Alla inlägg under november 2019

Av maria tafvelin - 5 november 2019 05:22

Tisdag morgon. 14 minusgrader och klart. Det ska bli YTTERLIGARE en solig och vacker dag :) Så magiskt! Det blir varmt i köket på jobbet när solen ligger på, men jag vägrar konsekvent att veva ner markisen, eller rulla ner gardinen. Jag vill se varenda solstråle som erbjuds :)


Igår bjöd jag på kyckling och rotsaker i ugnen till lunch, idag ska jag ställa mig och göra köttfärsbiffar. Det är även seniorfika idag, så det gäller att få allt att flyta direkt på morgonen. 


Läser en insändare i Norran kring det här med att plastkassar ska beskattas och börja kosta 7 kr. Insändarförfattaren ställer frågan hur hon ska göra med soporna utan plastkassar.  I alla fall Jag, har många gånger funderat över min egen "konsumtion" av plastkassar, sagt åt  mig själv minst en babiljard gånger att åtminstone ta med egen kasse när jag åker och handlar. Har jag gjort det? Nära nog aldrig faktiskt. Jag behöver en rejäl spark i baken för att sluta använda så många plastkassar. Det HÄR är nog sparken jag behöver, det blir alldeles för dyrt för min plånbok. Att det i många år varit för dyrt för miljön, det är skrämmande faktiskt. Skrämmande att man (jag) låtit det fortgå. Nu blir det slut med det. 


Igår fick jag meddelande på messenger av en tjej som vill veta mer om staffordshire bullterrier, då hon är sugen på att skaffa en. Hon ställde lite frågor och jag erbjöd henne att komma hit och träffa mina två, så kan vi prata mer, så hon dyker nog upp i helgen. Jag tror att det kan vara bra att träffa Theo och Alice, för då förstår man åxå hur olika varandra de kan bli, trots att det är samma ras. Alice är en sann soffpotatis, även om hon jobbar när jag ber henne. När det kommer folk så hälsar hon gärna, men går sedan och lägger sig i soffan. Theo, han är allt annat än en soffpotatis, och kommer det någon så kan han lixom inte sluta hälsa. Att han skulle gå och lägga sig i soffan medans det är någon här, kommer inte på fråga. Fniss. 


Hörrni, det håller på att vara dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Dagen rullar igång och det gäller att hänga med. Ta vara på solstrålarna, oavsett om de kommer utifrån eller du skapar dem själv inifrån. Värda grejer alltså. 


Gomorron



Av maria tafvelin - 4 november 2019 05:21

Måndag morgon. 11 minusgrader och klart. Jag känner mig superglad, vet du varför? - jo, för att jag åkte på Jula och köpte en ny kupévärmare igår :)  Jag hittade inte den gamla, och det kan vara så att jag helt enkelt kastade bort den, för den var i stort sett värdelös, en sån där superbillig från typ Rusta. 


Morgonrundan igår blev skogsrundan, det är den vanligaste morgonrundan alla morgnar. När jag kom tillbaka så började jag med tårtorna. När de var färdiga åkte de i kylen

   

och jag tog Theo på kättingpromenad. Det blev en kort sväng, då han inte dragit sedan förra vintern. Hem, bytte hund och tog ut Alice på samma runda, fast tyngre kätting. In med henne och tog ut Theo på godissök

 

När han nosat efter korvbitar i ca 30 minuter, kom Julia och hennes Alexander för att hämta tårtorna. När de åkt fick Alice komma ut på korvsök

  

Sedan hade jag två väldigt nöjda hundar här hemma :)

 


Tillagade ju kycklingfilé i slowcookern igår .... råkade köra på högre tempen, så den blev torr, men gott blev det :)

Rotsakerna körde jag i airfryern

 

Man ser tydligt hur mycket vatten det är i en kycklingfilé ... när det dunstat bort så är det inte så mycket kvar. Men hörrni, sötpotatisskivor i airfryern .... DET är en höjdare ska jag säga :)


Igårkväll var jag så oresonligt trött. Visst, jag hade kunnat slumra i soffan nån stund, men då tänkte jag att risken att jag vaknar typ 02.44 är ju så otroligt stor ... så kvällspinket blev redan 20.00 och sedan gick jag isäng. Försökte hålla mig vaken så länge som möjligt genom att fippla på telefonen ... tror att jag såg att klockan var 21 när jag la bort den, sen somnade jag. Jo, jag vaknade kl 00 och blev lite full i fniss när jag såg vad klockan var, men somnade om snabbt igen. Sen sov jag faktiskt tills alarmet drog igång kl 5. Skönt!  Det är som att förkylningen inte riktigt velat släppa än ... det är nog därför jag var så trött. 


Nä, dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken på sin krok, ropa ner hundarna och göra sig klar för morgonpromenad. Ha en superbra måndag, se till att fylla dagen med saker du känner är värda för dig. 


Gomorron 

Av maria tafvelin - 3 november 2019 07:21

Söndag morgon. 9 minusgrader och klarblå himmel. Ser ut att ska bli en strålande dag med full sol :)  Underbart :)


Igår gick jag bara ut och pinkade hundarna, sedan letade jag reda på sladden till motorvärmaren. Kupévärmaren hittade jag dock inte .... vart fan kan jag ha lagt den? Får fundera några varv till. motorvärmaren är ju dock viktigast att få igång. Efter det kopplade jag hundarna och gick över till Pernilla som gjort Otto klar för promenad runt byn. Han somnade rätt snabbt och sov hela vägen runt. När vi passerade hemma hos  mig gick jag in och lämnade hundarna, fortsatte sedan bort till Pernilla och Mattias hus, lämnade Otto i vagnen utanför och gick in. Otto sov fortfarande när Pernilla kom hem från träningen, men bara några minuter, sedan fick jag hämta in honom. Pernilla bjöd mig på potatis- och blomkålssoppa till lunch - supergott, och Otto fick typ korv stroganoff med bulgur.Otto visade att han nu börjat gå lite smått, så himla kul! Pernilla skickade en liten film häromkvällen där han tog sina första steg (eller, ja .. inte hans absolut första, för de kom ju inte på film)  :) Han var på ett strålande humör som vanligt och gick lite fram och tillbaka mellan mig och Pernilla. 


Pernilla duschade och vi packade in Otto i bilen och åkte på IcaMaxi för att handla. Jag gjorde stommen till smörgåstårtan igår, ni vet, den som beställdes till i dag. Efter morgonrundan ska jag göra den färdig, samt göra en "snyggtårta" som beställaren Ulrika benämnde det ... fniss. Jag har fria händer både med smaker och utseende, så det blir kul :)


Jag håller ju på att tömma min frys, och igår tog jag fram den sista rödspättan, som jag panerade och stekte. Hade åxå några sparrisar där, som fick hänga med ut i värmen. Gott blev det :)

 

Det fanns två till som gärna velat smaka ... fniss

 

Tvsoffan med bland annat "så mycket bättre" 

 

Idag blir det nog långpromenad, då vädret ser ut att ska bli så fint. Kan även bli att hundarna får dra lite kätting så att de får jobba lite mer. Direkt jag druckit upp  mitt kaffe ska jag kolla i frysen vad jag ska hitta på till middag. Eller, nu vet jag.... jag skrev ju häromdagen att jag var sugen på kyckling, men att jag inte hade någon kyckling ... guess what, det hade jag .... fniss. Det upptäckte jag när jag grävde fram rödspättan. Tror jag lägger kycklingfilé i slowcookern, det blir bra :) Det här med att tömma frysen blir bara roligare och roligare för varje dag, och det blir lagom att få avfrosta den när jag är färdig


Nä, nu känns det som att det är läge att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och ge dem frukost. Efter promenad ska jag ta mig lite frunch, sedan sätta igång  med tårtorna. Det är Julia, Theos gamla ägare som ska komma och hämta tårtorna, då det är hennes bror som ska firas idag, Theo blir nog överlycklig :) Det blir Alice åxå ... fniss


Ha en superhärlig Söndag, njut av dagen i den mån det går, gör nåt värt som du ikväll kan känna dig nöjd och glad över att du faktiskt gjorde :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 november 2019 07:17

Lördag morgon. 1 plusgrad och regn ... Ser att bilrutorna är täckta av ett tjockt islager ... måste ut i förrådet och leta åt sladden och kupévärmaren nu på morgonen. Ring så spelar vi ljuder från högtalarna .. strax spelas låten "just idag är jag stark"  :)  


Igår på jobbet - sol, härligt lugn och skön start på dagen med få barn och lugnt runt frukostbordet. På fredagar dukar jag upp frukost till den yngsta gruppen i matsalen, och i rummet intill för de äldre barnen. Eller, dit styr jag bara in allt på en vagn så får de förse sig själva. I yngre gruppen var det bara 4 barn och en pedagog, så jag satte mig och åt tillsammans med dem, och hjälpte till vid bordet. När frukosten var över, diskade jag bort och städade i köket, sedan gick jag loss på matsalen och torkade hyllor, element och fönsterbrädor. Till lunch serverade jag potatisbullar med stekt bacon

 

Gjorde en kakdeg och bakade sirapskakor för att ha till seniorfikat på tisdag morgon. Kanterna och ett par kakor som inte såg så fina ut, förvandlades till personalkakor ... tänkte det var fint att erbjuda eftersom jag kläckte ur mig att jag tänkte åka hem till mellis och därmed lämna mellisdisken åt dem ... fniss. 

 

Till mellis blev det, förutom hårt och mjukt bröd med olika pålägg, fil, flingor, havrekuddar, mjölk, fruktfat och sifferspett. Jag förklarade min mening med sifferspetten för pedagogerna innan jag åkte hem:

- Ställ frågor, tex: Elin,  hur många ögon har du?

- 2, svarar hon

- Bra, du får en 2:a

  

Det var skönt att hinna hem och ta en skogspromenad med hundarna medans det var ljust, sen rullade timmarna på och jag gjorde iordning korvsök inomhus till hundarna. Stängde till så att de fick vara i rummet, sedan gömde jag korvbitar både nere i köket, upp i trappen och på övervåningen. Först var det Theos tur, jag hade inte telefonen på mig så det blev inga foton, men han har ju lite bråttom så han sprang förbi de flesta i första ruschen, sedan tog han ett varv till, då gick det bättre. När han hittat sina, fick han gå bakom kompostgallret igen och jag gömde på samma ställen åt Alice. Hon är något mer metodisk och strukturerad och behöver inte flera varv för att hitta alla.


 


 Jag hade plockat fram en skiva karré ur frysen, grillade den och stekte upp lite grönsaker och gjorde en vitlökssås på creme fraiche

 


Riktigt smaskigt :)


Tvsoffan med bland annat Idol blev det, sedan dusch, kvällspink och sänggående. Kl 8.50 ska jag vara hos Pernilla och Mattias, då ska Otto vara riggad i vagnen för att hänga med mig på promenad med hundarna. Jag ska passa Otto medans Pernilla tränar :)  Vi får se om man sover hela tiden eller om vi hinner umgås lite åxå :)


Nä, tror jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, äta lite frukost och sedan springa ut och se om jag hittar sladden och kupévärmaren. Ha en superfin lördag, se till att göra saker som är värda för dig. 


Gomorron



Av maria tafvelin - 1 november 2019 05:16

Fredag morgon. 9 minusgrader och klart. Finns faktiskt goda chanser att det blir YTTERLIGARE en solig och vacker dag :)  Helt underbart! Färgen på himlen igår när jag gick morgonrunda och sedan åkte på jobbet, var sådär sjukt vacker blåfärg

 

Jag hade, i vanlig ordning, en superkul och bra dag på jobbet. Fiskpinnar och potatis med egengjort remouladsås till lunch .... fast jag pimpade lite halloween över det hela åxå

   

Till mellis gjorde jag "småpumpor" av småcitrus och lite grön marsipan

 

Efter mellis var det dags att börja på allvar med den beställda middagen. Efterrätten gjorde jag strax efter lunch

 

Kycklingen hade legat i marinad sedan morgonen, rotsakerna fixade jag just innan de åkte i ugnen, Allt var färdigt ungefär 5 minuter innan beställaren kom för att hämta :)

 

Det doftade så ljuvligt gott i köket, det var inte bara Jag som tyckte det, jag tror att alla pedagoger som jobbade igår, var in och påpekade detta. Jag bestämde på stående fot att denna rätt skulle stå på menyn på måndag ... hade ändå tänkt en kycklingrätt då :)


Eftersom jag i vanliga fall slutar halv 4, men igår ville jag ju stanna över så att maten som beställts inte skulle stå på varmhållning, utan vara färdig precis innan hämtning, så jobbade jag över 1.5 timmar. Kanske slutar jag tidigare idag istället. 


Igårkväll la jag mig typ 21.30 och jag tror faktiskt att jag sov hela natten. Om jag inte är helt ute och cyklar, så vaknade jag och var vaken en stund innan alarmet drog igång ... jo, jag tror att det var så. Åtminstone så vet jag med säkerhet att jag inte legat vaken i timmar, där kring 02.44 ... fniss


Innan jag åker på jobbet ska jag ta fram kött till kvällens middag. Jag kör en frysrensning och tänker inte köpa mer mat att stoppa i frysen, förrän jag tömt den helt. Det blir några karré, fläskkotlett, rödspätta, köttfärs-middagar den närmsta tiden :) Blev ju som sugen på kyckling igår .... men ... nä, jag ska fan inte köpa kyckling förrän jag tömt frysjäveln .... fniss. 


Nä hörrni, om jag skulle ta och sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hundarna ska ropas ner och ges frukost, själv äter jag frukost på jobbet, det ingår lixom i arbetet :)


Ha en superbra fredag, kom ihåg att även den minsta lilla grej, kan bli så värd så värd. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards