Alla inlägg under januari 2022

Av maria tafvelin - 8 januari 2022 09:23

Lördag morgon. 24 minusgrader och klart. Solen går upp 9.30 (om 4 minuter) och ner 13.56  Jag sitter i morgonrock och tofflor... så jädra trött så jag vet inte hur jag ska få mig ur morgonutstyrseln. 


Igår åkte jag ju tidigare på jobbet, så att jag och Zehra, min kökstvåa, skulle hinna allt. Åkte förbi på svensk cater och hämtade några varor jag ringt in på morgonen och beställt. När jag jobbat nån timme fick jag ett sms av Zehra - hon hade ont i halsen. Det var bara att lägga in överväxeln, nu var jag ju ensam i köket. Anna fick tag på Elias, en kille som hjälpte mig en kväll under första veckan vi hade öppet. Han kunde ställa upp 18-20. Bättre än inget, då de flesta bokat bord till kl 18. 


Kl 17 hade det första sällskapet bokat. Jag hade inte hunnit ta någon rast, men det fanns ju inga möjligheter. En i sällskapet hade rullator, och hissarna stod stilla. Anna hade ringt flera gånger till hyresvärden, men de hade inte haft tid att komma dit. Nu blev det jobbigt. Ja... ärligt talat så blev det jobbigt ända tills jag åkte hem 21.25. 


Kl 20 åkte Elias, och då var all mat ute, förutom det sällskap på 5 personer som bokat då. De kom några minuter senare och det kändes lugnt. Köket stänger 20.30, men till 5 pers fixar man det ju lätt, bara de bestämmer snabbt vad de ska äta. 20.25 kom den nya servitrisen in och sa att hon glömt lägga in beställningen på 8 pers som kommit kl 19, de hade då frågat var deras mat var. I samma veva kom 5-bordets beställning. Jahapp. Där stod man med 13 beställningar, både för-och varmrätter, 5 minuter före köket stänger. INTE KUL !


Jag hade fasen tårar i ögonen när jag kl 21 kunde börja stöka bort. Ingen hade jobbat i disken på kvällen, så det svämmade över. Anna kom in 

- Du får lämna så tar jag städningen

- Tack. 


Städade av bänkarna och ställde all disk i diskrummet, sopade golvet och plockade med mig sopsäckarna kl 21.25  Då hade jag jobbat som en idiot från kl 11 utan rast. Hemma strax innan 22. Ut med hundarna, sedan sjunka ner i soffan framför tvn och försöka varva ner. Kom isäng kring 01.30 , somnade kring 03. Vaknade 5.35 ... somnade om. Vaknade när alarmet drog igång kl 8. Ställde fram det till 9. Nu måste jag glida ur tofflorna, hänga upp morgonrocken och väcka hundarna och tala om att det är svinkallt ute. Foten gör ont, måste nog ta på fotledsskyddet idag. 


Jag jobbar ensam ikväll. Det är inte så många som bokat och jag hoppas vid gudarna att det inte kommer så många drop in. Jag vet, låter förjävligt, men jag är helt slut. Klart ... när jag väl är på jobbet så piggnar jag ju till. Och, kommer det många drop in så kan jag inte göra mer än att försöka vara så effektiv så möjligt. Jobbar dock INTE med att tillaga och varmhålla flera timmar. Maten ska vara nylagad. Tycker jag. Och jag bestämmer i köket :)


Nä, nu måste jag agera här. Ha en fin lördag - gör nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 januari 2022 09:18

Fredag morgon. 10 minusgrader och klart. Kommer att bli en supervacker, solig dag :)  Solen går upp 9.32 och ner 13.53 Jag har precis varit ute med hundarna, samt varit in i garaget och satt i motorvärmarsladden på min lilla plåtkompis.


Igår mitt på dagen, åkte jag på jobbet för ett möte. Skulle ju egentligen ha preppdag, men jag hade ett hjärnsläpp när jag beställde varor till i tisdags, och tänkte inte på att torsdag var röd dag ... så jag hade inga varor att preppa med, eftersom jag får varor tisdagar och torsdagar. Nu kommer varor idag istället .... och det kommer att bli lite körigt .... fram tills igår var det inte många som bokat, men Anna skrev till mig igårkväll att det nästan är fullbokat. Oops! Måste åka lite tidigare med andra ord, för att hinna. 


Igår kväll gjorde jag en kebabrulle till middag. Så himla enkelt om man använder libabröd. Gott blev det åxå :)

 

Nä, nu ska jag köra lite godissök med hundarna inomhus, så att de får motionera hjärnan lite. Ha en fin fredag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 januari 2022 08:22

Onsdag morgon.9 minusgrader och mulet.Solen går upp 9.35 och ner 13.48


Kl 05.15 för tre år sedan, vaknade jag i en gästsäng i Molkom, Karlstad. Jag hade knappt sovit under natten, men vaknade och kände mig tvärpigg med en gång. Tur det, för jag hade en lång dags bilkörande framför mig, då jag skulle åka hemåt med Alice. Det är alltså 3 år sedan Alice flyttade upp till mig och Theo i Boviken. Det ska vi fira idag.

           

Hon kände sig som hemma med en gång :) Hon blir 11 år i sommar, denna fina hund <3

     

Igår efter jobbet, kom ungdomarna och Otto hit på middag. Pasta med älgfärssås blev det. Efter mat och surr åkte Pernilla och Pehr hem med Otto, då det började vara läggdags. Hannah och Robban tog på sig pannlampor och gick ut för att starta stortraktorn. Flistuggen skulle flyttas för att göra plats för min bil i garaget... och för att flytta flistuggen var de tvungna att flytta lite andra maskiner, så de fick jobba på ett tag därute i snöyran. Till slut ringde Hannah in till mig och sa att jag kunde köra in bilen, vilket jag gjorde. Lyxigt att ha ett garage att köra in i, även om det inte är ett varmgarage. 


Ikväll är restaurangen öppen igen efter jul och nyår. Det var bokat 52 platser, men igår avbokade 8 pers. pga corona  Kan ju hända att det är fler som avbokar. När jag kom på jobbet igår morse blev jag upplyst om att 2 hotellgäster testat positivt på Covid, så de sitter isolerade på sitt hotellrum och åker i morgon torsdag. 


Nä, om jag skulle försöka kicka av mig tofflorna ... det börjar vara dags att utmana foten lite mer så att jag håller liv i muskler och tränar upp det som varit skadat. Tänk, jag har bara gått typ 2 längre promenader på en månad, eller det är ju längre än en månad, jag var ju förkyld en vecka åxå innan jag ramlade. 


Kicka av tofflorna, hänga upp morgonrocken, ropa in hundarna från sovrummet... vispa igång dagen helt enkelt. Ha en bra onsdag - kom ihåg att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 januari 2022 10:13

Måndag förmiddag. 4 minusgrader och molnigt. Solen gick upp 9.38 och ner 13.43


Idag körde jag efter en annan modell, jag har redan varit ute med hundarna :)  , gick förbi fliseriet för att kolla läget, det såg bra ut :)


Igår blev det ingen sparktur med hundarna, efter serietittande kom Hannah och Robban förbi och skulle fixa lite grejer, dock startade inte stortraktorn, så de grejer de planerat, kunde inte genomföras. Dock fick Robban liv i lyktstolpen som står härute på gården, det var skönt, för det är rätt så kolsvart härute. Hannah ropade ut mig när de fått igång den 

- Mamma, sko på dig, ropade hon. Jag trodde att hon bara ville visa att den var igång, så jag tog på skor och jacka och gick ut. 

- Ser du då

- jomen, det bor en fågel i kupan, jag vågar inte picka mer, då kanske den flyger ut och går till attack.

Nu såg jag att hon stod med en krycka i handen, och ville picka så att fågeln flög ut

Jag tog kryckan och pickade ett tag... Känns inte helt safe för fågeln att bo därinne nu när strömmen är påslagen dit. Nåja, den lämnade efter ett tag. 


Sista lediga dagen på lediga veckan. Det har känts otroligt skönt att vara ledig, trots att jag ju nyligen gått hemma i tre veckor. Men, att vara hemma pga sjukdom eller skada, är inte skönt. Foten är ändå såpass bra att jag kunnat ta längre promenader med hundarna, vilket varit otroligt härligt. 


Började måndagen med frulle innan jag gick ut med hundarna

 

Nu ska jag ut och sopa av bilen och skotta lite vid bron, gissar att Kalle kommer med traktorn och skottar idag. Ha en fin måndag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 januari 2022 09:26

Söndag morgon. 4 minusgrader, men enligt appen känns det som minus 10. Fjunigt snöfall och vindbyar - läs blåser snö som inni helsicke. Solen går upp 9.40 och ner 13.41  Det är märkbart längre och ljusare dagar nu.


Igår, efter morgonrundan och lite fippel, åkte jag ner till stan, för att texta en skylt på jobbet. De har upptäckt att jag textar snyggast av alla som jobbar på hotellet, så jag får texta både på gåprataren, och inne på väggen. Det är kul :) Det var strålande sol,  supervackert! Tyvärr bor jag lite på skuggsidan, så solen kommer aldrig riktigt upp så högt att den tittar fram på gården, men jag fick ju se den hela vägen in till stan, och hem igen :)  Många som passade på att vara ute och köra skoter igår, däribland Hannah och Pernilla & Co  :)


Kvällen blev lugn...Till middag blev det självklart pizza. En klassisk capricciosa blev det

   

satt i soffan typ 6  timmar och kollade på TV ... fniss. Jag som inte hänger med i serier, ytterst sällan ser film .... jag hittade serien "Tunna blå linjen"  Så himla bra!!! Pausade för att se "Agnetas nyårskarameller", ett program jag tidigare älskat, som jag sett fram emot. Men ... VAD?? Knappt några bloopers alls? Riktigt besviken blev jag ... försökte se hela, men gav upp  i slutet och fortsatte se "Tunna blå linjen" Hann se 6 avsnitt innan jag kände att jag bara MÅSTE gå isäng. Då var klockan 00.30


Min plan för idag är att fortsätta se resterande delar av serien, 4 kvar :) Få se om det blir en sparktur med hundarna, men då vore det bra om det slutar blås-snöa som det gör nu, annars smackar glasögonen igen på en gång. Vad det blir för mat idag, det vet jag inte, känns som om man ätit så mycket sista veckan att man kan leva på te och vatten några dagar. 


Nu ska jag glida ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa in hundarna från sovrummet, ge dem mat och gå ut. Ha en superskön söndag, fyll den värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 januari 2022 09:09

Lördag morgon. Den första dagen på det nya året. Temperaturen är 11 minusgrader och det ska bli en solig och vacker dag. Solen går upp 9.41, och ner 13.39


Igår, nyårsafton, efter att ha tagit en runda med hundarna, kört godissök på gården, så att de skulle vara nöjda under kvällen

(Här skulle det in en film... men av någon anledning går det inte infoga film helt plötsligt.) 

så blev det dags att förbereda för kvällens middag. Först dukning

 

Sedan snabb dusch och på med gröna sammetsklänningen. Nu kunde middagen starta. Till förrätt blev det kantarellsoppa med vitlökstoast

   

  

Till varmrätt oxfilé med ugnsrostade rotsaker och rödvinssås

 

Nån dessert blev det inte ... fniss ...jag blev så mätt :)


Jag tände machaller uppe vid vägen, hakade på en utmaning som las ut i en lokal fb-grupp - machaller istället för fyrverkerier

 

Ja, inte för att jag skulle dragit iväg några fyrverkerier ändå, men ... ser ju trevligt ut när det lyser lite :)


Det var knäpp tyst fram till precis innan tolvslaget. Jag hörde inte själv, satt och såg film... betade av hela "grabben i graven bredvid" och började se "en officer och en gentleman", men jag märkte på Theo att Han hörde. Det som var positivt var att det var rätt långt bort, och att det var koncentrerat till 12-slaget. Kl 01 var det tyst, och det var skönt, för jag var tvungen öppna fönstret lite i sovrummet, det var så sjukt varmt. 


Vaknade som vanligt ett par gånger under natten, men låg ända till strax efter 8. Skönt!  Inatt drömde jag att jag skulle laga mat till ett gäng .. det var nåt evenemang av nåt slag. Jag hade fått uppgift om att det var 15 personer, och att jag skulle laga valfri rätt. Jag gjorde typ korvgryta. När gänget kom, visade det sig att det var 45 personer och att de blivit lovade 2-rätters. Tack och lov  vaknade jag där någonstans ... fniss


Vad jag ska fylla den här dagen med är inte klarlagt ännu. Börjar dock vara hög tid att glida ur tofflorna (jo, jag är inte redo att kicka än ... foten är fortfarande lite sisådär) och hänga upp morgonrocken, ropa in hundarna och vispa igång dagen. Det enda jag vet med säkerhet är att det blir pizza till middag :)  Har kvar en klump surdeg i kylen som jag ska baka ut. Ha en riktigt fin dag, den här första på 2022. Se till att fylla den med nåt värt.


Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards