Direktlänk till inlägg 19 december 2019

Slå an en sträng

Av maria tafvelin - 19 december 2019 04:57

Torsdag morgon. 5 minusgrader och klart. Vaknade kl 4 men låg kvar till strax efter halv 5. Nu puttrar perkon och jag känner mig hyfsat utvilad. 


Igår var det magiskt vackert ute. Jag kollade ut genom fönstret så ofta jag hade chansen

   

Synd att det där magiska ljuset aldrig går att fånga riktigt på bild, men det var så oerhört fint. Till lunch lagade jag lasagne på bönor och rivna morötter.

 

Det blev riktigt gott, och de yngsta barnen åt bra. I vanlig ordning var de äldsta mer skeptiska, de SÅG ju att det inte var köttfärs, och automatiskt så blir det mindre gott. Jag kläckte ett förslag till Sara igår, har funderat på det ett tag - att ha nån typ av smaktävling, där den äldsta gruppen med förbundna ögon ska få smaka på olika saker och säga vad de smakar. Då kan inte synintrycket spela dem ett spratt. Det borde kunna vara en av många vägar att gå, för att få dem att verkligen SMAKA och känna SMAKER, inte bara rata genom att titta. 


Efter jobbet åkte jag förbi på IcaKvantum för att köpa in lite frukt och bär till marmelader jag ska koka idag och i morgon, sedan hem för att ta ut hundarna en sväng. Innan jag åkte på jobbet hade jag tittat in i museet hos Hannah och Robban och hämtat ut en gammal gitarr. Bakgrunden är att jag i förrgår afton kom på att jag kanske skulle dra en jullåt på julbordslunchen idag. Jag vet - vart fan fick jag DEN idén från? Hahahaha, när spelade jag ens gitarr senast? 20-25 år sedan? Hahahahahahaha .... fick helt enkelt ett spontant ryck. Frågade Hannah om jag kunde låna hennes gitarr. Jo, det kunde jag, men hon visste inte var den var. Endera i något av förrådsutrymmena i garagelängan, eller i museet. Därav att jag kikade in i museet. Nu fanns inte hennes gitarr där, men det hängde 2 typ juniorgitarrer där, varav den ena saknade en sträng. Den andra var komplett dock. Undrar hur länge de hängt där utan att någon spelat på dem? Förmodligen rätt många år. Eftersom det inte är någon värme därinne, så tog jag in gitarren på morgonen och ställde den i hallen. 


När jag varit ute med hundarna satte jag mig i soffan och startade projekt: stämma gitarr. Å herregud... jag var smått panikslagen över att samtliga strängar skulle gå av, men efter långt och hårt arbete var den stämd. Torde få stämma om den ett antal gånger idag på morgonen, men huvudsaken strängarna håller. Nu ska jag gå och hälla upp mer kaffe, ska kolla så att alla strängar är hela. 


Japp, de är fortfarande hela ... fniss. 


Då kom nästa moment - vad ska jag spela?  Satt rätt länge och funderade .... nån klassisk julsång kändes lite trist, det är ju ändå en förskola, och jag vill ju typ underhålla barnen framför allt. Nån av de här moderna?  Nja ... jag är inte tillräckligt duktig .... men ... nu vet jag: Mössens Julafton, och Rudolf med röda mulen :)   Jag menar, ska man ge sig på att sjunga nåt seriöst, då är det faktiskt bättre att man klarar av att sjunga hyfsat, men sjunger man de där två låtarna, då spelar det inte någon större roll om man låter som en kratta ... fniss. Googlade fram texten till låtarna och provade. Jomen, det funkar. Skrev ett sms till chefen och bad henne skriva ut så att jag har dem på papper, för utantill kan jag dem inte .... fniss. Så ... idag blir det inte bara julbord, det blir levande musik åxå  :)


 

   

Nä .... nu har jag nog krämat ur både kaffekoppen och hjärnan sådär lagom mycket, nu är det läge att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det kanske inte kommer att bli den Bästa dagen i Mitt Liv, men jag ska åtminstone se till att den blir riktigt riktigt bra, så gott jag bara kan :)  DET är lätt faktiskt, om man i varje moment av dagen, gör det bästa man kan .... ja ... hips vips så BLIR det bra :)   Det kan ju vara Värt att Prova, eller hur?! :)  


Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 28 april 11:56

Söndag mitt på dagen. 5 plusgrader och molnigt. Halvklart väder väntas kl 18. Sol upp 4.09 och ner 20.55   Då har en vecka gått sedan jag bloggade. Jag har ett så innehållsrikt liv att jag inte hinner blogga varje dag, även om jag har en supersna...

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards