Alla inlägg under maj 2022

Av maria tafvelin - 13 maj 2022 07:42

Fredag morgon. 10 grader och mest soligt. Sol upp 3.16 och ner 21.46 Nu börjar det vara omöjligt att orka vara vaken och se solnedgången :)


Igår efter morgonrunda och frukost åkte jag iväg mot OKq8 lövånger. Jag skulle ju hänga med Hannah in till Umeå, så jag körde till hennes jobb för att lämna bilen och åka med henne. Jag svängde in på Ok solbacken och tvättade bilen först. När hon gjort sina avgjutningar för öronproppar åkte vi iväg på IKEA en sväng. Med mig hem hade jag 3 tavellister, ett drapålakan, en glasform och en visp :)


Nu börjar det, på ett negativt sätt, synas på vågen att aptit och ork inte är i synk.... fniss. Eftersom orken fortfarande lyser med sin frånvaro, måste jag nog strypa ner aptiten lite. Jag ska ta mig i kragen och använda vibrationsplattan lite mer åxå. 


Idag har jag inga planer direkt, inte förrän i afton då det blir tacofjeeda i Boviken med ungdomarna och Otto. Det ska bli supermysigt. Ja, jag ska greppa räfsan och jobba vidare på gården tänker jag . Hoppsan, nu skuttade den här haren in på gården igen... den bor nog här i närheten :)


Nu ska jag kicka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna, ge dem mat och gå ut. Ha en bra fredag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 maj 2022 07:41

Torsdag morgon. 8 grader och halvklart. Sol upp 3.20 och ner 21.42  Det förväntas mulna ihop fullständigt om en kvart typ. 


Igår när jag vaknade var det första jag gjorde att skriva till Pernilla och fråga hur det var med Otto, om han var tillbaka på föris eller fortfarande var hemma med öronont och feber. Han tillbringade dagen med farrmor och farfar, då han inte riktigt var ok för att gå tillbaka på förskolan. Hoppas nu att han är ok inför Turkietresan, då det ska bli mycket bad.


Efter morgonrunda och frukost var jag tvungen att vila, eller rättare sagt sova 1.5 timmar. Hade inte gjort nåt speciellt, men var så himla slut. Den här återhämtningen är ju helt sanslös på att ta tid. Åt lite lunch, sedan var det dags att åka iväg till stan för att träffa Anneli och Sara. En timme senare åkte jag hem, nu med anställningsavtalet i handen :)  ÅH SÅ SKÖNT!!!!

 

När jag kom hem tog jag in hundarna som suttit i hundgården och solat medans jag var borta, gav dem mat, körde igång en panna potatis, kollade lite på tv.... tog det lugnt helt enkelt. Till  middag blev det lax och potatis

 

Det var riktigt varmt ute även på kvällsrundan, hoppas nu att all snö på gården kan försvinna inom kort :)

 

Idag ska jag följa Hannah till Umeå. Hon ska göra avgjutningar till brusreducerande öronproppar och sedan ska vi en sväng på IKEA. Kanske hittar man nåt man inte visste att man behövde :)


Nä, nu ska jag småsparka  av tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och gå ut. Ha en fin torsdag, gör nåt värt av den!


Gomorron   


Av maria tafvelin - 11 maj 2022 07:21

Onsdag morgon.Lill-lördag 6 grader och regn, det ser ut att ska regna åtminstone fram till lunch. Sol upp 3.23 och ner 21.39


Igår efter morgonrunda och frukost,

 

åkte jag till Boviken. Pernilla vabbade med Otto, då han har lite ont i örat. HOppas det går över snabbt, då de åker till Turkiet på lördag. Hans allmäntillstånd och humör var det absolut inget fel på. Vi åkte ner på stan en snabb vända, sedan tillbaka till Boviken för att äta lunch. Efter lunchen åkte jag hem till  mitt :) Innan middag tog jag ut hundarna på en runda. Synd att jag inte kan ladda upp videoklipp längre, filmade några fina sekvenser. 


   

Hundarna var nöjda, trötta och glada när vi kom hem. Det var jag åxå :)


Pyttipanna till middag, sedan tv-soffan.  När jag gick ut för att kvällspinka hundarna, hoppade en hare iväg över gården. Strax efter det spatserade grannens katt samma väg. Grannen har både hästar, hundar katter och höns .. vet inte om det är något ytterligare åxå.  


Idag ska jag åka och träffa Anneli och Sara, cheferna på Utflex. Så himla kul! Nu ska vi bara komma överens om lönen, och det kommer inte att bli några problem :) 


Nä, nu ska jag gå upp och duscha, sedan blir det att väcka hundarna och gå ut. Ha en bra dag, fyll den med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 9 maj 2022 07:16

Måndag morgon. Den absolut bästa morgonen på mycket, mycket länge. En dröm har gått i uppfyllelse!


7 plusgrader och halvklart, kanske (förhoppningsvis) blåser det mindre än det gjort de senaste dagarna. Sol upp 3.30 och ner 21.32


Igår höll jag på att frysa arslet av mig på morgonpromenaden, det blåste så förbannat mycket. Var frusen nästan hela dagen efter det, så gick med fleecetröja inomhus, DET hör inte till vanligheterna. Var även ute på gården och räfsade lite för att få upp värmen.  Ungdomarna skulle hit så jag fixade lunch - spagetti och köttfärssås. Det uppskattades :)  Pernilla och Pehr lastade lite virke på släpen och åkte hemåt, medans jag följde Hannah och Robban ut till fliseriet - det skulle flisas. Hannah i ena traktorn, Robban i den andra

 

När de åkte hem var det middagstid och jag värmde en portion som var kvar efter lunchen. 


Nu ska ni få höra vilken dröm som gått i uppfyllelse. Ni vet att jag, sedan jag slutade jobba på Utflex förskola, velat komma tillbaka dit. Det var verkligen ett drömjobb, jag trivdes så himla bra. NU FÅR JAG KOMMA TILLBAKA !!!! Hon som jobbat där efter mig (jag vikarierade ju bara för henne 1.5 år blev det) har sagt upp sig!!   :) :) :) Jag tror knappt det är sant, måste nypa i armen :)  Den 8/8 rullar jag in bilen på parkeringen utanför Utflex, parkerar och går med lätta steg över gårdsplanen. Det skulle inte förvåna mig om det rinner en och annan tår åxå. SOM jag längtat efter detta!!! 


Nu ska jag sparka av mig tofflorna, hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och gå ut. Inombords känns det som om jag skulle kunna springa en mil, men jag håller mig till min plan, att försöka utöka promenaderna så gott det går :)  Ha en riktigt bra måndag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 maj 2022 07:22

Söndag morgon. 4 plusgrader och soligt, men appen säger att det ska mulna på. Sol upp 3.34 och ner 21.28


Igår, efter morgonrunda och frukost körde jag igång dammsugaren samt vattnade blommorna. Efter att ha pratat med en kompis i telefon begav jag mig till Boviken, då jag och Pernilla skulle följas ner på stan. Pernilla skulle köpa in lite grejer till deras utlandsresa, de åker på lördag till Side, Turkiet. Otto behövde några t-shirts och ett par sandaler, lagret med solskyddskräm skulle fyllas på, dessutom skulle vi förbi på IcaMaxi då hon behövde handla. Det skulle väl gå rätt snabbt att fixa de där grejerna.. men det tog ändå 3 timmar :)  Då hade hon åxå tur att hon, när vi passerade skyltfönstret på KappAhl, såg en kjol med superbred rynkad resår, perfekt nu när magen börjat synas ordentligt. Perfekt var även att det utanför provrummen fanns en stol så jag kunde sitta och vila medans hon provade :)


Skjutsade hem Pernilla sedan begav jag mig hem, gick ut med hundarna.... å fasen vilken blåst! Ja, det blåste ju sjukt mycket på stan åxå förstås, hoppas det lugnat ner sig tills idag, fast nog verkar det som att det  "blåser i träa" idag åxå. 


Till  middag blev det grillad fläskkotlett med pommes som jag gjorde i airfryern, en sallad och en klick persiljesmör. Riktigt gott!

 

Efter maten blev det tv-häng i soffan med hundarna en stund, sedan fick jag ett ryck och bakade finska pinnar ..fniss ... jag vet inte vad som flugit i mig, bakar som aldrig förr :)   


Let´s dance på tv, fast i vanlig ordning orkar jag inte stanna uppe och se själva röstningen, men kollar in reprisen idag på det. I övrigt idag har jag tänkt fortsätta räfsa ute på gården. De här snöhögarna som är kvar verkar sega som tusan, men jag räfsar där jag kommer åt helt enkelt. 


Nä, nu tror jag att jag ska hasa ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och komma iväg ut. Ha en skön söndag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 maj 2022 07:28

Lördag morgon. 8 plusgrader och, appen säger regnskurar, så det börjar väl regna snart. Det kommer att klarna upp mot eftermiddagen. Solen upp 3.38 och ner 21.25


Igår efter kort morgonrunda och påfyllning av pellets, åt jag frukost

 

sedan lastade jag hundarna och åkte mot rinken. Jag brukar ju åka till rinken på Norrvalla men när jag kom dit stod en skylt: Hundar förbjudna! Jahapp, när och varför satte de upp den skylten? Nåja, det var ju bara att lasta hundarna igen och åka till sjungande dalens ip, där fanns åtminstone ingen skylt. 

 

Lite lydnadsträning, lite godissök och massor med spring. 


HÄromdagen gjorde jag en potatissallad som jag tänkte äta tillsammans med en grillad köttbit igår. Jag tog fram vad jag trodde var en skiva entrecote ur frysen innan jag åkte iväg med hundarna. På aftonen när det var dags att laga mat, tog jag fram köttet ur plastpåsen.... det visade sig vara ett par dubbelvikta lövbiffar.  Inte vad jag tänkte, men det fick ju bli ett par torra lövbiffar

 

potatissalladen var supergod, även melonsalladen :)


Det handlade om tv-soffan för oss alla tre resten av kvällen

 

Orkade vara vaken till efter 22, hade haft altandörren öppen sedan eftermiddagen, då det var varmt ute, och ännu varmare inne. Jag lämnade den öppen när jag kröp isäng åxå. Vaknade kring 3 av fågelsång. Var upp på toa men lät dörren vara öppen även fortsättningsvis. Somnade om och sov till kl 7. Sitter och lyssnar på "ring så spelar vi"


Idag händer det nog inte så mycket tror jag. Behöver inte fylla pellets, kanske tar en spade och hackar lite i snöhögarna på gården så att de försvinner lite snabbare. 


Tror jag kokar mig en kopp te innan jag hasar ur tofflorna och hänger upp morgonrocken. Hundarna har inte bråttom ur sängen. Ha en superfin lördag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 maj 2022 07:21

Fredag morgon. 7 plusgrader och soligt. Appen säger att det kommer att mulna på kring kl 13, men att det kommer att bli kring 16 grader frampå dagen. Sol upp 3.41 och ner 21.22


Igår gick jag 2 km på morgonrundan! Gick grusvägen där det är mestadels uppför, vilket betyder att när jag vänder och går hem, är det mestadels utför.. vilket ju är bra. Går jag mot stugorna är det ju tvärtom, och då är det tufft innan man är hemma. Så nöjd med promenaden, men då blev det inte att fylla någon pellets istället. 


Jag hämtade Otto på förskolan 13.30, han blev lika glad som på onsdagen. Han visste mycket väl att vi skulle möta upp moster Hannah när hon slutat jobba, för att sedan äta mjukglass. Vi började med att åka ner på stan, parkera i parkeringshuset och promenera bort till Victoria, ta hissen 6 våningar upp och gå in för att hämta ett papper. Blev kvar en stund för att prata med Barbro, pratade även med Moa, somjag haft som 2:a i köket. Efter det tog vi hissen ner och gick in på CK. Jag hade lovat att vi skulle åka lite rulltrappa. Vi åkte upp på övre plan där vi gick in på Lekia och kollade lite leksaker. Jag ringde Hannah eftersom klockan var strax efter 14 och då skulle hon sluta. Hon skulle bara tanka, sedan bege sig mot stan. Hon räknade med att vara en timme bort, eftersom hon skulle in på söder och hämta ut ett paket. 


Jag och Otto åkte rulltrappa ända tills Hannah började närma sig stan, då åkte vi mot Solbacken där vi skulle mötas upp på IcaMaxi. Vi köpte mjukglass och satte oss uppe i cafét och åt, skrattade nåt vansinnigt, då han är så himla rolig <3

 

När vi ätit upp åkte Hannah hemåt medans jag och Otto handlade lite, sedan begav vi oss mot Boviken. Otto ville cykla till lekparken, och vi hade ju ca 45 minuter innan Pernilla skulle komma hem, så det passade ju perfekt. 


Pernilla kom hem och Otto berättade förtjust att han fått mjukglass med strössel :)  Jag stannade inte på middag, eftersom jag skulle hem och koka leverpalt :)


   

Alltså, så sjukt gott!


Läkaren ringde igår, som väntat. Njurvärdet var inte riktigt tillbaka på normal nivå, så jag ska ta ett prov till om 2 veckor, och jag är fortsatt sjukskriven. Återigen upprepade hon:

- Maria, du var så otroligt sjuk, så det är normalt att det tar ganska lång tid att återhämta sig.


Det blev tidig kvällspink igår, då jag var så himla trött. Jag låg i sängen lagom till solnedgången 21.18 Vaknade 3.30 för att gå upp på toa, somnade om snabbt och sov till kl 7


Idag ska jag inte göra så mycket.... snart dags för morgonpromenad... ja, fylla pellets måste jag.  Tror jag lastar hundarna och åker till rinken och kör lite träning, lek och allmänt röj.


Dags att hasa ur tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hundarna sover än, trots att det blev såpass tidigt kvällspink igår. Ha en fin fredag och se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 maj 2022 08:15

Torsdag morgon. 5 plusgrader och halvklart. Molnigt väder förväntas omkring kl 9. Sol upp 3.45 och ner 21.18


Igår var jag på vårdcentralen och tog blodprover igen. Läkaren torde ringa endera idag eller i morgon och berätta vad proverna visar i dagsläge. Njurvärdena torde ligga inom normalvärdet nu skulle jag gissa, jag känner mig riktigt bra, förutom att jag inte har så mycket ork som jag förväntade mig ha efter såhär pass lång tid. Nu har jag förvisso hört exempel på människor som varit helt orkeslösa och inte kunnat jobba på upp till ett halvår. 


13.30 hämtade jag Otto på förskolan. Han blev så glad att se mig att han kom springande och sträckte upp armarna. Jag lyfte upp honom och kramade om honom ordentligt. Vi åkte till Anderstorp till en stor och fin lekpark, där stannade vi en timme. Jag hade med mig mellis så det intogs där

 

Efter lek på lekparken åkte vi på IcaMaxi och handlade lite. Pernilla och Pehr bjöd på middag och det behövdes lite grejer till salladen. Jag och Otto kom till Boviken vid 15.45, så vi hade lite tid innan Pernilla skulle komma från jobbet. Då var vi ute, Otto ville cykla, så vi gick till Bovikens lekpark och lekte en stund. Till middag blev det supergod köttfärspaj :)


Hem, ut med hundarna, sedan en väldigt stillsam tv-kväll. Riktigt trött när jag skulle lägga mig, men fick väl lite adrenalinpåslag när jag satt mig på sängkanten och skulle lägga ifrån mig telefon och glasögon. - En spindel satt på sängbordet! Jag tycker faktiskt att spindlar är lite obehagliga. Den där spindeln har jag sett uppe vid taket några gånger, och det är tillräckligt nära!  Den dog en snabb och smärtfri död om vi säger så. 


Idag är det 5 år sedan Theo flyttade in hos mig

   

Det syns att han blivit äldre

   

 

Hoppas på MINST 5 år till <3


Idag är det åxå 17 år sedan mamma dog. 17 år! Åren rusar verkligen. Det viktiga är att leva Här och Nu, att fylla dagarna med nåt värt. Gör man det, så har man maximerat tiden, och det är allt man kan göra. Jag har märkt att jag har betydligt fler läsare på bloggen nuförtiden, så jag ska upprepa vad jag sagt så att alla nya åxå förstår. Att fylla dagen med  nåt värt, handlar inte om att stressa runt och GÖRA så MÅNGA saker. Det handlar inte heller om att göra stordåd. Det gäller att Ta Tillvara, och ta reda på vad som är värt för DIG. Att dricka kaffe på sängen, njuta av fågelsång, träna hund, rida häst, plantera blommor, gräva i trädgården, sitta ute i solen och läsa en bok, vila när man är trött....  Vad tycker DU är värda grejer?  DET är vad det handlar om. Jag brukade säga på de hundkurser jag höll tidigare - ta reda på vad din hund tycker är den Mest värda belöningen. Gradera från 1-5 tex, där 1 är en torrfoderkula som funkar om du tränar hemma, inomhus, men är inte tillräckligt värt om  man är utomhus med de störningar som finns. 5:an är en belöning som funkar i alla miljöer, med alla typer av störningar. Det kan vara en bit rått kött, en boll, en pipleksak .... men, ta reda på vad som är  VÄRT för hunden. På samma sätt är det för oss människor - Att ha sovmorgon kan vara värt, men att orka vara uppe sent och titta på solnedgången, kan vara ÄNNU mer värt. 


13.30 ska jag hämta Otto på förskolan. Vi ska möta upp Hannah och äta mjukglass. DET är en 5:a för mig :)


Ha en fin torsdag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards