Alla inlägg under maj 2022

Av maria tafvelin - 21 maj 2022 08:41

Lördag morgon. 15 !! grader och klarblå himmel. Håll i hatten, idag blir det upp mot 20 grader. Sol upp 2.49 och ner 22.14 "Ring så spelar vi" ljuder, just nu spelas Mando Dias "Strövtåg i hembygden"


Igår efter morgonrundan åkte jag till Boviken och drack kaffe hos Hannah och Robban. Blev kvar där lite så att vi la spår till både Greta och Lilly. Sedan åkte jag hemåt, sprang in på Ica Kåge, letade sedan upp den adress där jag fyndat ett fleesställ till Otto i större storlek än det han har nu - hur ogärna man än vill, blir det ju höst och vinter igen. Innan jag lämnade Boviken, lånade jag med mig en långskaftad sekatör. Hem, satte ut hundarna i hundgården och gick loss på vinbärsbuskarna på gården

 

Hann även påbörja hallonlandet, innan orken rann ur. Idag ska jag ta Alice och skrindan, och bära bort lövhögarna jag räfsat ihop hittils. Nu är all snö borta från gården, är bara kvar några högar på baksidan, vid fliseriet, men där behöver jag inte vara och hålla på så mycket :)


Jag hade ju tagit fram en klump pizzadeg ur frysen, så till middag blev det en calzone

             

sjukt gott!


Masked singer på tv, sedan var det kvällspink och gonatt. Vaknade 4.30 men somnade om. Sedan sov jag till 8.15 :)  

 

Idag ska jag som sagt frakta undan lövhögar, och fortsätta tukta  hallonlandet. Vi får se hur långt orken räcker. Ikväll kommer Pernilla, Pehr och Otto hem från en fantastisk resa. Det lutar åt att det blir frukost i Boviken i morgon så man får kolla på fler bilder, och lyssna på hur de haft det. Nu har vi ju facetimat flera gånger och fått foton skickade, så jag har ju en inblick i vilket paradis de befunnit sig i. 


Nu ska jag i alla fall av med tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och komma iväg ut på promenad. Ha en superhärlig lördag - fyll den med värda grejer!


Gomorron


Av maria tafvelin - 20 maj 2022 07:27

Fredag morgon. 8 grader och halvklart. Sol  upp 2.52 och ner 22.11


Igår gick jag en runda i skogen med hundarna på morgonpromenaden, och efter lunch blev det en runda till

   

På den rundan var vi ute en timme ungefär, och hundarna var tämligen trötta och nöjda efteråt

 

Det är så himla skönt att kunna vara ute i skogen igen :)


Idag känner jag mig piggare än jag gjort de senaste dagarna, det känns åxå så himla skönt. Lite planer har jag allt för dagen - gå i förrådet och hämta navkapslarna och trycka fast dem, så att jag får en lite sportigare look på lilla plåtkompisen :)  Ska nog ner i källaren och hämta upp en pizzadegklump ur frysen, kan ju bli pizza ikväll, eller i morgon. Dusch och promenad i skogen står åxå på dagens meny :)


Nä, jag tror att jag håller det kort idag, ska gå upp och duscha, sedan slira ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och gå ut. Ha en riktigt fin fredag - fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 maj 2022 07:43

Torsdag morgon. 7 grader och växlande molnighet, det förväntas börja regna kl 8, och som varmast idag 8 grader. Sol upp 2.56 och ner 22.07


Gårdagen blev väldigt lugn, gjorde i princip ingenting alls före middagstid, sedan blev jag plötsligt mer aktiv :)  Till middag blev det currykorv med div sallad

 

De där vitlöksklyftorna och salladsosten som jag la i marinad häromdagen, smakade fantastiskt :)


Efter maten fick jag ett ryck och bakade mjukkaka

   

Vi får se vad jag hittar på idag. 


Trycket/locket och tinnitusen på vänster öra, det "gamla" örat, har varit väldigt påtagligt den senaste veckan, har i princip gått och väntat på ett yrselanfall, men det har aldrig kommit. Nu är det ju bra länge sedan jag hade ett och från "gamla" örat brukar det ju inte bli någon direkt yrsel, då balansnerverna är döda på den sidan... men jag märker att hörseln blivit sämre. 


Nu ringde Pernilla och Otto facetime :)  De har det underbart och Otto trivs som fisken i vattnet :)


Nu har det gått snart 3 månader sedan jag skickade sopor med sopbilen. Då var det bara nån enstaka påse, och nu har jag ju dragit ner soptunnan och ställt den vid bron, och drar inte upp den förrän den är full. Det lär dröja några veckor till, då den inte ens är halvfull. Inte ens en gång i kvartalet alltså .... man borde ju få reducerad avgift :)


Nä, jag ska parkera tofflorna och hänga upp  morgonrocken och försöka hinna ut på promenad innan det börjar regna. Ha en fin torsdag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 maj 2022 08:16

Onsdag morgon. 12 grader och soligt. Halvklart väder från 10.00-12.00 och molnigt väder förväntas kl 12 och resten av dagen. Sol upp 2.59 och ner 22.04


Igår, direkt efter morgonrundan som blev väldigt kort, åkte jag en sväng på IcaMaxi. Klockan var bara 8.30 så det var lugnt och fridfullt där, trots att det var tisdag (pensionärernas dag). Inget ont om pensionärer, men finns det ens någon annan grupp som förvandlas så mycket som dem? När de närmar sig kassan blir de som pirayor, halvspringer, tränger sig före, har INTE tid att stå i kö. Nåja,inte alla förstås :)


Jag vevade ihop (med hushållsassistentens hjälp) pizzadeg att lägga i frysen. Först fick den jäsa 8 timmar i rumstemp, så jag gjorde den på förmiddagen, bollade och frös in den igårkväll. Jag gjorde även en fläskpannkaka som jag frös in. Till middag gjorde jag vegetariska vårrullar :)

     

På aftonen tog jag en kort promenad där hundarna fick springa lösa i skogen. Härligt väder, men lite blåsigt. Idag verkar det inte blåsa alls, vad jag kan se från köksfönstret. Det vore ju toppen om det är så :)


Nu knallade grannens katt förbi bron. Den har patrullerat av gården på morgonen. Härligt :)


Läser en insändare i norran, en person som klagar ordentligt över att polisen "inte gjorde nånting" åt bilcruisingen som pågick i stan i lördags. "Det är som vanligt, de gör ingenting" , "Det är illa gjort av polisen", "..... polisen är alltför mesig och vill nog inte ut ur huset", "Trots att massor av folk ringde och klagade hände tydligen ingenting, men jag är inte förvånad"


Jag blir helt trött när jag läser sådant. Är det konstigt om lättledda människor, idioter som handlar i flock, föräldrar med noll insikt..... börjar kasta sten mot polisen? Jag menar, när en skelleftebo måste ösa ur sig missnöje i tidningen, mot  poliskåren? Ett helt öppet polisförakt, som inte gagnar någon. Jag är övertygad om att om polisen gjort som insändarskribenten säkert ville - stoppa hela cruisingen, då hade någon annan skrivit en insändare om att polisen inte ska stoppa människor från att ha roligt. Ett jävla gnällande helt enkelt.


Häromdagen satt jag och googlade för att kolla bilförsäkringar. Min premie steg efter de första 6 månaderna och jag kollade bara hur premierna i andra bolag såg ut. Efter att ha gjort det, ringde jag det bolag jag har och diskuterade saken. Aha, jag kunde skala bort vissa delar som tex nyckelförlust, och ha en "vanlig" helförsäkring, och vips gick premien ner ordentligt. Nöjd och glad. Igår ringde en snubbe och sa att han såg att jag kollat upp olika bilförsäkringar, så han ville hjälpa mig. Jag tackade vänligen för erbjudandet, men att jag redan löst det. 


Kom ihåg det - när du googlar runt på olika saker, så syns det. Det är inte bara att det dyker upp reklam om just det du googlat på, många har även uppsökande verksamhet så de ringer upp. Nu är det inte bara av ondo med uppsökande verksamhet, man kan ju faktiskt Få hjälp åxå. 


Nä, nu ska jag lämna av tofflorna på sovrumsgolvet, hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och gå ut en sväng. Vi börjar där så får vi se vad som sker resten av dagen. Ha en superfin onsdag och se till att fylla den med värda grejer!


Gomorron


Av maria tafvelin - 17 maj 2022 07:35

Tisdag morgon.5 grader och klarblå himmel. Appen säger halvklart... vet inte riktigt var den har sitt öga :) Sol upp 3.02 och ner 22.00. 


Pernilla har nu på morgonen skickat massor med bilder och filmsnuttar från Side, Turkiet. Waow vilket paradis! Ett riktigt vattenparadis med en pool så stor att de inte hann gå runt hela under den första dagen. Massor med vattenruchkanor, obegränsat med pizza, glass och läsk. Och vilka buffébord !!!! 


Igår var jag riktigt orkeslös och slut. Kort morgonrunda, sen hände inte så mycket mer. Mitt på dagen typ, hackade jag upp korv och tog hundarna till ett perfekt godisletarställe i skogen, bara typ 100 meter från gården.  Den där rådjursklöven hade blåst ner från trädet jag satte upp den i senast vi var där, så jag kilade fast den lite bättre uppe i trädet,sen fick hundarna leta korvbitar i 20 minuter medans jag stod och tittade på. Underbart att se deras nosar jobba. När de ansåg att de hittat alla korvbitar, gick vi hem igen. 

       

mycket vila resten av dagen

   

Mötet på Kajutan gick via teams för min del. Det är ju svårt för mig att säga nåt om hur mycket jag kan jobba, då jag inte vet alls i vilket läge jag befinner mig när sjukskrivningen går ut den här gången. Kommer jag att orka jobba överhuvudtaget? Heltid är uteslutet skulle jag säga. Orkar jag halvtid? Det går inte säga just nu, får helt enkelt vänta och se. Det viktigaste är att jag är såpass återhämtad att jag orkar jobba heltid när anställningen på Utflex startar :)


Det ser ut att blåsa en hel del idag åxå. Vinden gör att det känns som 1 grad ser jag på appen. Blåser svinkallt med andra ord, precis som igår. Snöhögarna har inte försvunnit än, och det måste nog bli nån grad varmare innan de ger med sig. Det regnade igårkväll, och har regnat inatt åxå... men snöhögarna vägrar. Nåja, tids nog. 


Jag har inga direkta planer för dagen, tar det som det kommer. Kanske bakar så att jag har pizzadeg i frysen, det är ju bra att ha och är inte så mycket jobb med. 


Nu tror jag att jag ska försöka småkicka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken, väcka hundarna och komma iväg ut. Sedan blir det frukost. Vi börjar där, så får vi se sedan. Ha en fin tisdag - fyll den med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 16 maj 2022 07:13

Måndag morgon. 8 grader och soligt. Det ska dock mulna på kring kl 11. Sol upp 3.06 och ner 21.57 Blåser rejält även idag.


Klockan var 7 när Alice signalerade att hon ville ut. Har det ens hänt förut? På med morgonrock och foppatofflor, ut med hundarna .... nä ... hon åt bara gräs. Så, hon mår väl lite illa. Det kan jag förstå, för hon hinner tugga i sig en del hundskit när vi är ute och hon springer lös. 


Såg att jag nu på morgonen fått foton och några filmsnuttar av Pernilla från Turkiet. Men så sjukt underbart de har det!


Igår blev det två tvättar tvättade och hängda härute. Den ena tvätten tog jag in igårkväll, men den andra får hänga tills idag, det är hundfiltar. 

I afton ska vi träffas på Kajutan, vi som ska jobba i sommar. Åtminstone arbetsledarna. Jag hade ju trott att jag skulle orka jobba heltid, men det har jag meddelat att så kommer det inte att bli. Jag är helt enkelt för långt ifrån återställd. Nu vet jag ju inte hur det ser ut när sjukskrivningen går ut om 2 veckor, men i den här takten lär jag inte orka heltid i alla fall. Igår mot eftermiddagen gick jag "fotledstränarrundan" och jag blev så himla anfådd så jag var tvungen vila ett par gånger. Det är verkligen sant det läkaren säger: Det kommer att gå upp och ner. 


Till middag blev det grillad kotlett med div sallader

 

Igår marinerade jag vitlöksklyftor, och IcaBasic salladsost. Vitlöksklyftorna kokade jag ett par minuter, kylde ner, la i en burk, blandade olja och örtkryddor och hällde på. Samma blandning till salladsosten som jag skar i tärningar. Det blir att smaka idag :)


Hundarna har hoppat upp i sängen och somnat om. Själv har jag druckit en kopp te och kollat norran på nätet. Det börjar vara dags att få av tofflorna och hänga upp morgonrocken och komma iväg ut på en runda. Dagen blir nog lugn som det känns just nu. Jag har plockat fram boken "måltidspedagogik i förskolan", tänker läsa i den, samt kolla in olika bra recept att använda i höst när jag kommer till Utflex. Jag har ju faktiskt lärt mig en hel del sedan jag var där sist, och det ska bli kul att nyttja nya lärdomar :)


Ha en superhärlig måndag - fyll den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 maj 2022 08:39

Söndag morgon. 11 grader, klarlå himmel, strålande sol ... blåser ganska rejält dock. Sol upp 3.09 och ner 21.53

Idag vaknade jag redan 5.30, vilket jag kände var helt galet, så jag var bara upp på toa, sedan la jag mig igen, och gav mig inte förrän jag somnat om :)  Vaknade 8.15 igen, det kändes mer lagom. 


Igår var ju Robban och Benny här och fixade med några grejer på gården. Jag fixade lunch - spagetti och köttfärssås. Sedan fick jag ett ryck. Jag möblerade om, som jag berättat tidigare - svarta bokhyllan ut från sovrummet till inglasningen, vita stora byrån flyttades från köket till sovrummet, vitrinskåpet flyttades dit den stora vita byrån stod. Jag satte upp en av tavelhyllorna på väggen där vitrinskåpet tidigare stod.  Det här tog några timmar, då jag inte orkade göra allt i ett svep, och det är inte klart än, men jag blir väldigt, väldigt nöjd :)


Till middag blev det en hamburgare med veckosallad och coleslaw. Inte det godaste jag ätit, brödet var lite torrt, men det funkade 

 

Kvällsrundan innehöll godissök, både högt och lågt. Det första Theo hittade var en rådjursklöv. Den hade inte Jag lagt dit :)

                 

Efter den rundan var de nöjda med att ligga i soffan resten av kvällen. Det var jag åxå :)  Såg let´s dance... försökte se lite melodifestival, men orkade inte vara vaken för att se Sverige ens... så jag kröp isäng. 


Idag tänkte jag sätta upp nån fler hylla i köket, och städa lite i inglasningen. Jo, tvätta någon eller några maskiner åxå, nu när det går hänga ut tvätten :)  Men, vi börjar med en morgonpromenad så får vi se hur långt orken räcker. Vänsterörat har varit ordentligt lock ett tag nu... varit lite ostadig till och från under en veckas tid... hoppas att det bara går över och inte blir nån Meniéreattack av det hela. 


Hoppas höra av Pernilla, Pehr och Otto idag, de landade igårkväll i Turkiet. 


Nu ska jag försöka kicka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Theo har vaknat men Alice ligger och trynar i sängen än. Ha en fin söndag - fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 maj 2022 11:27

Lördag förmiddag. 12 grader och växlande molnighet, det har regnat lite till och från. Sol upp 3.13 och ner 21.49


Vet ni, idag missade jag "ring så spelar vi" 


Igår gick jag 3 km på morgonrundan med hundarna, sedan åt jag frukost

 

Efter frukosten kom Hannah och Robban hitkörandes med stortraktorn. Vi började med Kaffe, sedan blev det lite utejobb. Robban satte för plogen för traktorn, den skulle med in till stan, den tvättades upp lite här på gården. När de åkt iväg räfsade jag ute på gården, nu är jag snart helt färdig med räfsandet. Åt omelett till lunch

 

sedan var jag tvungen att lägga mig och vila en dryg timme. Kände mig slut, både i skallen och kroppen. 


Framemot kl 15 åkte jag iväg och handlade lite, sedan begav jag mig till Boviken för tacofjeeda :) Mycket gott och trevligt. Kring 19 åkte jag hem, gick ut med hundarna och sjönk ner i soffan. Var trött men klockan blev ändå rätt mycket innan jag kom isäng, strax efter 22. Somnade direkt. Jag brukar vara vass på att känna in vad klockan är när jag vaknar... den skärpan var som bortblåst när jag vaknade. I slutet har jag ju vaknat mellan 6.30 och 7 .... Idag vaknade jag 9.50!!Fniss Trodde inte mina ögon! Klockan var väl 10 när Hannah ringde och sa att Robban och Benny var på väg hit. Ojdå, bäst skynda på lite ... på med kläderna, ut med hundarna. Så, lite frukost där vid 10.30 :)


Jag ska bjuda de här herrarna på lunch, och där är mina planer slut för dagen. Vi får se vad det blir helt enkelt. Ikväll borde jag orka vara vaken tills solen går ner tycker jag :)


Ha en fin lördag, fyll den med nåt värt!


Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards