Direktlänk till inlägg 14 oktober 2014

På väg MOT, eller på väg FRÅN!

Av maria tafvelin - 14 oktober 2014 06:03

Tisdag morgon. Återigen vaknade jag och det kändes som att jag knappt hunnit somna. Det är ju positivt, med tanke på att jag då sovit hela natten utan att vakna flera gånger :)


Hörrni, jag började tänka på det här med tid. Igen. Jag har ju funderat kring det förut. Idag skulle mamma ha fyllt 71 år om hon levat. I Maj nästa år är det 10 år sedan hon dog. Nu i november är det 23 år sedan pappa dog.  Det har gått lång tid, samtidigt som det känns helt makabert att det faktiskt gått såpass många år. Man kan ju bara konstatera att när tiden gått, spelar den ingen roll längre. Alltså, efter x antal år, blir det bara x+1 antal år. 


Dagen som är slut och över, gårdagen, den spelar lixom inte längre någon roll, tidsmässigt. Vad har man egentligen klockan till? 

Jag kan egentligen bara se ett användningsområde som känns hållbart - att passa tider. Jo, för all del är det bra med klockan för att strukturera upp dagen, men det handlar lika fullt om att passa tider. Komma i tid till jobbet, komma på bokad tid hos veterinären osv. 


Tid, handlar om att vara på väg MOT något, eller på väg FRÅN något. Idag och framåt är vi på väg MOT .... dagen som gått och tiden före det, är vi på väg FRÅN. 


Hundarna bryr sig inte så mycket om tid, de går efter andra kompasser. Mina hundars kompass säger åt dem att sova under täcket tills jag börjar dra på mig kläderna och säger: Ska ni vakna då. DET är startskottet på deras dag. När vi kommer in från morgonpromenaden säger deras kompass att de måste få mat NU!   Då spelar det ingen roll ifall klockan är 7 eller 10 på morgonen. När jag kommer in genom dörren blir de lika glada, vare sig jag jobbat i 4 timmar, eller varit nere i tvättstugan i 4 minuter. Det är inte tiden det handlar om, det är känslan. 


Utan att stirra på klockan alltför mycket, får jag en känsla av att jag ska dra i mig den tredje koppen kaffe nu, och sen väcka hundarna för en morgonpromenad. Dagen har redan startat, och jag är både på väg MOT och FRÅN. Enda chansen att hinna leva i nuet, är att faktiskt känna smaken av kaffet. 


Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 28 april 11:56

Söndag mitt på dagen. 5 plusgrader och molnigt. Halvklart väder väntas kl 18. Sol upp 4.09 och ner 20.55   Då har en vecka gått sedan jag bloggade. Jag har ett så innehållsrikt liv att jag inte hinner blogga varje dag, även om jag har en supersna...

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards