Direktlänk till inlägg 11 oktober 2019

Klocka, cirkel eller linje?

Av maria tafvelin - 11 oktober 2019 05:19

Fredag morgon. 2 plusgrader och molnigt. Ja, appen säger att det är molnigt, själv vet man ju inte, det är ju kolsvart. 


Igår var det fisk på förskolan, av någon anledning kom jag mig aldrig för att fota dock. Men, fina fiskbitar i rosa sås, ni får tänka er bilden själva :)  Efter att ha diskat bort efter lunchen, bakade jag grötbröd

 

Jag hade gott om tid, och hade hunnit baka det jag hade planerat till seniorfikat åxå, men insåg att vetemjölet inte skulle räcka. Jisses, jag har visst glömt beställa vetemjöl! Nåja, jag hade tydligen glömt att beställa kålrot åxå, som jag ska ha till rotmoset på måndag, så jag måste ändå kompetteringshandla .... fniss. 


Efter jobbet - hem, tog vändan i skogen med hundarna ... lite kyligt och småregn, men det är på nåt sätt alltid härligt att gå i skogen, oavsett väder. När jag kom in igen var det dags för Otto-tid. Pernilla svängde förbi med guldklimpen och vi hade en superhärlig och rolig timme tillsammans. 

       

Pernilla hämtade honom efter träningen och jag sjönk ner i soffan med anteckningsblocket för att tänka meny på förskolan. Jag hade ju skrivit meny många veckor framåt, men går in och finslipar, ändrar, tänker om på en del rätter. Kollar veckans erbjudande på IcaKvantum där vi handlar, och försöker använda erbjudandena så gott jag kan. Jag kan ju fortfarande säga att jag är ny på jobbet, men snart kan man ju inte längre säga det .... fniss .... och då känns det som att sånt där ska sitta per automatik. Jag kompletteringshandlar rätt ofta, då jag glömt beställa, eller inte tänkt tillräckligt många dagar framåt när jag lämnat beställningen. Men, så småningom så :)


Idag är det fredag. Jag vet att jag pratat om det många gånger tidigare, men jag tror att jag luftar det ett varv till:

- Många ser veckan som ett hjul med start måndag och stopp söndag. Eller kanske till och med stopp fredag, för att sedan vara helg i två dagar. Nu är det måndag igen, eller, nu är det fredag igen. Mjo .... det är inte helt fel, men på nåt sätt känns det som om många går runt i hjulet och inte inser att den HÄR fredagen är helt unik, det är inte en fredag i repris. Samma sak med måndagar, många uttrycker en viss ångest om att veckan "börjar om" ... men .... det finns inget som "börjar om", det är helt nytt. Man lär sig saker varje dag, får nya infallsvinklar, nya små händelser som gör att när nästa dag kommer, så tacklar man saker på ett lite annat sätt. 


Jag tror att det hänger ihop, just det här "hjultänket" med tex att ha ångest inför att fylla år. Många har faktiskt ångest inför att fylla år, bli äldre, hamna utanför hjulet och måsta kliva in i ett nytt hjul. Så ledsamt att någon känner så, men jag vet att det är så för många.


En av pedagogerna på jobbet frågade mig för nån vecka sedan efter att de suttit och pratat vid matbordet:

- Maria, hur ser du året, är det som en cirkel, en klocka eller som en tidslinje?

Jag försökte tänka så snabbt jag kunde, men hade inget svar att ge. Hur tänker jag egentligen året? Tänker jag året? Nä .... jag har kommit fram till att jag inte tänker ett helt år i taget, knappt en vecka ... mest Dag faktiskt. Inte så att jag inte ser en morgondag, men jag är aldrig så långt fram i tanken så att jag behöver använda klocka eller tidslinje eller cirkel. 


Idag har jag skrivit "wild and crazy" på menyn och det betyder restfest. Jag plockade ut lite från frysen, en liten låda köttbullar, två små lådor köttfärssås, sen finns det makaronipudding och nån bit lasagne. När jag kommer på jobbet idag får jag ta och räkna ut ungefär hur långt det där räcker, det finns även färdigstekta plättar att plocka fram och värma ifall det krisar. 


Ha en riktigt bra fredag och kom ihåg att det inte är en repris på någon annan fredag - det är en HELT NY, UNIK dag som varken varit tidigare, eller någonsin kommer tillbaka. Du har bara En chans att fylla den med värda grejer, du har bara den här dagen på dig att göra den så bra som möjligt så att du kan njuta av den. 


Gomorron

 
 
Ingen bild

Liselotte

11 oktober 2019 06:36

Jag önskar dig en underbar dag.

maria tafvelin

11 oktober 2019 22:17

Tack snälla, den var kanonbra! Hoppas din var bra åxå :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 28 april 11:56

Söndag mitt på dagen. 5 plusgrader och molnigt. Halvklart väder väntas kl 18. Sol upp 4.09 och ner 20.55   Då har en vecka gått sedan jag bloggade. Jag har ett så innehållsrikt liv att jag inte hinner blogga varje dag, även om jag har en supersna...

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards