Direktlänk till inlägg 9 november 2014

Okontaktbara pappor

Av maria tafvelin - 9 november 2014 19:43

Söndagen kliver närmare kväll, och jag tar igen mig efter dagen. Efter morgonrunda och frukost lastade jag in hundarna i bilen och åkte till ridhuset för hundträning. Idag var vi 4 hundägare, så man hade gott om plats :)  Paddy förvånar mig positivt. Eller, det gör de nog alla mina tre :)  Det gick superbra i alla fall :)  

     


Efter nästan 2 timmars hundträning begav jag mig på jobbet några timmar. Kom hem, tog en sväng med hundarna, sen var det bara att laga mat. Ikväll blev det karrékotlett med sallad, och en grönpepparsås som satte fart på anrättningen :) 

 


Då jag inte har någon pappa att gratulera idag, så har det inte blivit fika av något slag. Har tänkt på det här med pappor. Det finns många pappor som får väldans mycket uppmärksamhet idag, som INTE borde få nåt alls. Många barn som med kärlek i kritorna, ritar teckningar till sina pappor och med darrande händer överräcker dessa. Har de tur är pappan nykter och har vett om att bli glad. Hade de än mer vett, skulle de ge sina barn sin nykterhet. 


Min egen pappa skulle fyllt 74 år idag. År 1991, då han dog, fyllde han år en lördag. Han fyllde 51 år. Dagen efter, på söndagen, var det farsdag. Han dog två dagar senare, på tisdagen.   Han var helt okontaktbar den helgen, och dagarna fram tills han dog. Fast ... han hade i sanningens namn varit okontaktbar större delen av mitt liv. 


En vän skrev på facebook idag, att hon tänker på de pappor som VILL vara pappor, men inte FÅR, eller KAN, därför att mamman sätter käppar i hjulen, och att vi inte pratar om dessa pappor så mycket. Här håller jag väl med på ett sätt, men visst är det väl PAPPORNA i det läget som ska gasta, låta, vända upp och ner på hela världen, för att FÅ den rätten. Förutsatt att de är kapabla förstås. Jag tror att många barn skulle känna sig överlyckliga och älskade, om pappa rev ner himlen, stod på barrikaderna och skrek: JAG ÄLSKAR MINA BARN!!!! JAG VILL TRÄFFA MINA BARN!!!!


Det finns pappor som VILL vara okontaktbara. Det finns pappor som GÖR sig okontaktbara, pga missbruk el. annat. 

Jo, det finns Bra pappor åxå. Tack gode gud. De borde synas mer. Visa sig mer. Marknadsföra sig. Utmana andra att göra likadant. 


Grattis på Farsdag, alla pappor som älskar sina Barn, och som prioriterar sina Barn. De andra papporna får jobba på saken ett år till innan de får ett grattiskort av Mig. 


Tjing så länge


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards