


När Eddie är färdig och fått uppvakningsspruta blir han omklappad av samtliga innan Daniel ger honom en tugg-grej för att han är så fin och duktig. Tänk  vilket bemötande!!! Jag kommer aldrig att gå någon annanstans med någon av hundarna, om det inte är något akut. 


Nä, nu är det dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. En ny dag har börjat och det är min uppgift att fylla den med värda grejer. 


Ha en riktigt Fin onsdag! 


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 oktober 2016 17:09

Söndag eftermiddag. Har kommit hem från jobbet och varit ute med hundarna. Dragit igång ugnen har jag åxå gjort. Det blir rådjursstek idag :) 


Alltså, vilken makalöst, sanslöst rolig dag vi hade igår i Umeå, jag Pernilla och Hannah. Vi skrattade så tårarna sprutade, för det vill ju alltid bli någon slags fadäs när vi åker på utflykt, så även denna gång. Hahahahahaha, vi kommer att skratta brallan av oss MÅNGA gånger till de där minnena, det är då Ett som är säkert, hahahahaha


Vi höll oss på IKEA och tillhörande shoppingcenter. Pernilla shoppade som aldrig förr, och var så nöjd när vi åkte hem, så det var rent rörande faktiskt. Hannah hade med sig en lista som skulle betas av inne på IKEA, men när vi åkte hem tog hon fram listan så att vi skulle få skratta lite. Av typ 20 grejer, hade hon köpt ..... EN !!! Jo, hon köpte ytterligare några saker, men de fanns inte med på hennes lista ... fniss. 


Jag shoppade två vita lackhyllor, ville ju byta ut de björkfärgade jag hade i köket mot vita. Köpte även ett tvåpack fingervantar inne på ... ja om det var HM eller lindex .. vet inte riktigt. Lunchen åts på IKEA, och jag valde, som alltid på IKEA - RÖDSPÄTTA :) :) :)  Den är sjukt god! 


När jag kom hem på aftonen så gick jag naturligtvis ut med hundarna det första jag gjorde, rafsade ihop lite rester till middag,  sen skulle jag ta ner de gamla hyllorna och sätta upp de nya. Plockade ner allt jag hade ställt upp på hyllorna, spred ut dessa saker över spis och arbetsbänk .... hämtade skruvdragaren ... nähä, då var batteriet dött. Ok. Kollade lite på tv medans batteriet laddade. I en paus stegade jag in i köket och greppade skruvdragaren. Första hyllan gick bra, men den andra fick jag inte ner. Skruvskallarna var rund-dragna så det hände inte ett smack. Ehh ... ok..... jävla kukskit. La bort skruvdragaren och gick och satte mig i soffan och såg tv igen. Lät det lixom rinna av mig. I nästa paus gick jag tillbaka och försökte igen, med samma resultat. Fick inte ner hylljäveln. 


Ok. Till slut la jag ner projektet och tänkte att jag tar fram lillyxan eller nåt, nån dag framöver. 


Nåt annat som slog mig igår när jag såg mig själv i spegeln i olika butiker i shoppingcentrat. Jag ser ju för taskig ut. Måste till någon form av förändring, dessutom har saknaden blivit för stor. Saknaden efter en lugg. Så, jag klippte mig igår innan jag gick isäng :)   Kul med lugg igen :)  Har saknat att kunna skriva uppdateringar på fb som: Nu vispar jag luggen i sovläge :)


Ha en superfin söndagkväll! Fyll kvällen med värda grejer :) :) 

Av maria tafvelin - 14 oktober 2016 22:38

Idag skulle mamma ha fyllt 73 år. Egentligen vet jag inte varför jag uppmärksammar det. Hon är inte här längre. Hon har slutat fylla år. Men, hon skulle fyllt 73 Om hon levat. 


Tänk så många OM, och MEN man lever i. Jomen OM .... eller ... MEN ...  verkligheten är ju varken OM eller MEN. Verkligheten ÄR. Att kunna ta vara på Verkligheten, och inte fokusera på Om eller Men ... det är faktiskt en träningsfråga tror jag. Man Kan faktiskt TRÄNA sig på  att bli rätt bra på att fokusera på NU, på Verkligheten.  Jag har tränat massor ... och vet ni ... jag är rätt bra på det. 


I morgon händer något extra kul. Jag, Pernilla och Hannah ska åka till Umeå :)  Ikea m shoppingcentra står på agendan :)  Det blir första gången jag besöker IKEA sedan det kom till Umeå, och jag ska köpa nya vita hyllor till köket :)  Men, det viktigaste av allt blir att få spendera en dag tillsammans med Pernilla och Hannah!  


Livet, det vänder både kors och tvärs .... ibland utan att man hinner vara med i svängarna. Ibland har man anat kursbytet, ibland bara väntat att det ska hända. Kursbytet alltså. Ibland sker kursbytet utan större mankemang, men ibland krävs det att livet lixom sätter reglerna, benhårt. När livet sätter reglerna benhårt, finns lixom inte några andra val än att lyda. Då är det bara att rätta sig efter livet, och faktiskt byta kurs.   Jag kan förstå om inte alla hänger med i resonemanget och varför det är aktuellt .... men de som hänger med, de förstår, och håller förmodligen med. 


Nu ska jag ta ut hundarna på kvällspink, sedan ta en dusch innan jag kryper isäng. Jag ser fram emot, längtar till, morgondagen. :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 11 oktober 2016 09:00

Tisdag morgon. Eftersom jag är ledig har jag tagit mig friheten att, både somna om när jag vaknade kl 5, och sedan ligga kvar i sängen länge när jag vaknade andra gången. Nu står jag i mitt supersöta kontor och dricker första koppen kaffe. 


Igår när jag gick morgonrundan med hundarna, mötte jag en kvinna som jag mött många gånger när jag är ute. Hon har en liten dvärgpudel. Hon räds aldrig mina hundar, inte ens de hundar jag haft hemma som betett sig som skrikande arslen mot andra hundar. Hennes hund verkar inte bli rädd heller. Vi stannade och pratade en stund. Eddie drog ju som attan för att få gå fram och hälsa. - Får de hälsa, frågade kvinnan. - Nej, svarade jag, jag håller på att jobba med att han inte får gå fram när han sliter som en idiot, varken till grästuvan, lyktstolpen, människan eller hunden. 


Vi pratade ett tag om hur hon aldrig undviker stora hundar, för att inte hennes lilla hund ska bli osäker kring stora. Det verkar ha funkat bra :)


Oftast är det otroligt roligt och givande att diskutera med andra hundägare, men ibland är det riktigt "slårmigiskallenfrustrerande"  Ja, de diskussionerna försiggår ju mest på nätet förstås, i olika hundforum. Jag kan bli riktigt irriterad faktiskt. Igår hände det igen.   En kvinna frågade ifall vi andra i gruppen tyckte att man hade dålig koll på hunden, ifall den kröp ur halsbandet och sprang fram till en annan hund med ägare. 


Jag svarade som jag tyckte: Ja. Om hunden kryper ur halsbandet och smiter, och inte lyssnar på inkallning eller stoppsignal, så kan jag väl tycka att man har dålig koll. 


Den andra hundägaren hade blivit arg (hunden som smet är en mastiffblandning, rätt stor alltså) och skällt på den här kvinnan vars hund smet iväg till henne och hennes hund. 


Diskussionerna som då startade, handlade mest om att många skrev: Bry dig inte om sådana surkärringar, och idiotförklarade både kvinnan som blivit arg, men även Mig, som var så himla otrevlig. 


Det hela slutade med att jag hade konversation med både hon som startat tråden, samt en av de som vräkt ur sig att jag borde bli utslängd ur gruppen för att jag var så otrevlig. Hon som startat tråden ville naturligtvis inte höra att hon på något sätt brustit, utan ville ha en klapp på axeln för att olyckor händer. Javisst kan olyckor hända, men skuldbelägg då fasen inte den andra hundägaren som blev arg, och förmodligen rädd, när en stor främmande hund smiter från sin ägare och kommer springande i hundra knyck. 


Hon som tyckte att jag var otrevlig och borde kastas ur gruppen, hon fortsatte bre på med att jag nog lever i en väldigt trång bubbla där allt är perfekt, och att jag inte förstår nånting. Ja, hon fortsatte med bra många fler påhopp om mig som person, där hon inte lyckades träffa rätt en enda gång. När jag sa att jag gav henne en varning för personliga påhopp (hon vet att jag är admin i gruppen)  så blev hon ännu mer vansinnig och skrev med stora bokstäver att jag för fan inte är admin för messenger. 


Jag kastade ut henne ur gruppen. INte för att hon ogillar mig, inte för att jag inte håller med henne, utan för att hon betedde sig som en idiot helt enkelt. 


Jag har lite svårt att hålla på med daltande, när det gäller hundar. Alltså, jag har svårt att säga till den här kvinnan, vars hund smet - men gud, hon är ju knäpp, hon som blev arg. Det borde hon väl förstå att din hund bara var busig och ville hälsa. Nä, jag tycker inte att jag kan skriva så, för jag tycker inte så. Om Eddie skulle komma loss och springa fram till någon annan, skulle jag ha FULL förståelse om denne blev arg. Visst, det skulle kunna hända att jag tex tappade kopplet, och nej, jag tror inte att han skulle komma på inkallning än. Den stora skillnaden, som hon jag kastade ur gruppen inte fattade, var att jag absolut inte skulle skriva ut det i en grupp på nätet, och be om en klapp på axeln. Jag skulle skaffa dubbla säkerhetsbälten så att det inte skulle hända igen. 


Idag tror jag att jag drar iväg på RackArena och tränar just inkallning med Eddie. Han har blivit riktigt bra på det här med kontakt, och nu kan jag bryta honom rätt ofta när han får syn på nåt han vill stirra fast sig på. Jag bryter honom inte alla gånger, men många. Både Eddie och Paddy lider av samma sorts syndrom när vi är ute allihop. De ska bums dra i kopplet. De lixom seg-drar. Går man med dem var för sig är det nästan tvärtom, det går sakta. Igår tog jag Eddie på Soloprom, Paddy på soloprom och smårumporna på duoprom. Det mår de alla gott av :)


Förresten, jag har ju glömt skriva om brunchen :)  Det blev ju jättebra, och vi är supernöjda. JÄdrar va jag bakade pizza och scones :)   Det roligaste var att det var flera som tyckte att pizzan var godare än på pizzeria :) :) :)   Vi har ju 26 sittplatser och chansade på att vi, om vi hade tur, kunde sälja 40 brunch. Vi sålde 50 :)   Det här kommer vi nog att göra om, vår tanke är att ha lördagsbrunch en gång i månaden kanske :)


Nä, nu är det hög tid att komma igång här. Ha en Bra tisdag, fyll den med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 oktober 2016 06:03

Med ett språng skuttade jag upp ur sängen och nynnade på morgonsången medans jag laddade perkon .... fniss. Nja, riktigt så kanske det inte var. Jag snoozade faktiskt två gånger .... jag som aldrig brukar snooza. Jag var faktiskt, ärligt talat, så jädra trött när alarmet drog igång kl 5. Nu är klockan 6 och det enda jag åstadkommit hittills är att koka och hällt upp första koppen. Ja, en snabb pink före det hann jag med åxå. Hundarna snusar och sover, och jag hade nog gärna krypit under täcket igen faktiskt. MEN, idag är ju en stor dag på jobbet :)  Vi ska ha Brunchbuffé :)  


Det är första gången vi provar ha brunch, så vi får se hur det går ... fniss.  I teorin funkar allt ... det är bara den här sista lilla detaljen - Praktiken, som ska klaffa åxå... men ... vad ska kunna gå fel egentligen? ...   


Häromdagen dog den trådlösa routern helt. Det gick inte ens banka liv i den längre, så igår efter jobbet, stack jag iväg på elgiganten och köpte en ny, så nu har jag helt fräscha grejer :)


oj, jag glömde skriva klart inlägget ... .nu har jag varit ute på  morgonrundan, klockan är strax efter 7 och det är dags att börja rotera :)   Ha en superhärlig lördag. Kom ihåg att fylla dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 oktober 2016 12:28

Igår hände det rätt mycket kul :)   Efter morgonpromenaden lastade jag Eddie i bilen och åkte in till stan för att lämna in mobilen. Ok ... nuförtiden hämtas alla telefoner kl 16.30 Förra gången jag råkade spräcka skärmen, fick jag hämta den efter typ en timme. Jag körde ner på stan och parkerade, och tog en 40 minuters promenad med Eddie, där han bar leksaken precis lika oförtrutet och gärna som vanligt. Att promenera med honom ensam är en fröjd, särskilt när han bär sin rosa/lila bläckfisk. Han bryr sig inte om NÅT då. Han har fullt fokus på att jobba. 


Åkte hem, gick ut med hela bunten, städade och fixade lite, sen bar det iväg in till stan för att hämta mobilen. När jag fått den i min hand såg jag att jag fått flera sms. Jag hade paket att hämta i Skelleftehamn. Åkte dit och hämtade ut barstolarna, nya kängorna och boken jag köpt som Susanne på Rackarungarnas hundskola har skrivit. 

     

Lagade middag 

 

Sen blev det väl inte så mycket mer ... ja, en kvällspromenad med hundarna förstås :)


I morse var det nollgradigt när jag klev upp. Jo, jag drog åt balkongdörren en aning när jag gick för att koka kaffe. Förundras hela tiden över hur änglatrumpeten levererar

   

Efter morgonrundan bar det iväg till veterinären med Kelly. Jag berättade för veterinären att förra gången hon tog bort en trasig tand, så var det en jobbig dag, för hon tog så lång tid på sig att vakna. Den här gången fick hon bara lugnande och lokalbedövning, vi fick komma in strax före 11, ingreppet tog bara nån minut, sen gav hon ändå en uppvakningsspruta ... men Kelly sover än i alla fall. 


Det upptäcktes ju .... undrar om det var när hon skulle vaccinera sig sist, att hon hade ett litet blåsljud på hjärtat. Nu är det inte litet längre, och veterinären vill att jag håller noga koll på om hon tappar orken eller börjar hosta, då måste vi börja medicinera. Tro mig, jag håller koll på alla avvikande beteenden hos hundarna, så det lär jag upptäcka snabbt. 


När jag kom hem från veterinären med Kelly, möttes jag av 3 glada hundar och det här:

 

Jag vet inte säkert, men Eddie tänker säkert: 

"Det verkar vara på tapeten att man ska söka saker i den här familjen. Är det inte eukalyptus så är det leksaker. Jag tror att jag passar på att träna lite på egen hand, matte blir nog glad om jag är tränad när hon kommer hem"


MMM .... yeah, right Eddie rocker .... PRECIS så tänkte jag när jag kom hem och såg det här.   NOT !!!  ... fniss. Försöker fatta hur jag ska kunna säkra skåpluckan så att han inte får upp den .... 

såhär ser den ut

 

Nåja ... det gick ju rätt snabbt att städa upp ... och bevisligen tycker hundarna att jag är kräsen. Jag hade kastat typ 3/4 apelsin igår ... skar den först på hälften, och sen delade jag en halva i två ... men den var torr, så jag åt bara den där fjärdedelen. Nu kan jag tala om att precis HELA apelsinen är uppäten, förutom skalet. Det är ju rent rörande att någon av dem legat och gnagt bort köttet, men sparat skalet. Sneglar mot Molly när jag skriver det här. 


När jag städat upp, tog jag med Eddie ut på en solorunda. Kelly la jag i soffan och svepte om med en filt. Eddie fick bära sin bläckfisk i vanlig ordning. När jag passerade ett hus ett par kvarter bort, kom det ut en självmordsbenägen chihuahua (kan ha varit en blandras) från en gård, skällande som en liten besatt. Jag hörde någon ropa på den, men såg ingen till att börja med. Efter ett tag såg jag varifrån ägarens röst kom. - från ett öppet källarfönster. Ägaren var alltså nere i källaren, öppnade fönstret och ropade på sin hund. Tror ni att hunden sprang tillbaka på gården? - nä, det gjorde den inte. Den kom hela vägen fram till oss. Eddie spottade ut bläckfisken, och såg väl nästan mest förvånad ut. Typ: Men snälla lille vän .... Du borde nog gå hem nu, du är alldeles för liten för att springa på vägen själv. Lille kaxige skällapan kom emellan Bläckis (leksaken) och Eddie, och ska sanningen fram så hann jag tänka: akta dig lille gubben ....   Men, jag tog Eddie på min högra sida, lyckades fiska upp bläckis och sedan börja gå. Ägaren stod fortfarande i källarfönstret och skrek. SEn tror jag att han faktiskt klättrade upp på marknivå och öppnade dörren. Lille gubben sprang hem igen och Eddie tog bläckis i munnen och vi gick vidare. 


Han lixom rörde inte en min egentligen. Han skällde inte, reste inte ragg, slet inte i kopplet .. som sagt, han blev nog lite förvånad ... fniss.  BRA Eddie!!!!


Nu ska jag sätta mig i soffan nära Kelly ända tills hon vaknar. Det blir solo och duopromenader i eftermiddag.I övrigt bara lugn och ro. 


Tjing så länge!

   

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards