Alla inlägg den 28 maj 2022

Av maria tafvelin - 28 maj 2022 08:17

Lördag morgon. 10 grader och molnigt. Det förväntas regna mellan 10 och 12 ungefär. Sol upp 2.26 och ner 22.38


Igår efter morgonrunda och frukost, dekorerade jag smörgåstårtan som jag skulle bjuda Therese (Robbans syster) och Elisabeth (Robbans mamma) på. De skulle hit och röja lite utanför och i huset. På övervåningen magasineras saker efter Ingemar (Robbans pappa) och jag sa att jag bjuder på smörgåstårta till lunch.


 


Efter att ha dekorerat den, tog jag  Alice och skrindan och körde iväg nästan alla lövhögar, nu är det bara två högar kvar, plus resterna som jag skurit från vinbärsbuskarna. 10.30 kom Elisabeth och Therese, så vi hjälptes åt att lasta grejer på släpet, grejer som ska till soptippen. Kring kl 12 gick vi in och åt smörgåstårta. Den blev väldigt uppskattad :)  Efter lunch fortsatte de röjandet medans jag stannade kvar inne. Det började regna och de jobbade på här på övervåningen. När de åkte kl 15, tog jag med smörgåstårtan som var kvar och åkte till Hannah och Robban med den. De hade jobbat hela dagen med trädfällning och stubbfräsning, och har fullt upp idag med, så jag tänkte att det kunde passa med en lugn fredagkväll med smörgåstårta :)  Det passade viss ypperligt :)


Hem, ut med hundarna en sväng, sedan fick jag för mig att laga några portionspajer. En med tacoköttfärs creme fraiche och ost, en med purjolök, sparris, inlagd paprika, oliver creme fraiche och ost samt en med babyspenat, salladsost och creme fraiche. Jag åt halva purjo... och halva babyspenat....  så sjukt goda

 

Efter maten blev det sedvanligt fredagshäng i soffan med hundarna. Otto och Pernilla facetimade. 

- mommo vill du fölla me på tivoli idag?

Hörde Pernillas röst i bakgrunden - I morgon. 

- Vad säger du Otto?

- mommo vill du fölla me på tivoli idag

Pernillas röst i bakgrunden - I morgon

- Jamen Gärna!

Vi bestämde att höras idag på morgonen för att kolla väderprognosen, vill ju hitta av när det inte regnar. 


Tomas Ledin 70 år, kalas och konsert. Jag har sett programmet tidigare, men såg det naturligtvis igen. Eller, inte hela, för helt plötsligt som en blixt från klar himmel .... så kom Meniére förbi. Men herregud! Jag har inte haft ett yrselanfall på väldigt länge, men har ju känt ett par veckor att trycket i örat, och hörseln, blivit sämre. Nu kom det. Tippade ner till liggande i soffan och blundade. Hann ju tänka massor naturligtvis. Hundarna behöver ju ut på kvällspink... ska jag måsta bli liggande i 5 timmar, som det brukar ta innan det går över. Men, redan efter ca 10 minuter (eller nåt) så stod rummet stilla när jag öppnade ögonen. Satte mig upp... tamigfan, det var redan över. Skulle jag kunna lita på det?  Skyndade mig ut med hundarna, sedan borsta tänderna och krypa under täcket. Vaknade, tog på glasögonen och kollade på telefonen... 4.30 La bort telefonen och glasögonen, blundade för att få somna om. Efter ett par minuter - nämän, inte nu igen!!  jodå, yrseln kom tillbaka. Men, inga 5 timmar denna gång heller, utan kanske 10-15 minuter, sedan var det över. Somnade om. Vaknade kl 8


Visst, det finns en liten oro om att det ska slå till igen... men tar jag mig bara iväg så blir det tivoli idag :) Jag kan ju inte stanna hemma bara av rädsla för att jag KANSKE blir yr. Det går inte. 


Jag ska slira ur tofflorna, hänga upp morgonrocken, gå en sväng med hundarna (men det lär inte bli något rekordförsök) gå in och äta frukost samt ringa Pernilla. 


Ha en superfin lördag, se till att göra nåt värt av den!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards