Alla inlägg den 30 april 2022

Av maria tafvelin - 30 april 2022 07:55

Lördag morgon. Valborgsmässoafton. 6 plusgrader och växlande molnighet. Verkar ska bli både regn och snö frampå dagen. Sol upp 4.03 och ner 21.01


Igår åkte jag och hämtade upp Otto hos Mattias kl 8. Vi började med att stanna till hos Hannah och Robban, eller mostej och jobban som Otto säger. Lastade ur hans springcykel, för han ville cykla och kolla posten. Det gjorde vi och efter det ville han gå in hemma hos mamma och Pehr för att kasta kuddar på varandra. Det är hans bästa lek. När vi kastat tills han var svettig och hostig, och jag rätt svettig åxå, gick vi över till Hannah och Robban en stund, överlämnade deras post och satte oss i soffan och surrade. Efter ett tag sa Otto:

- Nu vill jag till Östanbäck. 

Östanbäck, det är alltså här, Söderbodan. Östanbäck är "byn intill" men många säger Östanbäck om det här huset.

När jag hämtade Otto sa jag till honom att vi kunde ju hitta på lite vad som helst, kanske åka hem till mommo. Det ville han.


Vi åkte förbi Ica Kåge på vägen, jag köpte ett pkt fisk och frysta grönsaker som jag tänkte vi skulle äta till lunch. När vi passerade godisväggen stod en kvinna och plockade lösgodis. 

- Mommo, hon taj godis fast det inte ä löda


Gullunge <3


Kom hem, lastade in varorna, frågade om Otto ville ha ett litet mellis så kunde vi gå ut sen. 

- Vill du ha en riskaka?

- Ja med smöj å ost, sen vill ja ha ett kex

Självklart blev det ett kex åxå :)  SEdan klädde vi på oss och gick ut. Det som drar mest, är ju att få sitta i stortraktorn och ratta


 

Där blev det ju en hel del fantasiresor. Vi började med att åka och tanka, sedan skulle det lastas grus som kördes iväg och tippades av, efter det åkte vi till "mammas jobb" och kollade, för att direkt därpå åka på Pehrs jobb. Skotta gården med storskopan avslutade hela fantasiresan. Då hade vi även hoppat ur och i traktorn x antal gånger för att kolla div saker. 


Efter detta äventyr var det dags att gå in och fixa lunch. Otto roade sig med vibrationsplattan medans jag kokade potatis, fisk, sås och grönsaker, som han sedan åt med god aptit. Efter maten blev det lite vattenlek med leksaksbåten i tvättfatet vilket fick till följd att jag fick starta upp hårblåsaren för att torka tröjan :)


Till kl 14 var vi tillbaka i Boviken. Vi hann in till Hannah och Robban för att träffa Tina, storebrors dotter, och hennes äldste son Manfred som var där och hälsade på. Otto fick ett litet mellis och kl 15 var Pernilla hemma. 

- Mamma, mamma, ropade Otto förtjust och sprang till hallen för att krama henne. 

- Jag haj längtat eftej däj

- Jag har längtat efter dig jättemycket


Det var dags för mig att åka hem och vila. Överlycklig över att jag orkade hela dagen. Till middag grillade jag en skiva kotlett, körde några kokta kalla potatisar i airfryern, vevade ihop ett vitlökssmör och gjorde ett vitlöksbröd.


 

smaskens :)


Fixade även ihop stommen till smörgåstårtan. Lillebror kommer och hämtar den kring 11. Bäst jag sätter lite fart, jag har 1 kg räkor att skala :)


Hasar ur tofflorna och hänger upp morgonrocken, väcker hundarna och vevar igång dagen. Ha en superhärlig varlborgsmässoafton, fyll den värt!


Gomorron 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards