Alla inlägg den 31 maj 2022

Av maria tafvelin - 31 maj 2022 07:53

Tisdag morgon. 11 grader och molnigt. Regn förväntas omkring kl 15. Sol upp 02.17 och ner 22.48  

Igår kom det förresten inget regn ... inte som jag upptäckte i alla fall. 


Efter morgonrundan igår, som blev rekordlång, 3.9 km, blev det frukost och sedan bar det iväg på provtagning i Kåge. Blodtrycket var för högt och de andra proverna får jag väl veta idag gissar jag. Ostadighetskänslan var minimal på förmiddagen, men återkom på eftermiddagen. Efter middag, som blev leverpalt, tog jag hundarna, gick över vägen, kopplade loss dem... hann gå typ 25 m så snurrade världen. Meniére. Ja, det var ju bara att sätta sig på vägkanten och ropa på hundarna. De kom, men jag kunde inte koppla dem, det snurrade för mycket. De fick helt enkelt sitta bredvid mig tills det lugnade sig såpass att jag kunde ställa mig. Nu är jag ju glad över att de senaste "anfallen" bara hållit i sig typ 10 minuter. Gjorde ett försök att ställa mig, men raglade iväg och ramlade i diket, så jag halvlåg en stund till, medans hundarna höll sig nära. Med tårarna rinnande tog jag mig så småningom upp och över vägen, ner över gården och in. Förbannade skit! De senaste veckorna skulle jag i vanliga fall ha tagit mediciner, men får ju inte ta dem så länge njurvärdena är för höga. Jag har ju varit förskonad från Meniéreanfall rätt länge nu, minns inte ens senast jag var yr, så jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket. Nu ska jag leta upp senaste forskningen kring sjukdomen och se om de kommit fram till något nytt i ämnet. 


Kvällen blev väldigt lugn, spenderades halvliggande i soffan framför tvn. 


Inatt vaknade jag och höll på att bli tokig eftersom tinnitusen var så otroligt högljudd. Nu vill jag bara att det ska bli ett ordentligt yrselanfall så att det går över och förhoppningsvis försvinner för alltid. 


Idag blir morgonrundan bara runt gården, sen får vi se vad som händer. Torde inte bli alltför mycket. Sådana här dagar är det värt att bara ta det lugnt. 


Ha en fin dag, gör nåt som känns värt för just Dig!

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards