Alla inlägg under januari 2022

Av maria tafvelin - 18 januari 2022 06:33

Tisdag morgon. 6 minusgrader och molnigt. Solen går upp 9.06 och ner 14.28 Det är fullmåne och jag har sovit utmärkt :) Tog en alvedon och en ipren innan jag la mig igårkväll, för att foten skulle hålla sig lugn inatt, och det hjälpte :)


Igår ringde det en kvinna från afa-försäkringar. Jag har ju anmält olyckan när jag föll i trappen. Jag anmälde det som olycksfall på väg till jobbet, eftersom jag inte hann ta hissen upp till Victoria. Men, eftersom jag varit på svensk cater och hämtat varor, så ansåg afa att jag börjat arbeta, och därmed beslutades att jag förutom rena kostnader, som besök på akuten samt ortopedmottagningen, taxi från akuten, läkemedel och sönderklippta byxor, även inkomstbortfall. Det var ju skönt, slipper man tänka på det inför lönen.


Igår gick jag upp på övervåningen och skulle börja bära undan lite grejer från rummet jag framöver har tänkt använda som sovrum. Hantverkarna har haft det som "ett ställe där man stoppar allt som inte ska användas" som tex överblivna skivor av olika slag, lite rör och slangar typ ... Nu bar det sig inte bättre än att det första jag gjorde, var att trampa in en spik i foten, då jag trampade på en list som låg på golvet, så jag gick ner igen och tänkte att det där tar jag en annan gång ...fniss. 


Nä, nu ska jag glida ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och ge dem mat. På med icebugsen och komma iväg ut på en runda. Jag jobbar 8-14.30 idag, ska bland annat tillaga en ny rätt vi ska ha på menyn :)  Ska fota och visa er. Hoppas åxå få tag på alla ingredienser till den unika "Victoriasmörgåstårtan" jag planerar. Svensk cater skulle ta hem en av ingredienserna så att den kommer idag ... Endera kommer den med varorna nu på morgonen, eller så får jag åka och hämta den under dagen. Spännande :)


Ha en superfin tisdag. Gör nåt värt av dagen, som kan läggas i minnesbanken. Sånt glädjer när man tänker på det i efterhand :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 januari 2022 09:38

Söndag morgon. 4 plusgrader och molnigt. Solen upp 9.11 och ner 14.21  


Idag är jag ledig, det känns gudomligt skönt. Inatt har jag sovit riktigt risigt, har haft ont i fotleden. Drömde, när jag väl somnade, att jag köpt en motorcykel. Hannah var med mig när jag köpte den, för att kolla igenom den, att den var ok. Man var tvungen hålla in en knapp på vardera handtag för att motorn skulle vara igång, så jag kunde inte hälsa på andra motorcyklister, då stannade min ... fniss.  


Igår kom det in en tjomme på jobbet kl 14.20  Jag stod ute i serveringen just då, och han frågade mig om jag jobbade där. 

- Ja, jag jobbar i köket

- aha, skulle man kunna få boka ett bord, typ nu

- Till ikväll?

- Aaa

- Javisst, vänta ska jag plocka fram bokningssidan och se hur det ser ut. Hur många personer?

- 2... det är jag och en kollega till dig som jobbar här, tänkte överraska henne men hon är lite svårövertalad. Har ni buffé och grejer?

- Nej, vi har en a´la carte meny, sa jag och la menyn framför honom på bardisken

- Åhhhh! Norrländsk bruschetta, utbrast han, jag gjorde lumpen i norrland, så den vill jag ha. Hon vill nog ha nåt annat. 

 Här började jag skönja att en viss alkoholförtäring skett innan han kom upp

Han halade upp betalkortet.

- Kl 17.00, passar det?

- Ja, det blir bra, vad är uret nu?

-14.30

- I vilket namn ska jag boka?

-Nilsson. Direktör Nilsson. Jag har fått ett nytt jobb, det ska vi åxå fira

- Jamen så trevligt, grattis.. förresten, när ni kommer så blir ni visade till ert bord, där får ni menyn och får bestämma vad ni ska äta.

- Så vi betalar då

- jo precis.

-Ja, men tack då.

Han vände och började gå mot dörren, sedan vände han och kom tillbaka. Då först insåg jag att han var knöfull

- Var är vi?  Är vi på Mandel


Mandel är alltså en av restaurangerna på Sara Kulturhus, den gigantiska träbyggnaden som man ser från vår restaurang.

- Nej, du är på Hotell Victoria

- ahh, ok. 


Här förstod jag att den här direktören med sällskap INTE skulle komma kl 17 ... fniss. Skulle bli förvånad om han ens var vaken och på benen den tiden :)  Mycket riktigt, de dök inte upp, men vi fick oss ett gott skratt :)


Fixade lasagne med sallad till skidgänget, hade 12 personer som bokat bord, så helt dött var det ju inte, tack och lov. Men, bokningarna framöver är inte mycket att hurra för. Säkert mycket för att de flesta evenemang är inställda på kulturhuset, när det varit nåt event där, har vi haft fullbokat i restaurangen. 


Klockan är 10, jag har inte gjort många knop ännu .... det beror ju på att jag låg länge. Sovit kasst men legat länge, kan man säga. Nu är det dags att glida ur tofflorna, hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och komma iväg på morgonrunda. Idag tänkte jag åka iväg och handla lite. Ska höra om ungdomarna är hemma, isåfall svänger jag in i Boviken och surrar en stund. Ha en fin söndag, och i vanlig ordning -. se till att göra nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 januari 2022 08:35

Lördag morgon. 2 minusgrader. Solen går upp 9.14 och ner 14.18  "ring så spelar vi" ljuder ur högtalaren. 


Det blev en lugn kväll på jobbet. Tur att vi har det här skidlaget 16 personer, boende på hotellet som så gärna ville få äta middag på hotellet, både torsdag, igår och ikväll. I torsdags lagade jag älgfärspasta åt dem. Igår blev det kycklinggryta och ris, och ikväll fixar jag lasagne åt dem. Vi hade även några bokade gäster som kom, alla var nöjda och glada, så det var en bra kväll. 


Nu på förmiddagen väntar jag hit Hannah och Robban, som ska fylla på flis i fliseriet. Var tredje vecka behöver det fyllas, och då kommer de med sin lilla traktor på släpvagn och fixar det :)


Nu har jag bokat tid för tredje sprutan. 31/1 valde jag. En måndag... tyckte det var det bästa valet, då tisdag är en preppdag, en väldigt lugn sådan ... så OM jag får biverkningar liknande efter andra sprutan, så är det inte hela världen om jag blir liggande på tisdagen, får lite jobbigare på onsdagen, men det ska nog gå.


Nu hamnade jag i att läsa norran och aftonbladet, så tiden rusade en aning. Dags att glida ur tofflorna och hänga upp  morgonrocken, väcka hundarna och veva igång. Ha en Bra Lördag - se till att göra nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 januari 2022 08:20

Fredag morgon. Temperaturen på nollan. Ena appen säger att det är mestadels molnigt och känns som 10 minus, den andra appen säger att det är klart och känns som 6 minus. Skit samma.  Solen går upp 9.16 och ner 14.15 


Fick precis ett sms av chefen Anna. Hon är på akuten efter att ha fått en brännskada. Hon hade frukosten nu på morgonen. Stackarn! Jag har ju bränt mig några gånger jag åxå, men aldrig behövt åka till akuten. Låter inget vidare.


Ikväll är det ett par sällskap som bokat bord. Hoppas det tillkommer fler, annars blir kvällen så himla lång. Nu hörs fler och fler röster ifrågasätta restriktionerna, både i grupper på facebook, men även i tidningarna. 

Läs gärna vad Jonas Gardell skrev häromdagen

JONAS GARDELL: Vore det inte rimligare att tillföra vården resurser? (expressen.se)


Nä hörrni, det har inte hänt så mycket sedan igår egentligen. Ska försöka hinna bära upp julgranen innan jobbet idag, jag klädde ju av den i måndags, nu står den naken i inglasningen bara för att jag inte kommit mig för att bära upp den på övervåningen och stoppat in den i sin kartong. En sparktur med hundarna tänkte jag åxå genomföra. Men först - glida ur tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en fin fredag och kom ihåg att göra nåt värt!


Gomorron




Av maria tafvelin - 13 januari 2022 08:39

Torsdag morgon. 3 plusgrader och rejält blåsigt vad det verkar.  Solen går upp 9.19och ner 14.11   Det började regna igår, och har regnat inatt. E4:an var ju bar när jag körde hem igårkväll, men byavägen var lite slirig. Jag har en liten uppförsbacke på gården, innan jag kommer upp på byavägen ... kan ju bli spännande att ta sig upp idag ... :)


Trots att sällskapet som bokat bord igår, avbokade, så kom det lite folk till restaurangen ändå. Inte så att jag hade jättemycket att göra, men de som åt var väldigt nöjda och det är huvudsaken :)  Idag är det preppdag inför helgen och jag brukar jobba 8-14.30 , men jag har senarelagt dagens schema lite, då det kom ett gäng skidåkare till hotellet igår, det är skidtävlingar i stan, och de undrade om det gick att få äta ikväll - älgfärspasta var de sugna på. Det är 16 st och visst fixar vi det åt dem :)


Läser en ledare i Aftonbladet. En mycket intressant sådan med rubriken

"Kan inte alltid sanktionera restriktioner för att vården är överbelastad".   Läs den och begrunda. MYCKET intressant!


Kollade evenemangskalendern på Sara Kulturhus, där mycket är inställt eller framflyttat...  Restriktionerna slår hårt på många ställen. Ja, vi märker ju av det på lilla restaurang Victoria åxå. Hotellet märker inte av det på samma sätt, utan där är det fullbokat som vanligt.


Nä, nu ska jag glida ur tofflorna, hänga upp morgonrocken och väcka hundarna. Det är icebugs som gäller för morgonpromenaden kan man lugnt säga. Vill ABSOLUT inte halka och ramla! Varken foten, knät eller svanskotan är i ordning än, så jag får tårar i ögonen av smärta bara av att tänka tanken att ramla. Men, som tur är finns icebugs :)


Ha en fin torsdag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 januari 2022 08:52

Onsdag morgon. Utetermometern visar en nolla. Det ska visst regna lite idag. Solen går upp 9.21 och ner 14.08  Det är verkligen förunderligt hur stor skillnad det är i dagslängd bara på några dagar :)  Vi går mot en fantastisk tid nu - vårvinter. Februari-mars-april ... när solen börjar värma sådär lagom mycket :)


Igår hade jag en tämligen lugn dag på jobbet. Många avbokar sina bord nu efter de skärpta restriktionerna, de som bokat till ikväll, har alla avbokat, så vi får se hur det ser ut, ifall det kommer några drop-in, eller om det blir helt tomt.


Vi hade personalmöte där det togs upp bland annat sånt som Jag anser vara viktigt när det gäller kök. Enligt mitt önskemål så ska alla som är i köket, allt från frukostvärdinna till servering, få gå en webbutbildning i grundläggande livsmedelshantering/hygien. Det känns bra :)


I måndags, på min lediga dag, städade jag bort julgrejerna. Tänk, när man tar fram julstjärnor och adventsstakar ... då känns det så himla mysigt.... och när man plockar bort dem, känns det .. fräscht på nåt sätt :)


Det ska ju gå 6 månader från spruta nr 2, tills man får ta 3:je. Jag gick in på 1177s webbsida för att boka 3:dje när jag fick den infon. Så, jag får vänta till i februari. 


Nä, nu tror jag att jag ska glida ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa in hundarna från sovrummet och starta upp dagen. Ha en fin onsdag - gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 januari 2022 10:08

Måndag morgon. 14 grader och mestadels molnigt. Solen gick upp 9.26 och ner 14.02


Igår, efter morgonrunda

åkte jag iväg till Boviken med klippgrejerna. När Robban var friserad, gick vi över till Pernilla, Pehr och Otto där det bjöds på pizzarester till lunch. supergott :)  Efter mat och surr, åkte jag hemåt igen. Tanken var att plocka bort julen, men det blev lixom inte av,  jag tog fram torskrygg ur frysen, körde en tvätt, var ut med hundarna, sedan satte jag mig och såg några avsnitt av "bron". Till middag blev det torskrygg sous vide, knaperstekt bacon, pressad potatis och en vitvin/dill/citronsås. Mycket gott!

 

Hängde tvätt, såg lite tv... sedan var kvällen slut och det var jag åxå. Riggade råttfällorna innan jag la mig. Hade gillrat dem kvällen innan, med seg saffranskola .... men när jag kollade på morgonen, så var kolan borta men ingen fångst. I morse när jag kollade

 

Ser ut som att den provat göra gymnastiska barr-övningar. 


Ledig dag som jag ska ta tillvara. IDAG blir det att plocka bort julen. Men först, glida ur tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en fin måndag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron 

Av maria tafvelin - 9 januari 2022 09:31

Söndag morgon. Eller ... ja ... sen morgon :)  10 minusgrader, solen går upp.. eller Gick upp9.28 och ner 13.59


Igår gick det riktigt bra på jobbet, trots att det bara var jag och Anna som jobbade. Anledningen är givetvis att det inte var så många gäster. 10 st inbokade när jag kom på jobbet igår, men det kom några fler bokningar under dagen, bland annat kom det upp en man med sin son som var 17 år. Killen ville bjuda sin tjej på middag på en fin restaurang, och pappan tog med honom upp på Victoria. De kollade menyn och killen bokade bord för två till kl 17.30 <3  Totalt blev det 18 gäster. Jo, visst är det bra för restaurangen om det är fullsatt varje kväll, men är man ensam i köket är det mindre bra, då väntetiderna blir långa. Nåja, det blev de inte igår, alla gäster var nöjda :)  Jag hann till och med ta några foton under en rast :)

         

Prick kl 21 kunde jag ta sopsäcken och åka hem. Så himla skönt! Ut med hundarna och ner i tv-soffan. Har börjat se serien "bron" så jag tittade tills jag kände att NU kunde jag gå och lägga mig. La mig kring 00.30 och somnade relativt snabbt. Vaknade av att Alice satte sig upp i sängen och skällde. Vafasen? Man blir ju klarvaken med en gång. Är det någon bakom dörren? Är det någon på gården? Är det någon som försöker ta sig in i garaget? På med glasögonen och kolla klockan. 05.00  Såg ingen på gården .... hörde inget heller. Alice hade lagt sig igen, så det var kanske i hennes drömmar det hände nåt. Ja ... det var ju inte tvärlätt att somna om.... men jag ville inte ge upp. Tror klockan var kring 6.30 när jag somnade om, och vaknade 9.10  :)  


Idag ska jag åka iväg till Boviken och träffa ungdomarna och Otto. Robban har bett om en klippning, så jag tar med klippgrejorna. Jag har även tänkt plocka bort julen idag. 


Nä, nu ska jag glida ur tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en skön söndag och fyll den med värda grejer!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards