Alla inlägg den 2 april 2022

Av maria tafvelin - 2 april 2022 08:30

Lördag morgon. 4 minusgrader och molnigt. Solen gick upp 5.45 och går ner 19.31  . Har precis klivit upp och lyssnar på "ring så spelar vi"


Igår fixade jag att ta en morgonrunda ner mot stugorna, så hundarna kunde få springa lösa. Körde även lite godissök

     

Så himla skönt! Efter frukost blev det att lägga sig och sova en stund, fram till lunch. Efter lunch blev det en kort sväng ute på gården med hundarna, sedan vila. Läkaren ringde för att berätta att värdena går neråt, men att vi får räkna  med att det tar ett par veckor till innan allt är normalt. Kreatininvärdet ligger nu på 335, var 579 i måndags när jag skrevs ut, och har varit 937 som högst... normalt är mellan 40 och 90... så det går åt rätt håll. 

- jag tror inte du förstår hur sjuk du varit, sa hon

- kanske lika bra det.


En lång dusch, på med lite smink och ögonbryn.. jo, det hjälper faktiskt lite. Dessutom väntade jag gäster. Ungdomarna och Otto kom hit, hade med sig kött, sallad, läsk. Jag hade förberett potatis och morötter som vi körde i ugnen, Pehr stekte kött, Robban slog en bea, jag och Hannah fokuserade på Otto och lite annat. Efter överraskning, lek och pluppande med Otto, vattenlek där han körde sin lilla båt i tvättfatet, blev det mat. Å herregud så gott!!!!! Jag njöt av varje tugga, och nu blir man ju nästan besviken att man blir mätt så himla fort. Köttet perfekt, bean fantastisk, salladen ljuvlig... surdegsbaguette med vitlökssmör. Jag är så himla glad över att det blev över matlådor :)


När vi kramats hejdå la jag mig i soffan och bara log. Vilken underbar afton!


Igår kände jag mig såpass pigg att jag lixom tänkte att NU är det över. Riktigt så enkelt verkar det inte vara, känner mig inte lika pigg idag... men, nu har jag ju lixom fått en försmak på hur det kan kännas, och jag ser fram emot när det känns så varje dag :)  Det är ju av den här anledningen jag är sjukskriven tänker jag .... kroppen är inte Där än. Inte synen heller... lite dimsyn fortfarande, det är tydligen så att hornhinnan sväller och det känns väl lite drygt,  Men, det räcker långt att vara själaglad invärtes :)


Det blir nog inget rekordförsök i promenad idag, åtminstone inte nu på morgonpromenaden, det får lixom vänta, och det känns helt ok. 


Nu ska jag, tillfälligt, byta tofflorna mot vinterkängorna och ta ut hundarna en sväng, sedan blir det frukost. Ha en superfin lördag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards