Alla inlägg den 11 april 2022

Av maria tafvelin - 11 april 2022 07:24

Måndag morgon. 2 minusgrader och soligt. Sol upp 5.12 och ner 19.59  


Igår blev det ju brunch istället för frukost, eftersom jag sov så länge

   

Efter att ha varit sängliggande i en månad, där aptiten inte varit stor, har den nu börjat återvända, och då gäller det att man orkar börja röra på sig, annars blir det tokigt. Till middag igår blev det lövbit med pommes och veckosallad

 

Tänker på det här med matminnen .... hur man kopplar ihop viss mat med olika känslor pga att man tex varit sjuk. Jag tror att det kommer att dröja innan jag äter kyckling igen. När jag låg på sjukhuset och var som sjukast, ställde de ju fram mat åt mig, fast det dröjde några dagar innan jag kunde få i mig nåt. Flera gånger var det kyckling i olika former, och jag fick i mig max 2 tuggor ..... och nu känner jag avsmak inför kyckling. Vad jag däremot känner stor sug efter, som fanns på tallriken i stort sett varje dag, det är veckosallad. Visst är det lite fascinerande, det här med matminnen?


Idag ska jag på vårdcentralen för att ta prover igen. Känner mig betydligt piggare än sist jag var där, så det går verkligen åt rätt håll. Hoppas nu att den här veckan räcker för att komma på banan .... I morgon ska jag på möte på förskolan där jag sökt jobb .... De frågade när jag kan börja, och jag sa som det är - jag är sjukskriven till den 17:de


Nu på morgonen ska jag, i sakta mak, försöka ta en längre promenad med hundarna. Nu när jag börjat kunna äta mer, bör jag ju orka mer åxå, enligt rimlighetsprincipen, och jag tror att kroppen själv signalerar detta. Många säger åt mig att ta det lugnt, och jo .. visst ... men jag är övertygad om att det här med ökad aptit är kroppens sätt att säga - du, nu kan du så smått öka aktiviteten. Passar ju perfekt en sån här dag, strålande sol och, som det ser ut härifrån köksfönstret i alla fall, ingen vind att tala om :)


Tror jag ska äta frukost nu på stört, sen hasa ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och komma ut i solen. Det här ska bli en Bra dag, en Värd dag. Fixa dig en värd dag du åxå!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards